Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 16:34:13
|
|
|
|
nita
|
Ha, mi bomo srečni, ko bomo dokončali mansardo v hiši lubijevih staršev. Več si žal ne moramo privoščit - vsaj zaenkrat ne. Mora bit pa krasen občutek, ko se začne zares, a ne?? Mene namreč navdušuje že naša mansarda. L.P. Anita
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 16:37:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja Anita, zdajle sicer še "pacamo" dovoljenja, ker se nam je s soglasji nekaj zavleklo ampak januarja upam, bomo že imeli gradbenega. Potem je pa od vremena odvisno kdaj začet. Jaz komaj čakam. Najbolj fino se mi zdi, ker imam v glavi že točno popredalčkano, kam bo šla kakšna rožica, kam bom postavila Leine slikice. Je ni stvari, ki še ne bi imela svojega mesta! Res fajn občutek. No, upam, da bo šlo vse po planih in bomo naslednjo jesen že lahko v naši novi hiški. Komaj čakam! Alja
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 16:44:04
|
|
|
|
nita
|
Me veseli za vas Alja! Drugač mam pa jaz tud vse poprdalčkano in točno vem, kaj hočes s tem povedat - za razliko od mojga lubija, ki včasih nič ne razume, kot da ne bi govorila slovensko. Me sam čuden gleda in ne razumem, kak si ne more nekaj predstavljat, tako kot si jaz?!?!?;););) Ja, tud brisače in kuhinjske krpe vem v katerih barvah bojo mogle bit (moja mama te stvari že pridno zbira in hvala bogu, da me prej vpraša!) Anita
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 16:46:04
|
|
|
|
nita
|
Aja, drugač pa glede tvojih vprašanj - tut prbližen si ne znam predstavljat, kok dnarja gre za hišo!! Verjetno pa velik!!! Upam, da ti bo katera znala odgovorit!
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 16:46:42
|
|
|
|
Anonimen
|
:)-:)-:)- Ja, moje brisače bodo modre ali pa kombinacija modro bele. Ravno tako kuhinjske krpe. :)-:)- Ja, on govori nekaj o zidakih in betonu! :zmeden: Itak nimam nič pojma o tem, mene bolj zanimajo malenkosti. Kateri jezik že govori moj mož? :zmeden::)-
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 16:47:31
|
|
|
|
lutka
|
tudi midva se "spravljava"zidat in imama kar kurjo kožo,ko razmišlajva kje naj dobiva denar.Ampak tako ne gre več naprej.Živiva v službenem stanovanju in imava 125.000sit stroškov:((:((.Alja če ni skrivnost,bosta vzela kredit in če ga bosta kje?Upam,da nisem preveč radovedna:ups: lp:kuza::kuza:
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 16:55:25
|
|
|
|
kofetek2010
|
Nimamo hiše, imamo pa zato atrijsko stanovanje in tudi travico za kosit (to možek dela). In je podkleteno :)- in z mojstri (mizarji in keramičarji) so sami križi in težave (čakaš pa čakaš) :)- in s prodajalci pohištva tudi :)- saj so pri Rutarju namerili malo več kuhinje kot je je potem noter pasalo (pazi: načrt stanovanja sva zraven prinesla, kjer so bile vse mere točno označene) in zato imam en zgornji element v kleti, vgradni hladilnik pa v shrambi :)- in pult sta mojstra, ki sta montirala (bila sta ta prava "A je to"!) narobe vrezala in potem je bila cela štala :)- Smeškoti pa so v besedilu zato, ker mi je šele sedaj po skoraj 2,5 letih smešno, prej je bilo pa za zjokat. Želim ti veliko veselja ob gradnji, nakupovanju opreme (samo pazi, da če boš naročala kakšno italijansko pohištvo, naredi to vsaj do začetka junija, ker potem v avgustu nihče več ne dela in je dobava šele v oktobru) in bivanju v novi hiški! lp jana73
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 17:10:59
|
|
|
|
hruškica
|
Enako kot za italijansko pohištvo velja tudi za špansko. Jaz sem naročila ploščice za kopalnico in kuhinjo, pa sem čakala celo poletje tja do jeseni, da smo jih dobili. Imajo pač dopust in moraš na to računat... Tudi midva varčujeva in načrtujeva zidavo svoje hiške v roku treh, štirih let. Upam, da se ne bo še več zavleklo, ker že itak se je za dve leti, ker so se cene parcel tako dvignile.. Računava, da bova zgradila in grobo opremila hišo, cca 110 m2, podkleteno in čiusto enostavne oblike z enostavno streho, enodružinsko hišico nekje v okolici LJ za cca 15 milijonov sit. Kaj pravite, a lahko sanjam ali je to premalo?
