Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Tableta proti bolecinam 13.4.2008 16:22:54
|
|
|
|
lex
|
najbolje, da vprašaš svojega G ali zdravnika, sicer ti pa itak v navodilih piše, če jih lahko jemlješ
|
|
RE: Tableta proti bolecinam 13.4.2008 16:33:27
|
|
|
|
karamela
|
Najbolje, da vprašaš G. Itak na vseh tabletah oz. navodilih za uporabo piše, da kao nosečnica ne sme, da se posvetuješ z G, to pa zato, da se farmacevtske firme s tem stavkom zavarujejo.
|
|
|
|
RE: Tableta proti bolecinam 13.4.2008 16:55:04
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
meni je ginekologinja rekla, da lahko samo lekadol in če ti je navaden lekadol premalo, vzemi lekadol direkt. drugače pa vseeno povprašaj svojo g.
|
|
|
|
RE: Tableta proti bolecinam 13.4.2008 17:01:22
|
|
|
|
tweetek
|
ja, glede navodil je res tako kot ti je karamela napisala. Obstajajo pa liste zdravil (a, b, c)kjer so ta razporejene po varnosti za nosečnice. Če pogledaš aktivno sestavino v ibuprofenu lahko sama na netu prečekiraš na kateri listi je. A je varno, b pomeni da ni dokazov da škodi, c pa da je dokazano škodljivo. To samo za prvo informacijo, drugače pa kar pokliči svojega G pa ti bo on/a povedala kaj ja in kaj ne.
|
|
|
|
RE: Tableta proti bolecinam 13.4.2008 17:08:58
|
|
|
|
tweetek
|
Taking ibuprofen for a few days to manage pain and inflammation from something like a sprained ankle or sciatica probably isn't a problem. But it's not advised for chronic pain relief, particularly in the last trimester of pregnancy.A related drug, indomethicin, has been associated with heart problems in a small percentage of babies exposed to it during the third trimester. So even though ibuprofen hasn't been found to cause problems, since it's chemically related to indomethicin we advise against its use after 32 weeks. Mary Lake Polan, chair emeritus of the department of gynecology and obstetrics, Stanford University School of Medicine, California Lej tole sem našla, če ti kaj pomaga. Se pravi, če povzamem; vsake toliko časa lahko vzameš ibuprofen, ne smeš pa ga jemati redno in sploh ne po 32. tednu nosečnosti. Po mojem res vprašaj G, saj je analgetikov veliko in bosta našle kakšnega ki prime in je varen zate in za bejbija. Nisi pa do zdaj naredila nobene škode tako da se ne sekiraj
|
|
|
|
RE: Tableta proti bolecinam 13.4.2008 17:24:22
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
Zdravo! Najprej naj se ti pridružim in povem, da sem tudi sama pred časom doživela prometno nesrečo in sicer v 32.tednu, tako da te razumem in vem kaj so bolečine. Meni je na srečo pomagal lekadol, ti pa res najbolje da povprašaš svojega G. ali pa kar gospo v lekarni!!! Srečno in lepo nosečnost še naprej, pa čim manj pretresov!!!
VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA, DANA ZA SREČO IN NA VESELJE. PRAVA. IN ENA SAMA. ZA VSE ŽIVLJENJE. (T.PAVČEK: MAMA) ------------------------------------- Manca, 01.05.2008 ob 19.12 Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?