|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stročji fižol v omaki
10.7.2007 7:43:49   
Luns
Ali ima katera kakšen fajn recept za stročji fižol v omaki?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stročji fižol v omaki
10.7.2007 7:45:08   
srki
U, to mora biti dobro, no, strokovnjakinje, recepte na planuser posted image .

(odgovor članu Luns)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Stročji fižol v omaki
10.7.2007 7:47:35   
orhideja75
jaz nič ne kompliciram.
najprej prepražim čebulo in koščke mesa pražim še približno 30 minut. dodam vse začimbe, ki jih uporabljam tudi za golaže, stresem v posodo še stročji fižol in nekaj časa vse skupaj dušim. na koncu dodam še mezgo, moko in vodo.
pa zraven obvezno pire + velika skleda solate.
pa dober tek.


_____________________________

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu Luns)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Stročji fižol v omaki
10.7.2007 7:50:32   
srki
Nekaj iz kulinarike:

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6943

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Stročji fižol v omaki
10.7.2007 8:24:55   
max81
jaz delam podobno kot je na kulinariki, samo da ne dam nobene kocke, vegete in kisa
dodam pa še nekaj strokov česna
ful dobro smo imeli 2 dni nazaj, še user posted image  je bilo fullll  všeč

pa lp

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Stročji fižol v omaki
10.7.2007 9:10:42   
af8
Jaz tud delam podobno kot na kulinariki, le da ne dam vegete oz. nobenih dodatkov, ker jih nikoli ne uporabljam, niti paradižnikove mezge (to zato ker je mali alergik).tudi zgoščujem nikoli z moko, pač prej pazim da ne zalijem preveč. lahko pa zgostiš tudi z malo smetane, ampak jaz jo dam v pire krompir in je v omako ne dajem.je pa vseeno njami in naš mali to obožuje.seveda s pire krompirjem.

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Stročji fižol v omaki
10.7.2007 9:16:11   
srki
Lačna,....user posted image

(odgovor članu af8)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Stročji fižol v omaki
10.7.2007 10:00:12   
Saša27
Pri nas rečemo tem boranja, in je sedaj v sezoni stročjega fižola vsaj dvakrat na teden na mizi.

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Stročji fižol v omaki
10.7.2007 10:35:44   
kalbo
Jest pa nardim špagete z Bolonjsko omako, kar ostane omake rata naslednji dan boranja. Sam v soljeni vodi kuhan stročji fižol not vržeš, pire krompirček in gassa.


(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Stročji fižol v omaki
10.7.2007 19:23:07   
kaycha
men so pa za strocji fizol dobri taki simpl "recepti", pa tamal ma full rad.
ena varianta je s smetano pa mal cesncka, popra, vegete. zraven pire obvezno
druga je pa z makaroni, pa je cist nor nanjo. popeces malo cebule, pa das fizol pa sunko oz. kuhan prsut na koscke narezan, lahko se grah, zdusis, popeces pa dodas paradizniko mezgo, mal vode, mal vina, zacimb, soli, mletega cesna... pac po okusu! full nasitno pa full okusno

(odgovor članu Luns)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Stročji fižol v omaki
10.7.2007 19:32:33   
Anonimen
to je tok dobruser posted image sam mi ga jemo brez mesa.

(odgovor članu kaycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Stročji fižol v omaki
10.7.2007 19:43:21   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Jest pa nardim špagete z Bolonjsko omako, kar ostane omake rata naslednji dan boranja. Sam v soljeni vodi kuhan stročji fižol not vržeš, pire krompirček in gassa.





Dobra ideja! Hvala Kalbo user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Stročji fižol v omaki
12.7.2007 8:59:14   
blazka
Kalbo, to te je pa ziher tvoja ženka naučilauser posted image user posted image !

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Stročji fižol v omaki
15.7.2007 13:47:06   
kalbo
Kalbo, to te je pa ziher tvoja ženka naučila


Da draga, jest sm pa tebe bolonjsko omako nauču delatuser posted image

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Stročji fižol v omaki
15.7.2007 14:07:23   
Strawberrie Cherrie
Jaz pa ravno kuham to. Sam se dodala še čili user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Stročji fižol v omaki
18.7.2007 0:19:46   
sonce in smeh
Evo moj recept. Skuhaš fižol tolk da je mehek, soliš, in narediš omako kot za polnjeno papriko. Ejnfag ko pasulj. Začiniš po okusu... pa je ful dobr. Lahko pol nardiš še kak pire krompir zraven pa hrenavka, ali pa uni faširani zrezki pašejo zraven...

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Stročji fižol v omaki
18.7.2007 9:36:04   
bamby




Jaz sem tudi naredila nekaj podobnega kot je boranja.

Na dveh večjih čebulah sem tenstala goveje meso narezano na kocke cca. 2 uri (kot za golaž) in malo posolila. Medtem sem pripravila stročji fižol (2 cm), 2 mala krompirja (na male kocke narezanega), pa nekaj paprike (ker sem imela več vrst, sem vsake nekqj).
V tenstano meso sem najprej dala žličko mezge in nekaj mlete sladke paprike, vse skupaj premešala in v vse to vrgla pripravljeno zelenjavo. Malo premešala in zalila z vodo. Dodala pol goveje kocke, baziliko in majaron in kuhala vsaj pol ure. Malenkost sem še zgostila z moko, pa ne preveč, ker je bilo kar dosti čebule. Po potrebi se samo še dosoli in popopra in je krasna enolončnica.
Mi smo jedli kar s kruhom in seveda zraven paše tudi solata. 



(odgovor članu sonce in smeh)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Stročji fižol v omaki
18.7.2007 9:56:04   
Anonimen
NO PA ŠE MOJ...js drgač stročjiha al kakršnga kol fižola e maram tole mi je blo pa njami.

skuhaš fižol do mehkega v vodi soljeni pol pa odliješ. v drugi posodi na mal olja (putr, kar kol) popražiš eno čebulo, flikneš not še fižol pa mal potenstaš začiniš po okusu, js sem s petršiljem, česnom v prahu, poper, pa ja mal vegete, pol pa mal podušiš, pol pa zamešaš not še eno krepko porcijo kisle smetane!

njami slastno :)

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?