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 17:13:21
|
|
|
|
hruškica
|
Ja, to je cena brez vseh dokumentov in brez parcele, kar znaša še cca dodatnih 10 milijonov zraven. Upam, pa na manj.. Kredit bo pa za najmanj 10 let, drugače ne bo šlo.
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 17:19:48
|
|
|
|
kofetek2010
|
Ej, hruškica! A jo meni tudi zazidaš za tak denar? :ups: Kje okolica LJ to misliš? V bližnji okolici LJ so še zmeraj ful drage parcele, ker mi tudi razmišljamo, da bi se selili v hišo... sploh, če bomo mogoče kdaj 4. Mi imamo 60m2 atrija, 12m2 kleti, svoj parkplac in 105m2 stanovanja pa je cena sedaj okrog 38 mio SIT. Take hiše in parcele kot bi jo jaz imela pa nisem za ceno stanovanja dobila pred 2,5 leti v bližnji okolici LJ.:zmeden2::zmeden2::zmeden2:
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 17:24:49
|
|
|
|
KIRA
|
ne, sva dobila prepisano bajto od moje babice. iz leta 1939. samo dozidavana. ampak bi naju prišlo cenej, če bi na novo zidala, ker je hiša bila v zelo slabem stanju, vlažna, plesniva, stropi so še stari - les, slama, pol pa omet, opeke so kar same padale ven iz zidov, vsepovsod luknje in razpoke, elektrika prastara (se čusim, da se ni vžgalo), pa še in še - to je bil samo začetek. naprej ne bom naštevala, ker je vsega preveč. novogranja bi bila cenejša - le glede dokumentacije ne vem.... aja - vsa dela pa izvajamo samo. dobesedno vse. Lp
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 17:39:00
|
|
|
|
Špacka
|
ja midva pa še nisva tako daleč, glede na to da pričakujemo :duda: in bo najino stanovanje premajhno, itak plačujem najemnino, kar pa je na dolgi rok metanje denarja skozi okno, ampak če nimaš bit kje drugje je tud to dober, sam da si skupaj.Ti povem primer najinih prijateljev-parcelo dobila, gre za nadomestno gradnjo, načrt dala delat po svojih zamislih in kapricah, ki jih ni malo okoli 180m2,samo za načrt bosta odštela okoli 1 milijon, predračun brez notranjih inštalacij pa znaša 25 milijonov- ne vem men se zdi ogromen, groba ocena končne hiše pa znaša nekaj čez 40 milijonov...za tak denar se jaz nikol ne vidim v hiši:((
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 17:57:15
|
|
|
|
hruškica
|
Preverjeno vem, da se da priti čez tudi z nižjimi stroški. Hišo pač delaš sam, ne kupiš je že narejene. tiste vem, da so v okolici lj vse čez 30m mio sit. In te cene za do 50% previsoke, ker vsaj toliko imajo ti investitorji dobička. Splača se zidati sam, čeprav ti urejanje dokumentacij požre mnogo živcev in časa, mapak če to oboje imaš, nimaš kaj oklevat. Midva nikoli nisva niti razmišljala o nakupu hiše ali stanovanja, ker vem koliko služijo na tem. Veliko težav je že z iskanjem primerne parcele (čim manjša in čim cenejša), ampak nama se nikamor ne mudi in nekaj priložnosti sva že imela, tako da vem da se da. Okolica Lj pa pomeni, da ni mestnega potniškega prometa, nekoli odmaknjena, ampak pomambno je, da je urejen prevoz otrok v šolo. Razmišljam o okolici Škofje Loke ali Litije.
