|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TEŽA- nosečnice
29.7.2010 12:29:03   
rokii
Sem noseča 11 tednov in moja teža je 66 kg. Moti me da se ne morem zrediti, ker mi hrana ne diši in se velikokrat slabo počutim, prisotno je tudi bruhanje. To je moja druga nosečnost, ki pa se zelo razlikuje od prve; pri sinu sem zelo veliko jedla in ni bilo niti enega slabega dne. Zanima me če ima katera napotek glede hrane? Jem veliko sadja in zelenjave.... a zredila se nisem niti za eno kilo.user posted image

Je to normalnouser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TEŽA- nosečnice
29.7.2010 12:34:23   
ledenaa

Je to normalnouser posted image

Je

(odgovor članu rokii)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.7.2010 12:35:20   
vesna_b
je, nič se ne boj. jaz sem v prvih treh mesecih celo shujšala ene 3 kg. saj se vsakič tehtaš, a ne? ti bodo že povedali, če kaj ne bo v redu.

uživaj v user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.7.2010 12:35:52   
eva1
Oh sej maš še čas...sama imam kr nekaj kg prveč, zato se načrtno nisem do 20 tedna skoraj nič zredila, mislim da sem v 18 tednu pridelala prvo kilo, al pol...pol pa je šlo počas gor...Imam pa iste izkušnje 1 nosečnost, nč slabosti vse sem lahko jedla...druga in tretja pa čist kontra user posted image

(odgovor članu rokii)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.7.2010 12:50:24   
lananai
Jst sem najprej shujšala ene 4 kile, ker nisem imela pravega apetita. Gor je začelo it šele na polovici nosečnosti in zredila sem se le za 7 kg. Nikoli ni noben rekel, da je kaj narobe, počutila sem se super celo nosečnost in rodila zdravo punčko. Slabo mi pa nikoli ni bilo.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.7.2010 13:21:13   
isobel
Je normalno, če v prvih mesecih malo shujšaš. user posted image Jaz sem v 2. nosečnosti do 12. tedna shujšala za 5 kg, nato (ko je slabost izginila) pa se v dveh tednih zredila za 7 kg. 

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.7.2010 13:23:35   
rokii
Jaz sem zelo lačna, a žal jesti ne morem. Največ eno žlico in pol se konča, ker mi postane zelo slabo.
Nekateri pravijo da se nosečnost spreminja glede na spol. Tega sama ne vem tako da ne znam povedati. 

spol zame ni pomemben, samo da mi je živo in zdravo ( user posted image aliuser posted image )

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.7.2010 13:34:22   
vesna_b
mah, to kaj eni pravijo...
jaz sem nosila nizko in spredaj - kljub pridobljenim "samo" 9 kilogramom, sem imela ogrooooooomen trebuh. ampak sam trebuh. vsi, ampak čisto vsi so rekli, da bo fantek. pa ni...user posted image

sem pa jaz jedla isto po obrokih, ker sem bila takoj sita. sem pa jedla vsaj 5 obrokov dnevno oz minimalno 5
(sedaj maksimalno 3)

kaj pa če ješ kak prepečenec? bobi palčke? grisine? no, ni najboljše, ampak vsaj nekaj. to zdravniki predpisujejo ob slabosti in driski oz bruhanju...
oz nekaterim pomaga, če zjutraj na tešče najprej pojejo par koščkov prepečenca, potem pa kaj drugega...

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 29.7.2010 13:35:46 >

(odgovor članu rokii)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.7.2010 14:23:50   
Arwenko
Bodi srečna, preveč redit se itak ni zdravo. Jaz sem zdaj v 18. tednu in sem pridelala prvo kilo, pa je  moj G rekel, da bi bilo še bolje, če do morfologije nebi nič pridelala, res pa je da imam malo preveč kg že v osnovi. Ampak kakorkoli, če nisi podhranjena, potem bo otrok dobil vse kaj rabi. 

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.7.2010 14:41:19   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: rokii

Moti me da se ne morem zredit

user posted image to pa redko slišim.
Jaz sem mela ob začetku nosečnosti 58kg, po 3h mesecih pa 54 (velika sem 169). Nič bat, telo črpa zaloge. Pri meni so se slabosti nehale po 4h mesecih, potem je pa šlo navzgor user posted image .

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu rokii)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.7.2010 14:55:23   
rokii
Probala sem že vse živo...slabost in vrtoglavica pa ne izgine. Sedaj pa še bolečina v hrbtenici... Dnevno pojem do 7 obrokov, če štejem tudi tiste žličke. Kosilo ne morem jesti, ker je že priprava težka, pa trgovine ...obupno slabo

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.7.2010 18:46:56   
SaMaa
Enako probleme imam sama- viskoa sem 175cm, težka 58kg- v 2 mesecih sem izgubila 2kg, ker nimam prevelikega apetita, pa še tale vročina me ubija.

Sem pa nekje prebrala, da naj bi se ženke, ki so suhe, morale zrediti od 15-20 kg. Zanima me, ali je kje kakšna suhica, ki bi lahko potrdila to tezo? Jaz se ne nameravam prav na veliko nažirati, jem sadje in tisto, kar mi najbolj paše v določenem trenutku.

(odgovor članu rokii)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.7.2010 19:09:31   
rokii
Naj ti povem SaMaa, da sem v prvi nosečnosti pridobila 40 kg po naumnosti in nasvetih moje mame; takrat sem imela težo 58 in velika sem 169. Druga nosečnost je pa čisto drugačna hrana mi ne diši tako da se malo tudi silim, seveda je tu pa še ta vročina. V drugi nosečnosti je moja štartna teža 66 in jo imam tudi sedaj ko sem v 11 tednu.

Pojej toliko kot želiš, da se bosta oba dobro počutila in se ne oziraj na druge.

