Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 12:36:53
|
|
|
|
Ulaa
|
Velikokrat beremo o groznih taščah, vendar moja ni taka. Jaz se z mojo krasno razumem in jo imam rada. Tašča je tolerantna, ne vtika se v našo družino, ne komplicira, skratka je res o.k. Ravno tako se obnaša, tudi do drugega sina in njegove družine. Zatakne se pri moževi svakinji. Zadje čase opažem namreč, da svakinja zelo rada postavlja nova pravila v hiši. Od tega kje bo taščca imela pralni stroj, kje bo sušila perilo, kake roze bo imela posajene okoli hiše.... To, da s tem tašči otežijo delo (nošenje perila daleč stran...) jo ne gane, prav tako ne njenega moža, ki se ji pač v vsem podreja. Nimam se namena vtikat v te stvari, ampak še vseeno se mi tašča smili, ker zaradi ljubega miru ne reče nič. Kako naj ji dopovem, da se čisto v vsaki stvari pa res ne rabi podrejati tamladi. Saj je prav, da so neki kompromisi, ampak da ji pa za vsako malenkost teži se mi pa res ne zdi prav. S tem, da svakinja pri hiši in njeni okolici ne naredi nič. Mi je danes taščica malo pojambrala, in mi res ni vseeno zanjo .
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 12:51:45
|
|
|
|
mala maja
|
potlej imava pa enak problem Se čisto najdem v tvojem postu Tašča zlata , lahko rečem druga mama. Samo za razliko je pri nas tako pri moji svakinji, moževi sestri Svakinja Stara 36 let, že 5 čet z eno nogo v zakonsekm stanu, brez otrok in lepo živi doma, čeprav ima v zgornjem nadstropju skoraj zrihtano stanovnje. Ne ona je** vse po spisku. Tašča ji pa od spredaj in zadaj streže rit in jo ujčka, čeprav jo njena ljuba hčerkica tud po 10-krat na dan krepko pošlje kam. Hudo je že če kosilo ni po njeni volj. Neumnica namesto da bi bila vesela da ji nekdo skuha.
< Sporočilo je popravil mala maja -- 21.4.2009 12:52:30 >
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 13:02:29
|
|
|
|
Pikicapokica6
|
Saj je lepo, da si to temo odprla, ampak očitno nimata veliko privrženk Sicer pa so tudi tašče samo ljudje, pa verjamem, da nista edini z lepimi izkušnjami. Vsaj upam.
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 13:14:21
|
|
|
|
Anonimen
|
moja taščica je tud super, so dnevi k bi se skregale ampak s pogovorom vse rešive tako da jz nimam besed čez svojo taščo, ker se da vedno z lepo besedo vse pogovorit in zmenit, zato pa smo da delamo kompromise.... BRAVO NAŠIM TAŠČICAM IN TASTOM
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 13:21:20
|
|
|
|
Ulaa
|
Saj moj namen ni bil, da se hvalim s taščo Rabim nasvete kako naj ji dvignem samozavest in voljo, da se postavi po robu snahi!
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 13:46:28
|
|
|
|
ronja
|
Rabim nasvete kako naj ji dvignem samozavest in voljo, da se postavi po robu snahi! Samozavest najlažje dvigneš s komplimenti. Pohvali jo, pa tvoj lubi naj jo tudi pohvali, za malenkosti, za velike stvari. Da bo vedela, da je vredna, da živi lepo življenje. Se sliši neumno, pa vendar veliko ljudi misli, da si tega ne zaslužijo in se zato niti ne potrudijo zanj...
