|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tiha želja
19.10.2006 14:19:20   
Anonimen
Takole je. Imam dva čudovita sinčka, ki ju ljubim z vsem srcem in z vso svojo dušo. Sta središče mojega sveta in moja največja sončka. Imam tudi čudovitega moža, pridnega, je čudovit oče, skratka smo srečna družinica.
Torej kaj me potem muči.
Od kar pomnim sem si vedno želela imeti otroke in v meni je bila vedno tiha želja, da bi imela vsaj eno hčerkico. S partnerjem sva se že pred prvim otrokom zmenila, da bova imela dva in potem konec. Prvi je bil sin, strašansko zaželjen in neskončno ljubljen. Ko sem drugič zanosila pa sem si zelo želela punčko. Pa je zopet prišla "punčka z lulčkom". Ko sem med nosečnostjo izvedela, da bomo imeli še enega fanta sem bila malo razočarana, pa vendar sem videla kar nekaj pozitivnih stvari v tem (bratca imata več skupnih inetersov, lažje se skupaj igrata, oblačil ne bo potrebno ne vem koliko novih,...). Ko sem rodila drugega sina, sem ga seveda v trenutku vzljubila.
Vendar pa se sedaj vedno bolj v meni nekje zadaj oglaša tiha želja po mali pupiki, ki bi jo lahko cortkano oblačila, ji delala čopke, skratka z njo počela punčkaste stvari. Pa vendar bo verjetno ta želja ostala neizpolnjena. Rsnično sva z možem rekla, da imava dva otroka dovolj. Imamo se fino. Pa tudi s ta drugim smo imeli kar nekaj težav na začetku in v bistvu nimam želje ponovno vse to preživljati. Tudi finančno in prostorsko bi šlo malo težko s tremi otroki.
Pa vendar. Kako se sprijazniti s tem, da se mi želja ne bo uresničila? Ali tudi katera od vas čuti podobno?
Pa tudi, če se slučajno kdaj v prihodnosti odločimo še za enega otročka? Pa bo spet fantek? Seveda bi tudi tega ljubila z vsem srcem, pa vendar......

Prosim, ne me narobe razumet, svoja sinova ljubim bolj kot svoje življenje, nobenega ne zamenjam za najlepšo in najbolj pridno punčko na tem svetu. Upa, da sem napisala dovolj razumljivo. Zanima me vaše mnenje in če ima katera podobno "željo", ki bo verjetno ostala neuresničena.

Hvala, ker ste si vzele čas in prebrale moj post.

Pozdravček  
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tiha želja
19.10.2006 14:23:35   
Erdbeere
ne vem kaj naj ti rečem, probaj si jo uresničiti....čeprav potem še vedno lahko ostane le skrita želja.....žal ti ne znam pomagati user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2006 14:24:03   
mojca*
te razumem, nič slabega si ne želiš...jaz sem v prvi nosečnosti strašno želela punčko, pa imam svojega fantka res srčno rada, a želja po punčki ni izginila...in če bomo še imeli enega, bom spet upala in če ne bo, spet vesela fantka, ki bo tudi čutil, da je ljubljen in zaželjen...
nas je zgleda neka takih.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2006 14:28:35   
Anonimen
kupi si punčko.. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2006 14:28:43   
lelaval
Kaj naj ti rečem - vsi stremimo za tem, da se nam želje izpolnijo. Lahko, da bo ta želja vedno večja, čez leta pa ti bo žal, da je nisi uresničila, ko boš spoznala, da si že malce v letih, da bi imela dojenčka.
Jaz bi se z možem pogovorila o tej skriti želji. Nenazadnej pa, ko so otroci že malo večji, iščejo svojo družbo, so vedno manj s starši in takrat je najbolje imet še enega otroka. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.10.2006 14:32:38   
Tejccy
Jaz približno vem kako se počutiš, ampak samo približno.
Tudi mi imamo sinčka, ki ga imam najraje na tem svetu, vendar sem si vedno želela punčko. Zakaj? Zato, ker imam dva brata in sem si vedno želela sestrico, tega seveda nisem dobila. Tudi jaz bi rada punčko, da bi jo lepo oblačila, da bi jo naučila, vse kar znam (lišpanje,..user posted image user posted image user posted image ),.....no sej ne nameravamo ostat pr enmu otroku (vsaj jaz ne), tko da imam 50% možnosti, da dobim hčerkico, ampak imaš vedno v sebi-kaj pa če bo spet fantek? Pa bo, tudi njega bom imela tako rada kot tega ali pa še bolj, kaj pa veš. Tudi jaz upam na hčerkico.
Če mi jo bo bog namenil bo super, če pa ne, se bo treba pa sprijazniti.
Upam, da se boš potolažila in našla v tej vaši družinici tisto kar si želiš, čeprav nimaš hčerkice.

pozdravček vsem

Ni lepšega trenutka, ko se ti otrok nasmehne in te objame

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.10.2006 14:59:07   
daddy
   "You cant allways get, what you want" je ugotavljal že Mick Jagger, dooooolgo nazaj. In drži. Kot drži tudi, da želje lahko uresničiš, če "jim slediš". kakorkoli, racionalno razmisli, skupaj s partnerjem in sama pri sebi in ..... se odloči. One way or another.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.10.2006 15:14:48   
igralka
Čisto tako, nekje sem prebrala, da če sta prva dva otroka istega spola, je velik procent možnosti, da bo tretji istega...

