Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Testiranje - alergija na KM 13.3.2008 15:07:03
|
|
|
|
makica
|
Imam 4 mesečno punčko, ki očitno ne prenaša KM. Jaz sem na striktni dieti brez mleka in jajc že 6 tednov, prej pa sem se kdaj pa kdaj pregrešila. Stanje kože se je bistveno popravilo, če sem prej pojedla kar vsebuje mleko je jokala, zelo jo je napenjalo, izpuščaji, tudi krvave nitke v blatu, zeleno sluzavo blato, v glavnem vse kar nakazuje na alargijo. Imele smo tudi že tesiranje na alergijo na pediatrični, kjer pa so bili kožni teti negativni. Zanima pa me naslednje - koliko časa ste čakale na izvide krvnih testov - kaj so napisali če so bili tudi ti negativni - ali je potrebna kakšna kontrola?Najbolj me je strah da če je alergiča in to ne bo pokazalo da jo zato ne bodo kasneje testirali več. Nam pa mleko ne po pripadalo na recept. Sicer jo dojim, vendar ji zvečer sedaj dodajam Allernovo. Kakšno novo napotnico pa nam naša pediatrinja ziher ne bo hotela dati, ker sem že to skoraj izsilila - kakšne napotke ste dobile če so bili krvni testi pozitivni. Ali so kar po pošti poslali recept za mleko?
|
|
|
|
RE: Testiranje - alergija na KM 13.3.2008 19:55:37
|
|
|
|
mamica 1
|
Naj ti povem da smo mi čakali na izvide 2 meseca in 10 dni sem že skor pop..... Nažalost so bili testi pozitivni, zato smo morali k svoji pediatrinji da nam je napisala napotnico za mleko, katero smo zopet poslali na pediatrično od koder nam je Konzilij poslal odobrenih 10 škatel Allernovi, potem pa zopet k pediatrinji po recept, katerega smo morali potrditi na Zavodu za zdravstveno varstvo, šele potem smo dobili mleko. Groza, upam da je kje drugje krajša procedura. Potem pa še drugi šok, kontrola v alergološki ambulanti šele 04.09.2008, jaz pa polno vprašanj glede prehrane, ker je sin star komaj 6 mesecev in uvajamo GH, pa me je vsega strah, ker TO mogoče povzroča alergijo pa TO. Meni se porodniška izteče avgusta in če ne dobim podaljšane gre sin Septembra v vrtec, kjer bom verjetno potrebovala od alergologinje napisano kaj lahko je in kaj ne, skratka ne vem kolk telefonov bom še zavrtela in na koliko vrat potrkala, skratka ne vem nič!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Testiranje - alergija na KM 14.3.2008 6:51:16
|
|
|
|
KATAM
|
No, da vas najprej lepo pozdravim. Vaša dopisovanja prebiram že dolgo časa, vendar sem se šele zdaj prijavil sem gor. Imam dva sončka: prvi star 3 leta in 8 mesecev, druga 1 leto in 3 mesece. No tudi mi imamo s tamalo probleme s kožo. Ko je bila stara 1 mesec je postala vsa flekasta po obrazu. Koža jo blazno srbi, jaz sem bila na dieti, dobila je kremo za mazanje, ki samo malo ublaži zadevo. Lise so včasih hujše, včasih jih skoraj ni. Bili smi na testiranju na alergološki, vendar testi totalno negativni, naredili dodatne preiskave iz kriv. testi negativni. Pediatrinja je rekla da če bi kaj bilo bi to mogli testi pokazat, no pa saj bo itak minilo z leti. No potem sem morala skoraj izsilit, da mi je dala napotnico za na dermatološko, vendar kljub temu da je napisala da je nujno moramo čakat 2 meseca. Na lastno pobudo ji dajemo sojino mleko, vendar ta mala se praska vedno bolj včasih skoraj do krvi posebno še ponoči, zdaj že celo kašlja celo noč. Pri hrani zelo pazimo, da ne je kakšnih ekstremov kot so orehi, jagode it take zadeve. Je pa v vrtcu tam pa pač je kar je. lise
|
|
|
|
RE: Testiranje - alergija na KM 14.3.2008 9:22:17
|
|
|
|
tatam
|
Katam-probaj raje riževo mleko.Je manj alergeno,pa še boljšega okusa. Kar se pa testov tiče Mi smo pri uradni medicini čakali 4 mesece na izvide-telefonsko mi niso hotli povedat,pa naročili me niso prej...Tak da sem kasneje šla na bioterapije.Tam so mi lepo razložli,našteli alergene...In ko smo se držali diete je blo stanje boljše!!! Recept za mleko pa smo dobli 60 škatel na pol leta in hodimo zdaj samo k pediatru po recepte.Pa poštemplat jih moramo nest na zzzs!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?