|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tabletke za pomivalni stroj - kako škodljive ...
26.2.2005 11:45:43   
Petra P.
Ne vem, kako je to primerno za ta forum, ampak ker vem, da ste tukaj pred časom opozorile na škodljivost Calgona, naj še jaz povem naše ugotovitve.

Pred nekaj dnevi nam je serviser pralnih in pomivalnih strojev zaupal, naj za božjo voljo ne uporabljamo tabletk za pomivalno stroj. Baje je v njih tako velika koncentracija čistil, da se ne sperejo povsem, ob tem pa so še rahlo "strupene". Kemija v njih naj bi bila tako močna, da napada vitalne dele pomivalnega stroja in se zato lahko prej pokvajo. Ob tem pa naj bi na krožnikih in kozarcih ostalo veliko kemije, ki jo potem pač pojemo. Me je kar zmrazilo, ker mi tudi stekleničke od malega peremo v pomivalnem stroju.

Baje je gel bolj primeren, pa dosti bolje se spere. Baje pa so v končni fazi razvoja že tudi popolnoma ekoliški praški, ki nam ne bodo več povzročali škode (no, pa tudi strojem ne več). Mi smo že nabavili gel, pa bomo viseli, kako gre s tem.

Lep vikend,
Petra.

P.S. Pa še to: baje je tista sol, ki jo dodajamo, popolnoma nepotrebna. Sol naj bi bila enaka kot groba morska sol (ne fino mleta!) in nam je svetoval, naj če bo potrebno, dodajamo kar obično sol, da je le groba. :zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
26.2.2005 11:51:15   
Anonimen
Ja, to o škodljivosti sem že slišala. Jaz sem Leine stvari vedno še dodtno splaknila.

Prvič pa slišim, da obstaja tudi gel. :zmeden:

Bomo probali!

(odgovor članu Petra P.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.2.2005 11:52:19   
Sabla
Midva uporabljava kar detergent v ˝prahu˝˝,ker se kocke niso nikol čisto stopile,pa še v tisti predalček niso šle,zarad kroglice.
Da pa bi dajala flaške v pomivalca mi pa še na misel ne pride-bolj zaupam mojim rokam;)

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.2.2005 11:54:19   
JASNA D
Jaz uporabljam prašek, sol in tisto za lesk. Za ta velikega perem flaške sedaj v stroju, do starosti 15 mesecev pa sem jih prala na roke. Perem pa samo flaške - navoje in dude še vedno ročno....

Jasna

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.2.2005 14:30:09   
ZARA
oj,Petra P.!!
Jst sem za gel ze slisala...ampak kam ga pa pol doziras :ups:??
Kje se ga da kupit??

lp

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.2.2005 14:48:49   
Jančika_
Kar v predalček za prašek. Ampak gor tak super piše, da moraš dat recimo 15 ml - ja in jaz kar takole na oko vem, koliko je to????? Pol pa kar nekaj nalijem.

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.2.2005 14:50:21   
ZARA
:)-:)-:)- ...ja 15 ml...mislm...so tud kmetki!!

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.2.2005 14:51:15   
p@tricij@
jaz že od začetka uporabljam gel, ki sem i zdi bolj v redu kot pa tabletke.
doziram tja, kamor bi dala tabletko.
kupiš pa ga lahko v vsaki trgovini, kolikor pa vem, je pa v intersparu najcenejši literski.

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.2.2005 14:52:51   
Blink1
Gel doziraš v za to namenjeno posodico. Naša je poleg one za tabletke. Gela pa še nismo uporabljali

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.2.2005 17:00:14   
TNT
in potem svizec zavije čokolado...

v gelu so enake substance kot v prašku ali tabletkah. Je pa res da se hitreje zmeša z vodo, ker se ne rabi raztapljati kot prašek ali tableta. Stroj se v vseh primerih uničuje enako.
Sol se dodaja kot "mehčalec" vode in je pri tabletah nepotrebna, ker je že v njej. Kuhinjska sol je za skrajno silo dobra a se ne priporoča, ker se prehitro raztopi. Granulacija pri navadni soli nima pomena.

O strupih je pa tko... (ne vem - samo razmišljam) mogoče je bolj škodljiva s prilom pomita posoda splakjena pri 40stC kot strojno z bolj agresivnimi sredstvi a splaknjena pri 65stC?

uživaj

Tadej

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.2.2005 19:48:09   
SANDY
MA kaj vse je škodljivo...:hudicek: ša še zmeri žvimo :bravo::bravo:

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.2.2005 20:09:08   
ZARA
ja sam namo dolg...:hudicek:

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.2.2005 21:18:38   
puncica
Ja res je kolk je vsega škodlivga da groza, pa še vedn žvimo:)-:)-

Mater sem dans iskala un za pod pazduho,da ne bi mel tistega AC. Pa me je moj sam debel gledal, ko pa sem mu povedala za kaj se gre se je pa začel režat ko mutav, pa sam z očmi zavijal, pa raj stran šel, jaz pa po polic šarla:)-:)-

Ja no zdej bom pa gel kupla bo pa spet debel gledal kaj je zdej to:)-:)-

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......