|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Temenca
23.11.2005 22:59:05   
N _ B
Naša user posted image  ima po vrhu glavice nekaj temenc. Prosim za nasvet, kako naj jih odpravim. Naj povem še to, da ima zelo goste laske in ne pusti, da bi jih sčesala.

Hvala vnaprej.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Temenca
24.11.2005 1:12:50   
mamči
Na razpolago imaš kar nekaj možnosti:
- "oljna kapica"- glavico namaži najbolje z mandljevim oljem, reskiraj eno kapico in pusti delovati kakšno uro, nato pa glavico normalno operi- ne rabiš česat, oz. češi samo toliko, koliko se ti bo pustila
- nekatere prisegajo na navadno maslo- namaži, pusti, izperi. Baje deluje.
- pomaga tud ribje mazilo- namaži, pusti, operi
- zelo dobri sta od Nivee oljna kopel in od Eucerina - enostavno uporabljaš za laske namesto navadnega šampona in temenice več ne nastajajo
- Bepanthen krema- namaži+pusti+operi
-če nič io tega nebi pomagalo dobiš v lekarni salicilno olje in Linola fett pripravka za temenca.
Upam, da boš našla kaj koristnega!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2005 9:18:13   
majibee
živjo, jez sem se ravno rešila temenc in sicer: zvečer sem mu umila glavico z niveinim šamponom, potlej sfrotirala in za čez noč namazala z johnsonovim oljčkom. zjutraj pa z nohtom odluščila stran. drugače ni šlo. sej to ga ni bolelo, ker so itak odstopile. to sem ponovila ene 3x pa je blo. ostale variante pa niso pomagale. good luck

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2005 9:32:54   
Anonimen
Saj ste skoraj vse po podobnih postopkih urgirale.
Najprej sem si nabavila gost glavnik,zelo gost.
Zvečer namazala glavico oziroma lasišče z mandeljnovim oljem,pa kapico gor in spat.
Zjutraj pa v banjico,zmočila laske,in v banjici z glavničkom začela razčesavat,Prfektno je šlo vse dol.Nato še šamponirala,da pobere maščobo in smo bili kot novi.

(odgovor članu majibee)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
24.11.2005 11:29:59   
Sinja
Ojla,

mi smo tudi imeli probleme s temenci. Jaz sem ji vsak drugi dan namazala z OLIVNIM OLJEM, počesala in oprala. Pa je pomagalo, da smo se tega znebili.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.11.2005 15:40:46   
Anonimen
Toliko olj smo ji natresle,da je groza.Čisto vseeno je katero olje,samo da je mastno in omehča temenca.

(odgovor članu Sinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
24.11.2005 15:47:37   
KIRA
jaz imam /sem imela enak problem - pri obeh hčerah. obe sta imeli že bo rojstvu zelo dolge in zelo goste laske. user posted image  
težko se je bilo rešit temenc pri hčerki št. 1, ker je imela zelo močne, po celi glavici praktično. olje ni nič pomagalo oz. je postalo še slabše, pa sem ga opustila, enako glavniček. pol sem ji samo z nohtki narahlo odluščila krastice in jih ven vlačila iz laskov -  prsti so itak najbolj občutljivi in veš kako daleč lahko greš, da otročka ne raniš. dolgo je trajalo, da smo se jih rešili, pa sem ji vsak dan izpirala oz. umivala glavico.
sedaj druga hčera pa jih tudi ima, samo ne tako močne. tu delam enako - s prsti. olja  se niti dotaknem ne, ker sem imela z njim samo težave pri prvi punci. amapk tokrat ne zgleda tako hudo - bolj kot kakšen močen prhljaj, tistih rumenih krastic je bolj malo.