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 13:48:48
|
|
|
|
MLADAMAMICA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 moja taščica je tud super, so dnevi k bi se skregale ampak s pogovorom vse rešive tako da jz nimam besed čez svojo taščo, ker se da vedno z lepo besedo vse pogovorit in zmenit, zato pa smo da delamo kompromise.... BRAVO NAŠIM TAŠČICAM IN TASTOM no tudi sama nimam problemov s taščo. takrat ko sva skupaj, me lepo razvaja. se ne vtika v najino življenje in tudi če bi se kej, bi ji moj že znal odgovoriti. tast je pa itak zlat... njemu je prov če je prov nam... tak je - super midva itak ne pustiva da se vtikata ne moja ne njegova starša, tko da tut če bi se kej vmešaval, jim ne bi uspel, delava kar čva in nisva odvisna od njih. itak ne živiva ne z enima ne z drugima in tko se imamo najraje
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 13:50:35
|
|
|
|
MLADAMAMICA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ulaa voljo, da se postavi po robu snahi! jaz ji tega ne bi dvigovala, imava sicer podobno situacijo, ampak se ne mešam v to, ker če njej paše, pa naj bo tako. tko da sem tako z svakinjo (moževega brata ženo) in z taščo v dobrih odnosih in mi tako paše
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 13:56:50
|
|
|
|
end1
|
očitno ji tako paše. Moja mama je taka tašča, pa ne vidim nobenga problema. razmišljanje moje mame; oni so zdaj pod to steho in lahko sem le vesela, da skrbijo za okolico in hišo in za naju z očetom. prav ma. Edino kar lahko narediš, je da tamladi rečeš naj ona nosi cunje sušit, pa sinko seveda tudi.
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 14:02:26
|
|
|
|
pokica_
|
Jst se pa nebi na tvojem mestu nič vmešavala in ji dvigovala samozavesti. Saj, če sta se že pogovarjali in ti je potožila si ji menda že povedala kako in kaj...kaj več si js nebi prizadevala storit. Če si ji svetovala, bo mogoče premislila o tem...in se skušala malo zase postavt, če pa ne...pa ji očitno tako paše. Ane
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 14:10:16
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Rabim nasvete kako naj ji dvignem samozavest in voljo, da se postavi po robu snahi! Samozavest najlažje dvigneš s komplimenti. Pohvali jo, pa tvoj lubi naj jo tudi pohvali, za malenkosti, za velike stvari. Da bo vedela, da je vredna, da živi lepo življenje. Se sliši neumno, pa vendar veliko ljudi misli, da si tega ne zaslužijo in se zato niti ne potrudijo zanj... Nikakor se ne sliši neumno. Na tak način bi tudi jaz pristopila. Vsakemu pokažem (ki mi je blizu), da cenim karkoli naredi in enako dobim nazaj.
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 14:16:03
|
|
|
|
vandame
|
tud jz moram pohvalit mojo taščo in tasta sta res super človeka sej kdaj pa kdaj tud pride do trenj sploh na začetku veze z mojim se je mal preveč vtikvala pa sem pol mal meje postavla sedaj je pa super. tvoji tašči pa povej da se ti ne zdi prov da jo tko izkorišča in da naj se ji postavi po robu.
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 14:26:46
|
|
|
|
ronja
|
če njej paše, pa naj bo tako. očitno ji ne, če pa drugi snahi jamra...
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 14:27:26
|
|
|
|
Zanica
|
Uh, zdaj bom jaz malo pojamrala.... Doslej sem z taščo mela res super odnos, ampak zaradi financijske situacije so se priselili tašča in tast v našo hišo, in svoje stanovanje oddali. Ne plačujejo pri nas nič-tko je bilo zmenjen... Ni to problem, ampak je problem v tem da se je začela vtikovat, da ne moreš verjet. Nikoli nisem mislila da se bo tako obnašala!!! In včeraj povem možu da mi to že pošteno gre na živce, in je šel dol ji povedat kaj in kako , in seveda je užaljeno rekla "pa ne bom več"... Tako da dobri odnosi z taščo če živiš pod isto streho padejo v vodo.
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 14:28:03
|
|
|
|
Žaži
|
To, da se tvoji tašči pralni stroj prestavlja in mora dlje kot prej nositi perilo sušiti mora v prvi meri NJO motiti in ne tebe. Lahko da taščo to niti najmanj ne moti, morda so ji nove rešitve celo všeč. In če se tako dobro z njo razumeš pusti stvari, ki se te ne tičejo pri miru in bosta tak odnos še vnaprej obdržali.
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 14:45:34
|
|
|
|
end1
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja če njej paše, pa naj bo tako. očitno ji ne, če pa drugi snahi jamra... sem spregledala zadnji stavek, pol pa ta tašča ni podobna moji mami. Še vedno ima Ulla možnost, da tamladi pove naj ona nosi tašči perilo sušit.