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 18:31:34
|
|
|
|
April
|
do jeseni v novi hiši? mislim, da je to kar mal preveč optimistično. če gre za klasično gradnjo. Mojstri ponavadi zamujajo, kdo vmes zboli, pa slabo vreme, tla se sušijo par mesecev in še bi lahko naštevala.. jaz sem vedno bolj nagibam k montažni hiši. je v treh mesecih vseljiva, na ključ pa še točno veš koliko te bo vse skupaj stalo.
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 18:42:45
|
|
|
|
Tina26
|
Evo nekaj nasih podatkov Hisa je velika 160m2, ima pritlicje in mansardo. V njej sta urejena dva stanovanja od katerih ima vsak kuhinjo, jedilnico in dnevno kot en velik odprt prostor + splanico, kopalnico in eno manjso sobo (kabinet oz. otroska sobica) Kleti nimamo. Hisa je montazna Marles in je bila v akciji (Madera z erkerjem), smo jo zelooo predelali in za njo placali do vselitve dobrih 20 mio sit. Zemljo smo imeli ze prej, baje pa da lahko v okolici grosuplja dobite zemljo za okoli 25 - 30 evro na m2. Ce tukaj zraven pristejete se dovoljenja potem ni tako drago. Upam da sem kateri pomagala, ce pa vas se kaj zanima pa lahko na privat. L.P Tina :nosecka:
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 18:45:24
|
|
|
|
lorelei
|
Uf, Alja, ti si pa fajn optimistična!!! Tudi mi naj bi imeli gradbeno dovoljenje že kmalu v rokah, pa bom fajn vesela, če nam bo do jeseni uspelo priti do prve plošče. Res pa je, da sva precej omejena s financami, poleg tega pa moramo še porušiti staro hišo - naša bo nadomestna gradnja. Sicer pa bo naša hiša velika približno 160 m2, načrt pa je polon kapricev, saj sva omejena s terenom in enostavna hiša na žalost ne pride v poštev. Moj mož pravi, da naj bi hiša brez notranje opreme stala približno 35 mio. Kar slabo mi postaja ob tem...:((
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 18:48:33
|
|
|
|
lidia
|
okolica Škofje Loke oz. Litije, to je cenovno že nekaj drugega kot okolica Ljubljane, kjer so cene perverzne...
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 19:12:07
|
|
|
|
Dadi
|
Mi živimo v starejši hiši(čez 100 let) in možek jo je toliko zrihtal da je bivanje prijetno, ni pa komot. Nimamo dnevne in ne kavča ampak mamo namesto tega jedilni kot, vlaga in ponekod piha,streha še nekako drži, pa tudi temnejša hiša je.... Zraven delava novo hiško za zdaj je pod streho jeseni sva kupila okna. Hiša ni podkletena imava ogromno garažo in zraven hiše klet-vzporedno z garažo(upam da razumeš)...potem je pritličje in mansarda...To je moj mož sam gradil(še takrat ko se nisva poznala) tako da natančne vsote ne bi vedla. Je pa najel majstre da so naredili streho, zidal je pa sam, ker ne mara zanič majstrov. Naj bi se vselili v roku enega leta(jaz pravim dveh)....
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 19:28:54
|
|
|
|
GoYa
|
Midva sva lani začela z gradnjo. Samo za izkop in klet sva odštela čez 6 mio. Izkop je bil 700.000, ker je živa skala pod zemljo. Projektant nam je ocenil, da bo bila hiša do pod strehe (brez oken in vrat) 20 mio, cela pa 40 mio (cena parcele ni všteta). Klet nam je zidal en s.p. Ker je ta šport zelo drag, bomo naprej sami. Za klet sva se odločila za s.p., ker so to le temelji in prva plošča. Cegle bomo pa že sami zložili oz. bomo našli koga od znanih, ki zna to delat. Imava pa bolj dolgoročen plan - sezidat jo v 5 letih. Je pa res, da sva se odločila za prostorno mansardno hišo, čez 300m2, tako da bom morala še čistilko mesečno najeti.:zmeden:
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 19:37:24
|
|
|
|
Jančika_
|
Alja je napisala "naslednjo jesen", po moje to pomeni jesen 2006.
