TIIA -> Strah pred 2. porodom (1.10.2007 11:04:53)
|
Pozdravljene! Prvi porod je bil zame travmatična izkušnja. Bolečine so bile neznosne. Imela sem vrsto zapletov: mehurja mi niso mobli prepikniti, je moralo it na suho, potem je imel sinek tako neroden položaj glavice, da mi je rekel gin., če bi bil težji (2700dg), bi morala imeti carski rez, na koncu se mi je pokakal in še vakum je sledil. Rodila sem brez sredstev proti bolečinam, ker si prvič nisem upala "razkirati" npr. z epiduralno. Rodila sem v Celju in sem se res pri porodu drla. Pa mi je to pomagalo. Res. Čeprav sem si prej rekla, da se ne bom. Sedaj mi je nerodno, a kaj naj? Imam nizek prag bolečine. Tako, da mi na žalost porod ni bil taka enkratna čudovita najlepša izkušnja kot nekatere trdijo. Takoj po porodu, tudi nem mogla vzeti otroka k sebi. Sem bila tako izmučena. Ga je držal mož. Sedaj pa ko pričakujem drugega, me je vedno bolj strah poroda. Brez epiduralne ne pride v poštev. Rok imam marca. Je še katera, ki ima podobne izkušnje in jo je res strah poroda?Če bi se dalo, bi imela carski rez, pa se za to menda ne da dogovorit. Kje in kako nameravate roditi? Lp
|
|
|
|