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 16:11:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Še ena, ki ima taščo ena A.
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 16:39:04
|
|
|
|
Anonimen
|
sej moja tašča je tud super sam vnukinja jo mal zdrmala in ni sposobna nekak trezno in prisebno razmišljat včasih... in dejstvo je, da če neb pod isto streho živeli in se dnevno videvali, bi bila zadeva 1A, odnosi za v sedma nebesa sam tko pač smo pod eno streho in prihaja do trenj...pa se bo tud to uredilo...menda
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 18:31:50
|
|
|
|
GB
|
jaz se tudi super razumem z tasco, predvsem zaradi tega, ker se vidiva 2x na leto. HB zivim v tujini , saj drugace bi bilo veselo .
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 20:56:27
|
|
|
|
Njumi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ulaa Saj moj namen ni bil, da se hvalim s taščo Rabim nasvete kako naj ji dvignem samozavest in voljo, da se postavi po robu snahi! Hja... Lepo! Lahko pa, da je to le ena igrica moči... S ta drugo snaho lepo skupaj stopita in se ne prepirajta med sabo, pa naj vajino taščo še tako premika. Če ne živiš tam in nisi tam vsak dan, pravzaprav ne veš, kako stvari potekajo. Brez veze, da se vmešaš - če imate lepe odnose, jih negujte. Pa tudi, če se tebi ne zdi prav, da si tamladi preurejajo po svoje. Dokler ne premikajo tebe - se ta stvar (pa brez zamere) tebe ne tiče.
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 21:25:51
|
|
|
|
josephine27
|
če ne živiš v isti hiši in uporabljaš istega pralnega stroja se v te stvari ne mešaj. razen če te tašča prosi da se pogovori s snaho če se onidve ne moreta zmenit.potem lahko pomagaš drugače se te pa to glih ne tiče.
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 21.4.2009 21:29:04
|
|
|
|
Ulaa
|
Ja sej imate do neke mere prav. Nikomur nisem nič rekla, in z obema se trudim imet dobre odnose, vendar jih imava s taščo čisto spontano, s svakinjo pač ne. In tašči ni všeč tako kot imajo, in se sekira zaradi tega. Vendar zato, da se snahi ne bo zamerila oz. da ne bo izpadla grda tašča, je raje tiho. Bom pa vsaj dobra poslušalka, ko me bo potrebovala.
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 22.4.2009 0:25:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja tasca je tud zakon! Na tvojem mestu se pa jaz ne bi vtikala. Ce se ze kdo mora bi bil to kvecjemu tvoj moz. Pa lepo, da te skrbi za tasco...upam da dobim tako snaho tud jaz cez kako leto, oziroma ko bo cas zato.
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 22.4.2009 6:47:00
|
|
|
|
MLADAMAMICA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ulaa Ja sej imate do neke mere prav. Nikomur nisem nič rekla, in z obema se trudim imet dobre odnose, vendar jih imava s taščo čisto spontano, s svakinjo pač ne. In tašči ni všeč tako kot imajo, in se sekira zaradi tega. Vendar zato, da se snahi ne bo zamerila oz. da ne bo izpadla grda tašča, je raje tiho. Bom pa vsaj dobra poslušalka, ko me bo potrebovala. verjemi, še manj bi ji bilo všeč, če bi tamlada sam ležala, tko da če preureja, je super... na tvojem mestu bi obdržala odnos z obema in se ne vmešavala
|
|
|
|
RE: Tašča - moja najljubša :o) 22.4.2009 7:12:48
|
|
|
|
Ulaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA verjemi, še manj bi ji bilo všeč, če bi tamlada sam ležala, tko da če preureja, je super... na tvojem mestu bi obdržala odnos z obema in se ne vmešavala Verjemi, da tamlada samo lezi, in komandira Ne šalo na stran, ampak res, ona pri hiši ne naredi nič, ne sadi roži, ne kosi trave, ne pograbi listja....ampak samo prepoveduje tašči kaj ne sme, in kako bo po novem. In ce mi tašča sama pove, da kako bi rada imela, pa se tamladi kregajo nanjo, potem bo to že držalo, a ne? Pa mene ne moti to, da ona nic ne naredi, ampak da taščo sekira.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?