|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tableta proti bolecinam
13.4.2008 16:16:43   
Anonimen
Zivjo,

mi zna katera povedati ali je obcasno jemanje tablet proti bolecinam (po potrebi) skodljivo za plod ?
Po prometni nesreci me se vedno kdaj pa kdaj zaboli predel v hrbtenici, enostavno nemorem teh bolecin trpeti in po potrebi spijem Ibuprofen (1x na teden 1 tableto)...
Ima katera izksunje z jemanjem tablet proti bolecinam, vem da je Lekadol priporocljiv v nosecnosti, a meni je Lekadol preblag...
Noseca sem 17 tednov

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tableta proti bolecinam
13.4.2008 16:22:54   
lex
najbolje, da vprašaš svojega G ali zdravnika, sicer ti pa itak v navodilih piše, če jih lahko jemlješ

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.4.2008 16:33:27   
karamela
Najbolje, da vprašaš G.

Itak na vseh tabletah oz. navodilih za uporabo piše, da kao nosečnica ne sme, da se posvetuješ z G, to pa zato,  da se farmacevtske firme s tem stavkom zavarujejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.4.2008 16:55:04   
pomar*ANČA*
meni je ginekologinja rekla, da lahko samo lekadol in če ti je navaden lekadol premalo, vzemi lekadol direkt. drugače pa vseeno povprašaj svojo g.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.4.2008 17:01:22   
tweetek
ja, glede navodil je res tako kot ti je karamela napisala. Obstajajo pa liste zdravil  (a, b, c)kjer so ta razporejene po varnosti za nosečnice. Če pogledaš aktivno sestavino v ibuprofenu lahko sama na netu prečekiraš na kateri listi je. A je varno, b pomeni da ni dokazov da škodi, c pa da je dokazano škodljivo. To samo za prvo informacijo, drugače pa kar pokliči svojega G pa ti bo on/a povedala kaj ja in kaj ne.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.4.2008 17:08:58   
tweetek
Taking ibuprofen for a few days to manage pain and inflammation from something like a sprained ankle or sciatica probably isn't a problem. But it's not advised for chronic pain relief, particularly in the last trimester of pregnancy.A related drug, indomethicin, has been associated with heart problems in a small percentage of babies exposed to it during the third trimester. So even though ibuprofen hasn't been found to cause problems, since it's chemically related to indomethicin we advise against its use after 32 weeks.

Mary Lake Polan, chair emeritus of the department of gynecology and obstetrics, Stanford University School of Medicine, California
Lej tole sem našla, če ti kaj pomaga. Se pravi, če povzamem; vsake toliko časa lahko vzameš ibuprofen, ne smeš pa ga jemati redno in sploh ne po 32. tednu nosečnosti. Po mojem res vprašaj G, saj je analgetikov veliko in bosta našle kakšnega ki prime in je varen zate in za bejbija. Nisi pa do zdaj naredila nobene škode tako da se ne sekirajuser posted image

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.4.2008 17:24:22   
Soncnica Sandra ***
Zdravo!

Najprej naj se ti pridružim in povem, da sem tudi sama pred časom doživela prometno nesrečo in sicer v 32.tednu, tako da te razumem in vem kaj so bolečine.
Meni je na srečo pomagal lekadol, ti pa res najbolje da povprašaš svojega G. ali pa kar gospo v lekarni!!!

Srečno in lepo nosečnost še naprej, pa čim manj pretresov!!!

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.4.2008 9:02:14   
ursalara
Najbolje je da se posvetujes z G ona ti bo ze nasla boljse in bolj varne tablete!Zelim pa ti lepo nosečnost seveda brez bolecin!

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?