Tudi jaz bi punčko, pa ioamm dva fanta. Pa kaj. Mogoče, čez nekaj let. Zdaj pač ni izvedljivo ne finančno ne kako drugače. Do takrat pa dajmo to željo "on hold"user posted image

Dragi Bog, daj mi pogum, da spremenim tisto, kar lahko,
daj mi moč, da sprejmem tisto, česar ne morem spremeniti,
in daj mi razum, da ločim to dvoje.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.10.2006 16:06:30   
Anonimen
Jaz sem tak eksperiment, ki si ga ti želiš, vendar še nisi odločena, če ga boš sploh naredila. Sem namreč tretja punca v družini. Po dveh puncah, so se seveda vsi veselilil fanta, na prvih fotkah se vidi, da je bilo vse okrašeno s svetlo modro, vendar se je rodila še ena punca. Ne morem reči, da sta mi starša zaradi tega namenjala manj ljubezni, tu ni bilo nobene razlike; bolj se spomnim komentarjev raznih sorodnikov, znancev, vsi so vedno ponavljali, "joj pa tako smo čakali fanta".  V zvezi z mojim prihodom na svet se je neprestano v zraku pojavljajo nekakšno razočaranje, vsi so iz tega delali neko famo, ki je jaz dolgo časa nisem razumela... Verjetno sem zaradi tega podzavestno začela govoriti na fanta. Doma sem tako govorila skoraj do srednje šole.

Če se bosta z možem odločila, naredita to samo zato, ker si želita še enega otroka. Ne razglašajta svojih želja in pričakovanj okolici. Ta ti zna zagreniti življenje z neumestnimi pripombami, sploh kakšne tečne tete, sosede...non stop, joj, pa smo mislili, da bo fant, pa smo tako stiskali pesti, da bo tvoja mamica rodila fanta..pa si se rodila ti! Ti komentarji so zame ena najbolj travmatičnih spominov na zgodnje otroštvo.

(odgovor članu igralka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.10.2006 16:08:10   
mika
Kaj naj ti rečem - vsi stremimo za tem, da se nam želje izpolnijo. Lahko, da bo ta želja vedno večja, čez leta pa ti bo žal, da je nisi uresničila, ko boš spoznala, da si že malce v letih, da bi imela dojenčka.
Jaz bi se z možem pogovorila o tej skriti želji. Nenazadnej pa, ko so otroci že malo večji, iščejo svojo družbo, so vedno manj s starši in takrat je najbolje imet še enega otroka.

Se podpišem.
Kar se tiče frizuric, špangic in čopkov, o tem sem tudi jaz razmišljala ko sem zvedela, da bo punčka, ampak naša navihanka ne prenese, ničesar v laseh, ne pusti delat čopkov, še dobro da se sploh dovoli počesatuser posted image user posted image user posted image .
Naša je stara 22mesecev. mamice ki imate punčke, kdaj ste se lahko afnale s punčkinimi frizurcamiuser posted image ?

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.10.2006 16:19:27   
živa
Vidiš, tudi jaz sem od malega mislila, da bom imela punčko (ker se midve z mami tako fajn razumeva), pa imam doma enega navihančka. Midva bi sicer imela dva ali tri otroke, bomo videli, ampak tudi včasih pomislim, kaj pa če bodo trije gavnarji? Ampak ne pozabi: slej ko prej pridejo punce k hiši (pa boš lahko tašča-da-te-kapuser posted image )!

Lp,

živa

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.10.2006 16:29:42   
tehnofil
Hčerka je navadno tista, ki se vrača domov zaradi čustev. Sinovi se vračajo navadno kadar kaj potrebujejo.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.10.2006 19:46:48   
andrejka82
Zanimivo, kako smo si ljudje razlicni. Najprej naj povem, da bom neznansko srecna, ko bom postala bodoca mamica in kar koli bo, bo najino in ljubljeno, vendar zanimivo je to, da me roza stvari sploh ne pritegnejo, niti nikoli po rokah ne obracam kaksnih oblekc, oci mi kar naprej na deske stvari padajo in nekje v meni je ze od otrostva dalje neka ideja, da bo prvorojenec fantek.user posted image  No bomo vidli, ko bo cas.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.10.2006 20:29:16   
Gina
Jaz sem si zelo želela treh otrok. Po pravici povedano, sem si želela punčko. Pa ne da bi ji čopke delala, ampak ker se mi je zdelo, da bi mi najbrž bila bližje po duši. Bedarija. Dobila sem punčko, pa je mnogo manj punčkasta od obeh fantov - tako da si ne boš mislila, da je s punčkami lažje in da so mirne, ubogljive, pridne, delovne (tudi v praksi z otroki ne srečujem več take vrste pupik - sem in tja je že kakšna, večina pa je zelo gajstnih in predvsem jezikovno zelo sposobnihuser posted image user posted image user posted image ). Skratka, nekaj drugega sem želela povedat. Želela sem si tretjega otroka. Potem pa sem se sprijaznila, da ga pač ne bo. Nekega dne sem bila čisto prepričana, da bi sicer bilo lepo imet še kakšnega, da pa ne bo nič hudega, če tega otroka ne bo. Mislim da me je tisto kar držalo lep čas. Mogoče bo s tabo podobno - pride tako obdobje. Potem sem zaradi spleta okoliščin vseeno imela še enega otroka. Po moje se reči vedno razpletejo tako, kot je prav. Ali če hočeš drugače, kot je namenjeno.

