Gina
|
Se absolutno strinjam s tabo LD, mislim kar se dela zase tiče. Tudi sama to tako vidim. Nimam pa več občutka, da bi bile državne službe garancija za to, da ostaneš v službi. Pri nas prihaja do odpuščanj, ker se zmanjšuje število otrok, torej ne rabijo učiteljev. NImaš kaj. In po pravici povedno mi je čist vseeno, če me odpustijo, ker nekaj si bom zihr našla v vsakem primeru, al pa živela od socialne podpore in dodatkov, ta hip bi jih dobila skoraj enako, kot je visoka moja plača, stroškov pa več ne bi imela tako visokih. Ampak razumeti moraš tudi to, da niso vsi ljudje sposobni si najti nekaj, pa delati nekaj, kar je dobro, ali dovolj plačano. In v resnici ne morejo preživet čez mesec. Na pragu revščine so. IN točno tako je, kot praviš, država pobere tako visok davek, da niti delodajalci tega niso vedno zmožni več. Zakaj država ima tako velik davek, kdo ga je uvedel? Kdo je uvedel tako davčno lestvico, da je za revne visoka, za bogate pa nizka? Kdo je zmanjševal socialne ugodnosti in državno socialo in pritiskal naj se ustanavlja privatno zdravstvo, šolstvo....? Kdo je revnim, recimo v javni upravi zmanjšal plače? Na vsa vprašanja je odgovor jasen, pa ni bila ta vlada. To so posledice, zelo zanič posledice. Eh, žalostna sem. Ne zaradi sebe, zaradi tega, kam plujemo. Vsak, ki dela 8 ur vsak dan, si zasluži normalno preživetje. Vsak. Za to pa bi morala poskrbet ta vlada, morda tudi z zmanjševanjem davkov, prispevkov za delodajalce, ali pa s čim drugim.
|