|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stari dopust!
11.6.2008 12:39:25   
tajtaja
S 15.6. se mi zkaljuči bolniška imam pa še cca 20 dni starega dopusta, ki se mora skoristit do 30.6.
Sicer mi ga del v vsakem primeru propade ker je do konca junija manj kot 20 del. dni.
Me pa zanima, če mi je delodajalec dolžan omogočiti koriščenje do 30.6. ali se lahko da ne strinja in moram iti z 16. delat?
Ga pa prej nisem mogla skoristit, ker sem bila od konca porodniške do sedaj (pet mesece) na bolniški.

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stari dopust!
11.6.2008 12:50:17   
Tanik
Kadar pa je delavec odsoten z dela zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. Če je delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal manj kot šest mesecev, pa ima pravico izrabiti preostanek letnega dopusta nad dvema tednoma do 30. junija naslednjega leta le v odgovoru z delodajalcem.

http://www.id.gov.si/si/pogosta_vprasanja_in_odgovori/delovna_razmerja/17_letni_dopust/

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.6.2008 16:29:54   
Anonimen
Kadar pa je delavec odsoten z dela zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. Če je delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal manj kot šest mesecev, pa ima pravico izrabiti preostanek letnega dopusta nad dvema tednoma do 30. junija naslednjega leta le v odgovoru z delodajalcem

Ja čimprej se dogovori z delodajalcem, da s 17. 6. začneš z LD, ki izvira še iz leta 2007, drugače ti bo propadel... To v dogovoru z delodajalcem pomeni, da se "dogovorita", kar ne pomeni, da ti lahko kar vzame dopust.
Predlagam, da ga pisno seznaniš oziroma zaprosiš za dopust, pokliči ga čez par dni, ga povprašaj, kako je  s tem, in če ti ne dovoli zahtevaj, da ti da pisno, da ti ne dovoli koristiti dopusta iz leta 2007, to bi bila recimo lahko pravna podlaga za prijavo na delovni inšpektorat.  Če ne bo želel, mu posreduje še enkrat pisno, da želiš pisni odgovor, nato pa se lahko obrniš na delovno inšpekcijo.

Čeprav si že malce pozno začela user posted image .

(odgovor članu Tanik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.6.2008 20:57:28   
tajtaja
se lahko obrniš na delovno inšpekcijo.

Si prepričana, da ne bom kakšnega sranja sama sebi zakuhala.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.6.2008 12:27:57   
Anonimen
se lahko obrniš na delovno inšpekcijo.

Si prepričana, da ne bom kakšnega sranja sama sebi zakuhala.

Jah seveda si ga lahko zakuhaš, ampak moraš najprej sama vedeti, kaj želiš in kako daleč hočeš. Je pa  to v bistvu edina pot, če se drugače ne bosta uspela dogovorit z delodajalcem... Je pa res, da si lahko potem 2x v zosu. Dopust sicer dobiš, ampak verjetno kakšnih blestečih odnosov v prihodnje pa ne, ali pač... Ti najbolje poznaš svojega šefa in boš vedela, kako odreagirat. Jaz vem, da bi mogla pri mojih 3 šefih, pri vsakem drugače...oziroma k zadevi bi morala pristopit na 3 popolnoma različne načine.
Drugače pa verjetno že to, da delodajalca prosiš, da se pisno opredeli, da ne moreš več  koristiti dopusta bo morda dovolj velik razlog zanj.

Je pa tako, da ZDR nudi minimalen obseg pravic, kar pomeni, da ti lahko delodajalec če želi omogoči koristiti dopust tudi po 30. 6.

< Sporočilo je popravil Miša99 -- 12.6.2008 12:30:23 >

(odgovor članu tajtaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.6.2008 10:06:17   
tajtaja
Reakcija ni bila glih najboljšauser posted image , sedaj čakam pisni odgovor. Upam, da bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?