|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah pred zapuščanjem
3.2.2009 12:36:45   
Tisana
Pozdravljene, Naša pupa je stara 13,5 meseca in se zadnje čase kot lahko ocenim srečuje z zelo velikim strahom ostati sama. Ne samo, da ne smem zapustiti prostora, sploh se ne smem odmakniti od nje več kot pol metra. Izredno težko se zamoti sama - v bistvu se skorajda več ne. Ves čas pleza po meni ali pa po partnerju, ko je doma, in joka kot dež, če je ne vzameva v naročje.  Ko sem jo neki dan za 3 ure pustila z mojo mamo, s katero sta si sicer blizu, je cele 3 ure jokala oz. hlipala, kazala proti vratom... Seveda sem ji pred odhodom razložila, da grem in da se vrnem, se poslovila od nje... Najhuje od vsega pa je, da od takrat naprej sploh noče več v naročje k moji mami - kot bi se bala, da to lahko pomeni, da jo bom pustila samo z njo, da bom odšla. Še celo več - ko je moja mama na obisku, se pupa dere na vse pretege, če grem jaz samo v kuhinjo, ki je v bistvu v istem prostoru kot dnevna soba in ne dovoli, da bi se jo moja mama samo dotaknila. Naj povem še to, da to sedaj traja že kakšen dober mesec in ne zgolj par dni, tako da me že prav skrbi, ali bo uspela spet pridobiti zaupanje, da je ne bomo zapustili, sploh ker bo kmalu začela hoditi v jasli.  Pa še to: hkrati je iz nadvse nasmejane, vesele deklice postala prava mala jokica in nergačica - večino časa je nezadovoljna. Zanima me, kaj ostale menite o tem, ali ima katera podobno izkušnjo (vem, da je nekaj podobnega značilno za cca 9mesečnike, nisem pa slišala da je to tudi pri teh mesecih), kako ste se "spopadle" s tem, kako ste pomagale otroku, da je premagal ta strah pred zapuščanjem (ne vem, kako naj to bolje imenujem). Za vsako vašo izkušnjo bom nadvse hvaležna, ker sem že prav izmučena od vsega tega, še huje pa je, ker sem se že začela spraševati, ali sem jaz kaj "kriva" za vse to.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strah pred zapuščanjem
3.2.2009 13:17:55   
Lunca1
moj enoletnik je tudi postal en jokec. Pa tudi se pogosto smuka okrog nog in hoče gor. Če bi se ravnala po njegovo bi ga lahko imela skoz na rokah. No drugo je pa če se on v nekaj zapiči in hoče kam pobegnit. Potem gre pa gas v tisto smer.user posted image

Če mene vprašaš je to faza. bo minilo. Naj bo pa čim bolj v stiku z drugimi ljudmi.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.2.2009 13:31:34   
Mišni
Ja, je faza. Je eno obdobje, pa ne vem točno, kdaj, ko otrok ugotovi, da z mamo nista eno. Mogoče je to to. Pa je zbegan. Bo minilo, ti kar bodi potrpežljiva.
S temi iracionalnimi strahovi je vedno tako, da je najbolje iti s tokom, ne otroka nič prepričevat, mu dopovedovat, ampak pač delat tako, da se čimmanj z njim sooča, pa potem prej mine.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.2.2009 14:28:44   
zinkazi
vsi otroci imajo strah pred zapuščanjem. pri enih se pojavi močneje, drugi že prej ugotovijo, da se mama vrne. pri tem si lahko veliko pomagate s skrivanjem. skozi različne igre skrivanja otrok spozna, da tudi takrat, ko vas ne vidi, vi obstajate. spozna tudi, da se vedno vrnete. ko odidete v drug prostor in otrok prične jokat spremenite to v igro. več o tem vam lahko povem preko zasebne pošte, ker imam članke, ki se navezujejo tudi na to temo, zlasti ob odhodu staršev v službo.

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.2.2009 20:03:14   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi

vsi otroci imajo strah pred zapuščanjem. pri enih se pojavi močneje, drugi že prej ugotovijo, da se mama vrne. pri tem si lahko veliko pomagate s skrivanjem. skozi različne igre skrivanja otrok spozna, da tudi takrat, ko vas ne vidi, vi obstajate. spozna tudi, da se vedno vrnete. ko odidete v drug prostor in otrok prične jokat spremenite to v igro. več o tem vam lahko povem preko zasebne pošte, ker imam članke, ki se navezujejo tudi na to temo, zlasti ob odhodu staršev v službo.
 Najlepša hvala - pošljem mail na zs.Kar se skrivanja tiče, to počnemo že od vekomaj - in nadvse obožuje igrico skrivanja. Tudi ni imela do tega obdobja nikoli pretiranega strahu. Seveda ji ni bilo prav, če sem odšla, ampak je zmogla to izkoristiti za igro z drugimi. Sedaj pa je situacija povsem drugačna. Verjamem tudi, da sama več ne zmorem vsega spreminjati v igro, ker sem prav gotovo tudi sama ohromljena s strahom - da ja spet ne bo tak jok, samo zato, ker grem na wc. Mogoče najdem kaj koristnega v člankih, ki jih omenjate. Upam!

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.2.2009 20:23:18   
Mišni
Pri nas je skrivanje ta strah sploh povzročilo. Odkar so nas namreč v vrtcu pri uvajanju prepričali, da smo se šli to igro, se je ta grozen strah šele začel.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.2.2009 20:27:02   
sttj
tudi jaz imam "probleme" s tem,sicer sta moja dva že v jaslih in sem mislila,da je to posledica,pa verjetno je to le faza naših 14 mesečnikov.jaz sem okupirana,ko pridemo domov,želim vam čim lepše trenutke z vašimi malčki.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.2.2009 22:15:34   
zinkazi
pri skrivanju je pomembna postopnost. igro naj določajo otroci. najprej se skrijemo za krpo, skrije se tudi otrok. ko je to skrivanje upeljano, za stolom ali mizo. če se skrijemo tako, da nas otrok ne vidi, se oglašamo, da nas sliši....
tako kot pri vseh stvareh je tudi tukaj pogosto vzrok ta, ko mati razmišlja: kako bo reagiral. otrok čuti strah matere, ki ga prenese na sebe. kot opisujem tudi v svojih člankih (več na zs) je normalno, da  ko je mati odsotna, po vrnitvi, jo otrok bolj zahteva. otrok ne ve kaj se dogaja. zato je potrebno odsotnost predelat. z besedami in dejanji mora otrok spoznati, da se starši vrnejo. na tem sem veliko delala v moji 25 letni praksi pri delu z 1-3 letnimi otroci v vrtcu. želela sem jim olajšati odhod od staršev.

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?