mxpokec
|
Pozdrav Pomoč prosim! 6 let starostne razlike pri odraslih parih še niti ni tako ekstremno veliko. Fora je v tem, da sem jaz star 22, punca pa 16, se pravi je še najstnica. Skupaj sva slabo leto dni, vidiva se praktično vsak ali vsak drug dan. Večinoma hodi ona k meni domov, kjer živim s starši. Ko sva se spoznala, me je pri njej najbolj pritegnila njena razposajenosti, igrivosti in tista neka najstniška »norost«, kjer ni nobenega strahu pred odgovornostjo. Z njo(in za njo) sem v tem času naredil stvari, ki mi pred tem niti na kraj pameti nebi prišle. Te stvari mi bodo ostale v zelo lepem spominu vse življenje. Nekje po treh mesecih zveze so se začele stvari malo obračati. Začel sem spoznavati, da je posesivna in precej ljubosumna. Tudi sam sem ljubosumen, vendar se trudim kontrolirati in imeti neko zdravo mero. Ona pa me nonstop nadzoruje, večkrat se tudi skregama zaradi tega. Ne razume da nama s tem dela škodo in da me mora malo pustit, da imam svoj prosti čas. Na dan si napišema povprečno po 20-30 smsov. Sprva se mi je zdelo to kul in zabavno, zdaj pa mi je že malo preveč. Če ji pol dneva ne odpišem, je že slabe volje, kaj šele kak dan. Pravi da jo ignoriram in da bogvekje hodim.. Jaz sem ji že najmanj 100x razložil da je ne bom prevaral, ker nisem tak tip, vedno ko sem ji to razložil, sem imel občutek da me razume in mi zaupa. Ampak čim sma par ur narazen, se z njene strani že pojavijo razna sumničenja. Večkrat me spravi v slabo voljo že samo s kakšnim očitajočim smsom. Ne pusti mi iti ven s prijatelji, če pa že, mi pa potem še nekaj dni očita glede tega. Je precej trmasta, ko se ona nekaj odloči, jo je težko z normalnim pogovorom prepričati v nasprotno. Npr. Če bo ona hotela priti k meni,bo prišla neglede na vse, tudi če ji doma ne dovolijo, ponavadi najde izgovor(laž), ali pa celo pobegne. Nekajkrat je že prišla njena mama po njo k nam, ker sama ni šla domov. Njeni mami je tudi že prekipelo, in je tudi že bila tepena zaradi tega, ker jo ima »za norca«. Ampak njej to nič ni, včasih celo reče da sem jaz kriv, da je ona tepena. Je vredno vztrajat? Sem se že 2x odločil da končama in ji dal jasno vedet, vendar potem pride k meni in vztraja. Sem jo že enkrat od jeze vrgel ven iz hiše (dobesedno). Ampak enostavno nisem mogel več držati zamere, ona pa je poskušala znova in znova. Kaj naj naredim?
|