(odgovor članu andrejka82)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.10.2006 21:21:56   
sjug
punčko, pa je mnogo manj punčkasta od obeh fantov - tako da si ne boš mislila, da je s punčkami lažje in da so mirne, ubogljive, pridne, delovne (tudi v praksi z otroki ne srečujem več take vrste pupik - sem in tja je že kakšna, večina pa je zelo gajstnih in

Tukaj se pa jaz podpišem. Ma kaki čopki neki, pa  kitke. Pol leta sem jo mučila s čopki pa frizurco, pol je parekla, da gre k frizerki in pika. Saj kiklce rada nos, ampak še raje pa pleza in študira, kako delujejo razme račke v Interšparu (pogleda pod igrala, da vidi kako delujejo, ne da bi gor sedela in se vozila). To je zelo slab razlog za imeti še enega otroka.Potem je bolje, da ostaneta pri dveh.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.10.2006 21:23:23   
Mateja82
Jaz sem sicer dobila to kar sem si najbolj želela,user posted image poznam pa eno luštno družinico imajo tri user posted image  Najstarejši je star 21 let najmlajši pa 15 let.  Vem pa da si je mamica zelo želela punčko in v četrto jima je tudi  uspelo sedaj imata 5 let staro user posted image .
Tako da nikoli ni prepozno. user posted image  S tvojim možom pa se pogovorita razkrij mu svojo gorečo željo mogoče jo pa usliši.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.10.2006 22:05:34   
Pupica
Nikoli ne reci nikoli...kaj pa veš...čez čas mogoče...
Želim ti eno user posted image user posted image user posted image ..ko bo čas za to!

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.10.2006 22:11:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Vendar pa se sedaj vedno bolj v meni nekje zadaj oglaša tiha želja po mali pupiki, ki bi jo lahko cortkano oblačila, ji delala čopke, skratka z njo počela punčkaste stvari.

Saj ni fora punčke v cortkanih oblačilih in čopkih....različna je energija fantkov in punčk.

In vsak otrok nam je dan zato, da se od njega nekaj naučimo. Zato imaš svoja ljubljena fantka. Ne zato, da so tvoje želje uresničene.

In ko boš to razumela, se bo tudi punčka zgodila, če bo tako namenjeno user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
19.10.2006 23:31:51   
Anonimen
Moja kolegica si je tudi od nekdaj želela punčko, pa je poizkušala, poizkušala, poizkušala .....rezultat so zdaj ŠTIRJE SINOVI. In si ful želi punčko, da bi probala imeti še enega otroka, a kaj če bo spet fant?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
21.10.2006 21:57:33   
Anonimen
user posted image  No, pri moji mami je v družini 11 otrok, ker:
- je moj dedek hotel punčko
- se je najprej rodilo 8 fantov
- 9. po vrsti je moja mami in nato še dve punci
Torej, a si pripravljena poizkušati in poizkušati?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
21.10.2006 22:03:41   
Anonimen
mogoče bo pa en homoseksualec ali pa vsaj transvestit pa boš imela punčko :)
oprosti to mi je bila prva asociacija ko sem prebrala poste in se nisem mogla zadržati :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
21.10.2006 22:12:52   
Marogica
Tudi moja želja je bila, imeti vsaj eno punčko in to ne tiha, temveč kar glasna...user posted image  Sedaj imamo dva fanta in tretjega otroka ne misliva več imeti. Iz različnih razlogov. Nikoli pa ne bi bil razlog tretji otrok zato, da bi potešila svojo željo. Obstajati bi morali bolj tehtni razlogi.

KAko sem se sprijaznila? Ko sem zagledala sina v porodnišnicim ga stisnila k sebi, sem na to željo pozabila. Ko pa vidim, kakšen teater vzganjajo punčke v vrtcu starejšega, pa želja kar ugasne.user posted image  Dodatno krilo za preobleč v vrtcu, pa visoke petke, pa nohti so tudi včasih nalakirani...

Kaj hočemo-vsega v življenju ne moremo imeti.....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
21.10.2006 22:32:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?