Lp

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.1.2009 14:54:47   
Anonimen
Joj, pri nas se studi že par dni mučimo s temi temenci user posted image ... mala ima ful goste in že kar kaka 2cm dolge laske in polno teh temenc in takih drobnih rumenkastih krastic. Jaz sem že čisto obupana ker ta user posted image sploh noče dol, zgleda pa itak ful grozno. Sem jo namazala z mandljevim oljem po glavi in pustila to kako uro gor, nato sem ji z mehko zobno ščetko nežno masirala lasišče in je zgledalo, da gre ful dol ... no potem sem celo glavico namilila zo ono peno proti temencam od Mustele in na koncu sprala glavico in jo sfrotirkala in razčesala ... cel postopek smo že parkrat ponovili in ni skoraj nič bolje user posted image . To da bi ji pa z nohti dol praskala pa skor ni šans, ker čisto ponori ... že ščetkanje jo čisto razdraži. Aja, pa a je možno, da ima temenca tudi po obrveh, a so temenca samo po lasišču?
Kaj naj še naredim?????

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.1.2009 14:56:44   
mml
poskusi še z Mustelino kremo proti temencem, mgoče jih boš tako spravila dol, je pa seveda možno, da jih ima tudi v obrveh

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.1.2009 22:31:49   
Sončni žarek
Pri nas smo imeli ful težav s temenicami......sprobali vse zgoraj napisano, porabili kar nekaj flašk olja...... Na koncu je P predpisal eno kremico in je bilo malo bolje.....

Ampak najbolj pa je pomagala MUSTELINA KREMA PROTI TEMENICAM + MUSTELA ŠAMPON PROTI TEMENICAM....... To uporabljam še zdaj-šampon redno, kremo pa po potrebi.....

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.1.2009 22:57:50   
Anonimen
Danes smo kupili še Mustelino kremo in sem tamalo že namazala po glavi, jutri ji pa s peno sperem kremo (in upam da tudi temenca) dol ... smo pa v naši lekarni že tolk zveste stranke, da smo danes dobili Mustelin glavniček in krtčko kar zastonj zraven user posted image .

(odgovor članu Sončni žarek)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
9.1.2009 9:00:55   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Joj, pri nas se studi že par dni mučimo s temi temenci user posted image ... mala ima ful goste in že kar kaka 2cm dolge laske in polno teh temenc in takih drobnih rumenkastih krastic. Jaz sem že čisto obupana ker ta user posted image sploh noče dol, zgleda pa itak ful grozno. Sem jo namazala z mandljevim oljem po glavi in pustila to kako uro gor, nato sem ji z mehko zobno ščetko nežno masirala lasišče in je zgledalo, da gre ful dol ... no potem sem celo glavico namilila zo ono peno proti temencam od Mustele in na koncu sprala glavico in jo sfrotirkala in razčesala ... cel postopek smo že parkrat ponovili in ni skoraj nič bolje user posted image . To da bi ji pa z nohti dol praskala pa skor ni šans, ker čisto ponori ... že ščetkanje jo čisto razdraži. Aja, pa a je možno, da ima temenca tudi po obrveh, a so temenca samo po lasišču?
Kaj naj še naredim?????

Ja, je možno da so temenca tudi po obrveh.

Jaz sem mojemu najmlajšemu nežno odstanjevala temenca z glavničkom ko je spal. Seveda po oljni oblogi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.1.2009 20:52:11   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Kaj naj še naredim?????