To ti povem iz svojih izkušenj; sem delala sama napake v prvi nosečnosti in upam da ji  ne bom ponovila.

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.7.2010 23:49:57   
anckabancka
Samaa jaz sem se v vseh treh nosečnostih zredila okoli 15 kg. Sem drugače kar suhica.
Ko sem rodila nikoli ni bilo težav izgubiti odvečne kilograme. No, zdaj četrtič bom še videla user posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu rokii)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.7.2010 8:54:48   
isobel
IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa
Sem pa nekje prebrala, da naj bi se ženke, ki so suhe, morale zrediti od 15-20 kg. Zanima me, ali je kje kakšna suhica, ki bi lahko potrdila to tezo?

Ne, da bi se morale za toliko zrediti, ampak se lahko zredijo za toliko kg. V svoji prvi nosečnosti sem imela 51 kg (nagravžno suha) in mi ginekologinja ni dovolila, da bi se zredila več od "dovoljenega" (max. 1,5 kg na mesec). Sem morala na "dieto", ko sem se v enem mesecu zredila za 4 kg. Če se rediš preveč, to vpliva na krvni pritisk, nosečniško sladkorno, otekanje oz. zastajanje vode, slabše se vidi plod na UZ ... vsaj tako je meni ginekologinja obrazložila.

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.7.2010 10:41:00   
Dadi
V prvi nosečnosti sem se zredila za14 kg, v drugi za 10kg -mi je ostal material še od prve;), zdaj v tretje sem pa v 21. tednu in sem se zredila za 3 kg....Nisem ravno pri močnejših, pa glih pri suhcenih tudi ne. Mi pa nikoli ni noben G karkoli rekel glede teže.
Je pa res da mi po porodu in zaradi dojenja teža ni ne vem kako padla in me ni pobralo. Tako da, sem mogla kar malo pazit pri prehrani in tudi zdaj bom. user posted image

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.7.2010 17:38:11   
benika
Ma ne sekiraj se, če se ne rediš. Jaz sem nosečnost začela s 95 kg, sedaj v 34. tednu jih imam 75. Tako da se ne redimo vse, nekatere tudi hujšamo. Res pa je, da vzrok za moj padec teže tiči v dieti.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.7.2010 19:27:49   
rokii
Mene vse prej kot teža skrbi bolečina na levi stani, nad jajčniki. mi je moja genikologinja rekla da naj se ne sikiram. danes me ponovno boli, razmišljam da bi šla na urgenco. upam da ni kaj resnega.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.7.2010 20:40:43   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Ma ne sekiraj se, če se ne rediš. Jaz sem nosečnost začela s 95 kg, sedaj v 34. tednu jih imam 75. Tako da se ne redimo vse, nekatere tudi hujšamo. Res pa je, da vzrok za moj padec teže tiči v dieti.

aaaaaaaa?user posted image
se hecas????

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.7.2010 20:42:30   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

se hecas????

Ne.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.7.2010 8:58:21   
riba84

se hecas????

Ne.

Kaj pa tvoja G reče, a je to sploh zdravo za nosečnost in otročka??

Ne obsojam, ampak meni to ne sede, da shujšaš 20 kg...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.7.2010 9:01:16   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: riba84

se hecas????

Ne.

Kaj pa tvoja G reče, a je to sploh zdravo za nosečnost in otročka??

Ne obsojam, ampak meni to ne sede, da shujšaš 20 kg...

Sej ti ne rabi sest, veš. Shujšala sem pa zaradi diete, ker sem dobila gestacijski diabetes in popolnoma spremenila prehrano in način prehranjevanja. Sedaj jem veliko bolj zdravo, veliko več se gibam in rezultat je -20 kg. Jem pa vse skupine živil, naj te nič ne skrbi.

(odgovor članu riba84)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.7.2010 9:25:35   
riba84

a tako.... no, tega nisem vedla user posted image

Drgač se pa vrjetno fino počutiš, ko izgubiš 20 kg.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.7.2010 14:42:26   
rokii
Jaz beniko zelo spoštujem in jo ne gledam v taki luči kot nekatere, zdravje je na prvem mestu in vem da otroku ni škodilo; temveč je naredila nekaj dobrega. tudi moj partner ima 155kg in si želim da bi zgubil nekaj kg, žal so vse diete  bile neuspešne. jemo čisto normalno, kot vsaka družina.
zato jo razumem, moj  partner je seveda tudi bolj močne konstrukcije.
bila bi vesela če ima katera kakšno dobro dieto za mojga partnerja.

(odgovor članu riba84)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.7.2010 14:49:13   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa

Enako probleme imam sama- viskoa sem 175cm, težka 58kg- v 2 mesecih sem izgubila 2kg, ker nimam prevelikega apetita, pa še tale vročina me ubija.

Sem pa nekje prebrala, da naj bi se ženke, ki so suhe, morale zrediti od 15-20 kg. Zanima me, ali je kje kakšna suhica, ki bi lahko potrdila to tezo? Jaz se ne nameravam prav na veliko nažirati, jem sadje in tisto, kar mi najbolj paše v določenem trenutku.

Ena moja kolegica je približno tvojih mer. V nosečnosti se je zredila za 20kg, ki jih je ful hitro po porodu izgubila. Zdej ima manj kilogramov, kot prej. user posted image In to brez diet in raznih telovadb. Samo dojenje in veeelikoooo vozičkanja. Vozičkanje pa res - sva delale po 10, 15 km na dan. user posted image

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

madeži
MC09

S čim uspešno odstranjujete madeže? Prosim za komentarje

Vanish (32%)

Ariel professional (14%)

trdo milo DM (5%)

nič od naštetega (27%)

perem samo s praškom (21%)

Število vseh glasov: 91

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!