|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah pred 2. porodom
1.10.2007 11:04:53   
TIIA
Pozdravljene!

Prvi porod je bil zame travmatična izkušnja. Bolečine so bile neznosne. Imela sem vrsto zapletov: mehurja mi niso mobli prepikniti, je moralo it na suho, potem je imel sinek tako neroden položaj glavice, da mi je rekel gin., če bi bil težji (2700dg), bi morala imeti carski rez, na koncu se mi je pokakal in še vakum je sledil. Rodila sem brez sredstev proti bolečinam, ker si prvič nisem upala "razkirati" npr. z epiduralno. Rodila sem v Celju in sem se res pri porodu drla. Pa mi je to pomagalo. Res. Čeprav sem si prej rekla, da se ne bom. Sedaj mi je nerodno, a kaj naj? Imam nizek prag bolečine. Tako, da mi na žalost porod ni bil taka enkratna čudovita najlepša izkušnja kot nekatere trdijo. Takoj po porodu, tudi nem mogla vzeti otroka k sebi. Sem bila tako izmučena. Ga je držal mož.

Sedaj pa ko pričakujem drugega, me je vedno bolj strah poroda. Brez epiduralne ne pride v poštev. Rok imam marca.

Je še katera, ki ima podobne izkušnje in jo je res strah poroda?Če bi se dalo, bi imela carski rez, pa se za to menda ne da dogovorit. Kje in kako nameravate roditi?

Lp

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 25.10.2007 13:34:13 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: STRAH PRED 2.PORODOM!!!!
1.10.2007 11:14:50   
Blejka26
tudi mene je strah drugega poroda-imam ga čez 18dni,toda moj prvi porod je potekal normalno in lepo.verjamem pa da po tvojih izkušnjah iz prvega poroda večji strah ne uide.jaz se tolažim s tem da pravijo,da je drugi porod lažji..je pa tko.Prvič te je strah tega,ker ne veš kaj te čaka,drugič te je pa strah tega,ker veš kaj te čaka.Res ne vem kako bi ti svetovala,kajti po taki izkušnji ki si jo doživela verjamem,da te nobena stvar ne bi pomirila.Tko da ti lahko rečem,da čim manj razmišlaja o tem.čeprav je težko..in upam da bo drugi porod potekal kar se le da normalno in brez zapletov.je pa tko,da so v vsaki porodnišnici kakšni zapleti,tko da glede porodnišnice..brez besed

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu TIIA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2007 11:18:49   
sazi
Tako, da mi na žalost porod ni bil taka enkratna čudovita najlepša izkušnja kot nekatere trdijo.

Tudi meni sam porod ni bil v nevem kakšen užitek. Bolečine so bile, hude, ampak sem imela ves čas v glavi, da to ne bo trajalo v nedogled, da se bo otork rodil in potem bo bolečin konec, na svet pa bo prišel moj user posted image . Jaz e tudi nisem odločila za epiduralno, sem pa v žilo dobila neko sredstvo proti bolečinam in tudi masko s plinom sem imela. Rodila sem v LJ in nameravam naslednjič tudi. Ravno v zadnji mami sem brala nekaj o protibolečinskem sredstvu (pa si nisem točno zapomnila imena), ki menda hitro deluje in se tudi hitro razgradi in ne pušča škodljivih posledic za otroka - sliši se fajn, kako je s tem v praksi, pa ne vem.

Želim ti, da premagaš strah.

(odgovor članu TIIA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.10.2007 11:26:58   
Spark
Mene tudi čaka drugi porod. PDP imam 21.10.. Pri prvem porodu je bilo vse v redu, ampak zadnje dni me je vedno bolj strah poroda. Ponoči se zbudim in razmišljam, kako in kaj. Ne vem kaj mi je, ampak kar neka panika. In vem, da moraš biti sproščen, ne travmatizirati, ampak ne vem. Bomo videli. Milijon žensk je že rodilo, valjda da bom tudi jaz. Samo pogumno naprej, ne vem kaj naj ti drugo rečem.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2007 11:43:12   
menci11
No, vam pa jaz povem, da drugi porod običajno poteka veliko hitreje. Jaz sem prvega rojevala 13 ur, drugi pa je na svet prijokal v 2 urah, zato kar glavo pokonci. Jaz sem trenutno noseča tretjič, vendar pravijo babice, da v tretje pa spet ni nujno, da gre hitro kot pri drugem.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2007 12:19:07   
smigli
Naj dodam še moje mnenje. Rodila sem samo enkrat, strah me je blo za umret, če bi imela ponovno za rodit, bi me blo verjetno še bolj strah. Moje izkušnje niso glih ne vem kako boleče ali slabe, je pa bolelo kot hudič. Po moje je še slabše v drugo, ker približno veš kaj te čaka.
Toplo ti svetujem epiduralno, meni je zelo olajšala porod, znebila sem se strahu pred bolečinami in se popolnoma sprostila, tako da se nism niti raztrgala. Bojazni, da ne moreš pritiskat, ker ne veš kdaj, ni, ker ti babica vse pove, če se ji prepustiš in upoštevaš navodila gre.
srečno

(odgovor članu menci11)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.10.2007 13:02:59   
Nasy
jaz sem pa v prvouser posted image in me je strah ko..zaenkrat odganjam misel na porod, ker ratam kar trda od strahu, ko se spomnem. Nočem gledat niti nobenih oddaj o porodu, o tem ne berem..in ja, imam zelo nisek prag bolečine in velik strah pred zdravniki, iglami in vsem, kar je v povezavi s tem. Tolažim se s tem, da je še vsaka rodilauser posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2007 13:13:18   
Lunca1
Jaz ti definitivno svetujem epiduralno. Mene je bilo tudi zelooo strah poroda, pa sem vzela EA in nimam slabega spomina na porod. So mi jo sicer 2x vstavljali, ker mi je prvo prijela samo na pol, drugo pa popolnoma, nobene bolečine več. zapeklo me je samo še pri iztisu, ker sem se strgala. Me je pa kljub temu vseeno malo strah kako bo šlo v drugo.user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
1.10.2007 13:14:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TIIA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2007 13:29:33   
thumbelina
Mene je bilo tudi strah ker sem vprvo rojevala celonoč pa popadki so boleli kot hudir, ker so mi dali umetne.
Vdrugo sem počakala da so popadki res bilimočni (vtadrugo vsaj pribl. veš kako to izgleda). KO sva z možem prišla v porodnišnico sem čez 15 minut rodila. Bolelo me je po moje ene 5 minut. Vprvo sem bila rezana vdrugo ne. Tako da mogoče bo pa šlo vse hitreje in lažje...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?