Petra P. -> Tabletke za pomivalni stroj - kako škodljive so... (26.2.2005 11:45:43)
|
Ne vem, kako je to primerno za ta forum, ampak ker vem, da ste tukaj pred časom opozorile na škodljivost Calgona, naj še jaz povem naše ugotovitve. Pred nekaj dnevi nam je serviser pralnih in pomivalnih strojev zaupal, naj za božjo voljo ne uporabljamo tabletk za pomivalno stroj. Baje je v njih tako velika koncentracija čistil, da se ne sperejo povsem, ob tem pa so še rahlo "strupene". Kemija v njih naj bi bila tako močna, da napada vitalne dele pomivalnega stroja in se zato lahko prej pokvajo. Ob tem pa naj bi na krožnikih in kozarcih ostalo veliko kemije, ki jo potem pač pojemo. Me je kar zmrazilo, ker mi tudi stekleničke od malega peremo v pomivalnem stroju. Baje je gel bolj primeren, pa dosti bolje se spere. Baje pa so v končni fazi razvoja že tudi popolnoma ekoliški praški, ki nam ne bodo več povzročali škode (no, pa tudi strojem ne več). Mi smo že nabavili gel, pa bomo viseli, kako gre s tem. Lep vikend, Petra. P.S. Pa še to: baje je tista sol, ki jo dodajamo, popolnoma nepotrebna. Sol naj bi bila enaka kot groba morska sol (ne fino mleta!) in nam je svetoval, naj če bo potrebno, dodajamo kar obično sol, da je le groba. :zmeden:
|
|
|
|