Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 21.1.2008 18:00:27
|
|
|
|
Nikoletka
|
Tud jest mam doma krušno peč in notri pečemo pizzo kar nekajkrat mesečno. Testo naredim čist enako, kot če bi ga pekla v pečici. Men rata fenomenalna. Jest najprej lepo zakurim in pustim, da dogori do žerjavice, ki jo moraš met tam kjer bo protvan potem postavljen, da se bo pizza dobro spekla. Oziroma, da protvan postaviš na toplo, da se testo tudi na sredini speče. Preden dam protvan v peč porinem žerjavico čisto do konca peči in pred odprtino za dimnik postavim pokonci železno ploščo, ki poskrbi, da toplota ne gre iz peči. Nato še lepo zaprem vratca in pečem nekaj minut, odvisno od toplote peči. Pozdravček
|
|
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 21.1.2008 18:05:51
|
|
|
|
petra81
|
Ojla!! No, potem mi pa zaupaj tvoj recept za testo in pa kaj je to protvan?? Prosim! Petra
|
|
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 21.1.2008 18:09:05
|
|
|
|
petra81
|
Aja, pa mene je najbolj motilo to, ker testo ni hotelo it gor, niti dol iz tistega polentarja al kako se mu reče!!
|
|
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 21.1.2008 18:13:10
|
|
|
|
TIA22
|
IZVIRNO SPOROČILO: petra81 Ojla!! No, potem mi pa zaupaj tvoj recept za testo in pa kaj je to protvan?? Prosim! Petra Protvan ali pekač!
|
|
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 21.1.2008 18:15:15
|
|
|
|
Nikoletka
|
Ja no, protvan je pladenj iz železa na katerega daš pizzo. Jest testo naredim tako, da nadrobim kvas v lonček in ga zalijem z 0,5 dl vode in to premešam, nato pa dodam še žličko sladkorja in moko, da dobim gladko, rahlo tekočo zmes. To dam vzhajat za približno pol ure. Medtem v posodo natresem moko, v katero naredim luknjo in ji dodam malo soli. Ko je kvasec vzhajan ga zamesim v moko, ki ji dodam toliko vode, da dobim testo, ki se ne sme lepiti za roke in prilijem še malo olja. Testo dam vzhajat za 45 minut in to je vsa umetnost. Če te še kaj zanima kaj vprašaj ali pa pridi k meni domov pa jo bova skupaj spekli. Pozdravček
|
|
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 21.1.2008 18:21:24
|
|
|
|
petra81
|
Ja, najbolj me zanima, kako ti rata dat narejeno testo za pizzo z vsemi dodatki na ta protvan in kako ga daš dol?? A moraš to ful pomokat al kako??
|
|
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 21.1.2008 18:25:29
|
|
|
|
petra81
|
Nikoletka imaš zs!!
|
|
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 21.1.2008 18:26:45
|
|
|
|
petra81
|
Čaki malo, a ti to narediš pizzo v pekaču?? Ker jaz sem mislila ves čas na to, da jo spečeš brez pekača!!!!
|
|
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 21.1.2008 19:49:07
|
|
|
|
katra55
|
Pomoje ni problem v testu ampak v temperaturi. Krušna peč mora imeti okoli 380C. Preden pečeš pico moraš peč fejst zakurit. Pečeš pa 3-5 min. Pa peci brez pekača.
|
|
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 21.1.2008 23:22:20
|
|
|
|
petra81
|
To o temperaturi vem in je bila fajn vroča, in je bil po moje problem v testu, ker sploh ni šlo gor na tisti polentar s katerim potem predeneš pizzo v peč in pekli smo brez kakršnega pekača!!
|
|
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 22.1.2008 8:34:50
|
|
|
|
lelaval
|
Petra, mi imamo krušno peč (zunaj, tako, da ko je zunaj sneg, pri nas ni sezona za pizze ) Testo naredimo čisto "ajnfoh" (moka, sol, kvas, mlačna voda, olja, po želji majčkeno sladkorja) - vse sestavine damo po občutku. Ko daš pečt v pekač, lahko naložiš po mili volji, če pa daješ z loparjem, pa, če imaš tanjše testo, nadeva ne sme bit preveč, ker je pretežek in strga testo. Pa pelatov ne daj preveč, ker se ti testo spocka, pa ga težko nabašeš na lopar. Peč pa mora bit res ful vroča (prav tako podn od peči, ker drugače se ti pica gor prime) - je takoj pečena. Sploh ni tak bavbav - pri nas jih par let peče sin zraven
_____________________________
V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.
|
|
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 22.1.2008 23:02:23
|
|
|
|
petra81
|
lelaval, ja, hvala za to o pelatih in loparju!! Jaz imam ful rada sočno pizzo in sem takrat ko smo poskusili seveda nabasala gor ful pelatov in se je tudi vse potrgalo in potem se je tudi potem primlo na pod peči!! Bom zdej poskusila spečt tko čist enostavno, pa lahko pizzo, pa upam, da mi rata, ker sem bila čist žalostna, ko mi ni ratalo in sem kar voljo izgubila, zdej se mi pa vrača in vidim, da bom mogla naredit malo prakse, pa prjatle povabt, če bojo ratale, da bodo potem vse to pojedli, ker za dve se ne splača peči segrevat!! Aja, še neki bi vprašala, a mora bit to vse ful pomokano, da gre lažje dol, lopar, pa testo od spodaj???? Hvala še enkrat vsem, pa če ima katera še kakšno informacijo, je zelo dobrodošla!! Petra
|
|
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 25.1.2008 14:19:32
|
|
|
|
beniaminus
|
Pozdravljeni, malo sem "lutal" po internetu in našel to stran, kjer se pogovarjate o pizzi.Tudi jaz imam doma krušno peč, tukaj je moj recept. 1 kg moke W=390 (W pomeni "moč "oziroma "energijo" moke določeno s pomočjo naprave Avleograf, ki določi tudi količnik P/L, ki označuje razmerje med "žilavostjo in raztegljivostjo" moke) 600 ml vode 4 g svežega kvasa 30 g soli olje extra deviško cca.15g V multipraktik dam vodo kjer raztopim kvas, dodam polovico količine moke in zgnetem, dodam sol, nato dodajam preostalo moko in olje.Ko se testo loči od posode ga vzamem ven in pustim vzhajat 30 min v zaprti posodi, nato oblikujem hlebčke cca.220-240 g in jih dam v zaprto posodo za 48-72 ur v hladilnik (T=2-5 °C, testo "zori" ,ne vzhaja).Hlebčke vzamem iz hladilnika cca. 3 ure pred peko.Pečem v krušni peči cca. 3 min Nekaj fotk http://picasaweb.google.com/xbenxjaminx Ben
|
|
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 28.1.2008 23:08:24
|
|
|
|
petra81
|
No, ker si se že oglasil, pa če se še boš, mene zanima ali imaš kak recept, kako spravit čimlažje in po možnosti celo pizzo na lopar in potem v peč??!!!
|
|
|
|
RE: Testo za pizzo iz krušne peči!!!??? 29.1.2008 10:34:53
|
|
|
|
beniaminus
|
Ciao, lopar malo pomokam in kar na loparju obložim, čimhitreje.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizkeMedtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?