MATEJA -> RE: Temenca (14.1.2009 12:57:03)
|
Pozdravljena, mi smo tudi imeli hude težave z odstranjevanjem temenc. Naš malček se je rodil z pravo "čupo", že ob rojstvu je imel 3-4 cm dolge lase in goste full. In ko je bil mali sem bila prav presenečena, ker je imel tako čisto glavico, kljub tako gostim lasem, no in pri letu in pol je pa dobil take temence, da je bila prav kriza. Najprej smo uporabljali od Mustele peno - ni bilo prav popolnoma nobenega učinka, čeprav smo ga kopali vsak drugi dan in mu peno puščali malo na lasišču... Potem sem v posvetovalnici pokazala pediatru, ki nam je predpisal Belosalic (ki pa je kortikosteroid! in tanjša kožo). Po enem tednu predpisanega mazanja ni bilo efekta in smo tudi to opustili. Potem sem pa mislim da prav na ringaraja prebrala da je ricinusovo olje dobro za odstanjevanje temenc. In sem ga kupila v lekarni (čeprav je bila farmacevtka skeptična, da bo to pomagalo pri temencah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]..) in sem doma zmešala 50:50 ricinusovo olje in domače olivno olje. Pustila sem 1 - 1,5 ure na glavi in potem sem dobro sčesala še neumite naoljene lase (ampak na silo se ne sme, ali pa z nohti, kakor je ena od predhodnic napisala, ker se rani lasišče in potem zopet nastanejo nove temence!!). Koliko tega "sranja" je šlo dol, še verjet nisem mogla. Postopek sem ponovila vsak tretji dan še 4x in je bila glavica čista. In nikoli več se niso ponovile. No to je moj predlog, je pa verjetno pri vsakem posamezniku drugače, zato poskusi. če bo pri vas delovalo. Srečno in lp.
|
|
|
|