Pomagalo nam je salicilno in olivno (lekarniško) olje. Najprej smo mešali 50:50 in je bilo po nekaj umivanjih las bolje. Enostavno otroku 10 minut pred kopanjem namažeš lasišče in potem spereš ter umiješ laske s šamponom. Potem še mokre lase razčešeš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.1.2009 21:36:28   
andrejka75
Pri nas je pomagala Mustela pena ( samo enkrat smo oprali ) in je bilo vredu.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.1.2009 22:20:58   
Anonimen
No olje ni pomagalo a ma čisto nič ... zdaj smo pa že 3x ponovili proceduro z Mustellino kremo in peno (vsak drugi dan) in je vsakič malo bolje ... mi je pa danes zdravnik rekel, da za temenca ni zdravila, ki bi jih odpravil, so pa pripravki, ki jih blažijo, da ne pride do tistih debelih rumenih temenc in z njimi vstrajat dokler ne minejo. Je pa seveda od otroka do otroka odvisno kako trdovratna temenca ima ... pri nekaterih minejo po enem umivanju, pri drugih se pa vlečejo po več mesecev. Tak da očitno mi ne pašemo v tisto prvo skupino user posted image ... vseeno pa upam, da čim prej minejo, ker drugače lahko bankrotiram na tejle Mustellini kremi user posted image .

(odgovor članu andrejka75)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
13.1.2009 22:47:03   
kaya2007
nam olja niso pomagala, pena od mustele tudi ne, pač pa mustelina krema in gost glavnik. je šlo stran v dveh dnevih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.1.2009 12:57:03   
MATEJA
Pozdravljena, mi smo tudi imeli hude težave z odstranjevanjem temenc. Naš malček se je rodil z pravo "čupo", že ob rojstvu je imel 3-4 cm dolge lase in goste full. In ko je bil mali sem bila prav presenečena, ker je imel tako čisto glavico, kljub tako gostim lasem, no in pri letu in pol je pa dobil take temence, da je bila prav kriza. Najprej smo uporabljali od Mustele peno - ni bilo prav popolnoma nobenega učinka, čeprav smo ga kopali vsak drugi dan in mu peno puščali malo na lasišču... Potem sem v posvetovalnici pokazala pediatru, ki nam je predpisal Belosalic (ki pa je kortikosteroid! in tanjša kožo). Po enem tednu predpisanega mazanja ni bilo efekta in smo tudi to opustili. Potem sem pa mislim da prav na ringaraja prebrala da je ricinusovo olje dobro za odstanjevanje temenc. In sem ga kupila v lekarni (čeprav je bila farmacevtka skeptična, da bo to pomagalo pri temencah user posted image ..) in sem doma zmešala 50:50 ricinusovo olje in domače olivno olje. Pustila sem 1 - 1,5 ure na glavi in potem sem dobro sčesala še neumite naoljene lase (ampak na silo se ne sme, ali pa z nohti, kakor je ena od predhodnic napisala, ker se rani lasišče in potem zopet nastanejo nove temence!!). Koliko tega "sranja" je šlo dol, še verjet nisem mogla. Postopek sem ponovila vsak tretji dan še 4x in je bila glavica čista. In nikoli več se niso ponovile. No to je moj predlog, je pa verjetno pri vsakem posamezniku drugače, zato poskusi. če bo pri vas delovalo. Srečno in lp.

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.1.2009 22:36:54   
Anonimen
Uspelo nama je!!!! Po 4-kratnem tretmaju z Mustelino kremo in peno sva se temenc skoraj v celoti znebili. Vso proceduro bova šeenkrat ponovili, potem jo bom pa samo s peno občasno preventivno umila. Samo pa ne morem verjet da je šlo po 3h tretmajih tako počasi na bolje, v četrto so pa skoraj čisto izginila user posted image .

(odgovor članu MATEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
21.4.2011 20:50:41   
tejca6
Pozdravljene!
Z možem se tega problema lotiva tako, da temence namaževa z oljem, pol ure za tem pa mož z 2 dni staro brado narahlo zdrgene. Zdaj končno veva zakaj moškim raste bradauser posted image .
Lp

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.4.2011 9:27:57   
alda
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu tejca6)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.6.2011 14:31:17   
Shirley
mustela!!!

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.6.2011 14:50:15   
BaGSi
sem našla super glavnik za temenca...
http://nakup.dr-gorkic.si/si/glavnik-za-temenca-dr-gorkic-i142.shtml
LP!

(odgovor članu Shirley)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?