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 20:53:20
|
|
|
|
ajat
|
punce Ciao anj vam nekaj napisem kaj se je pameni zgodilo z opremo in predelavo našega bodočega stanovanja! S starši živim 4 km izven kopra( razgled SUPER) :) Pred nekaj leti je moj oče naredil zraven hiše delavnico in v njo nabasal vse, kar je prišlo pod roko. Zdaj sem pa stara, da bi že lahko bil ana svojem pa smo to delavnico predelali v manjše stanovanje. Okna so že bila pa sno jih zamenjali z novejšimi samo gips plošče in pleskanje za cca 40m2 nas je prišlo stat 1.000.000 SIT Vse skupaj z opremo pa cca 4-5 MIO: S fantom si želiva priti do svoje hiše, ampak, s takimi cenami mislim, da bova še kakšnih 15 let živela v tem stanovanju :(
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 21:17:09
|
|
|
|
Sarina
|
Nam sta moja starša podarila 25 let staro hišo :love:. V zameno za to smo zanju na isti parceli(ker je parcela zelo velika) iz obstoječe garaže vsi skupaj (vsak je dal pol) naredili eno novo malo hiško (pritlično, da ata in mama nimata nič stopnic - smo mislili na stara leta ;)) - predsoba,kuhinja z jedilnim kotom, dnevna soba, spalnica in kopalnica, pa kurilnica, in nas je ta hiška komplet z vsem pohištvom in centralno stala 6,5 milijona (računali smo na 3 milijone - optimisti, ker je nekaj že stalo). Pa smo delali vse v lastni režiji brez pregrešno dragih s.p. in d.o.o., ki te oskubijo do kosti :grrr:. No, mi - naša mlada družinica pa letos začnemo renovirat našo 25 let staro hišo 9nebesa- začnemo pri strehi, potem okna, fasada itd., kar nas bo po mojih ocenah prišlo na okrog 10 milijonov (trajalo pa bo tudi ca.5 let, ker ne misliva najemat groznih kreditov). Sicer mi marsikdo reče, da si gre raje zidat, kot da bi vzel "staro" hišo (po mojem tisti, ki so fauš), vendar bi že za dosti manjšo parcelo in vse papirje dali skoraj 10 mil., tako da sem hvaležna za tako priložnost. Pa veliko sreče vsem pri gradnji in opremljanju svojih domekov - da vam za čimmanj denarja uspe narediti čimveč!!!:rozica:;):rozica:;)
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 21:24:25
|
|
|
|
KIRA
|
sarina - si prebrala moj post malo više? jaz če bi vedla, kaka je naša bajta v resnici, bi kupila kako drugo ali pa bi zidala novo. pa še sedaj ima mož 15 let kredita za plačevat. pol si lahko misliš, kolko dela in financ je že požrla hiša, kolko pa še bo, pa so samo groba dela narejena. nič nisem fauš nobenmu. vsak kakor more - mislim da smo pri zidanju bajt vsi na istem in se vsak mora znajt, kakor zna.
|
|
|
|
Ste si sami zgradili hišo? 4.1.2005 21:37:00
|
|
|
|
Sarina
|
ja, Kira in Vikica - prebrala tvojo zgodbo.;) Te čisto razumem - jaz se za starejšo hišo tudi verjetno ne bi odločila. Ker smo eno tako zgodbo, kot je tvoja imeli v žlahti - moj svak (od moža brat) je dobil eno 100 let staro domačijo, pa se mu prej tudi ni sanjalo, kolko denarja in živcev mu bo požrla - vedno bolj mu je žal, da se je podal v to. Zdaj jo je sicer že skoraj prenovil, vendar si bo verjetno nekje začel zidat novo ;)- ker je še mlad in zelooo zagnan. Je pa blo seveda škoda cajta, denarja in živcev. Na foušijo pa sem mislila nekaj mojih znancev, ki lagodno živijo v blokih, se oblačijo v drage znamke, hodijo po 4x na leto na dopust, kuhajo jim starši, potem pa mi rečejo, da ne bi vzeli stare hiše, da si grejo raje zidat - pojma nimajo o življenju žal.:(
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?