Tippi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Danes sem dobila datum prvega pregleda, ta bo v 8T nosečnosti (skoraj 9T), hkrati so me naročili tudi na 2. pregled in NS - to bo šele v 13T (in dva dni, če prav računam). Glede na info z neta, je to v okviru pravočasnega, če pa ni, pa zaupam (ne vem zakaj, ampak ful zaupam svoji G in nad tem sem prav presenečena... tako je hladna, a hkrati tako umirjena, pomirjujoča...) moji G, da me bo prej prijavila. Dekleta - kaj je dvojni hormonski test? se to dela hkrati z NS? Hkrati mislim da bom že na prvem pregledu dobila napotnico za AC. BI rekla, da moram dotlej si biti na jasnem, ali HBR ali AC. Zanimajo me vaša mnenja o teh dveh zadnjih preiskavah - kaj ste delale, ste vedele, da imate izbiro enega ali drugega, zakaj ste se odločile tako? Ste npr, kljub dobremu rezultatu na NS šle na nadaljni pregled (ali AC ali HBR) Zasula sem vas z vprašanji, kajne... :) Glede seznama, tudi jaz mislim, da bi bil dobrodošel :) ps: jaz sem una, ki je odprla temo - "anonimna" Ojla Anon Dvojni hormonski test Če meritve nuhalne svetline kombiniramo z dvojnim hormonskim testom (določanje koncentracije prostega β- HCG in PAPP-A v krvi nosečnice), dobimo mnogo bolj zanesljive rezultate, oz. zelo izboljšamo napovedno vrednost kromosomskih napak. Ugotovljeno je, da najboljše rezultate dosežemo, če odvzamemo kri v 8. tednu nosečnosti, ultrazvočno preiskavo pa naredimo pri izpolnjenih 12.tednih. (kopirano iz strani http://www.ginekoloska-ambulanta-meglic.si/nuhalna_svetlina.html) Jaz sem dala kri prej, menda je tud bolj priporočljivo tam okrog devetega destega tedna dat kri, ker je kao višina vrednosti najbolj idelana, in sem imela tako ob nuhalni vse že prištimano in je lahko ob nuhalni takoj upoštevala še rezultate dvojnega hormosnkega. tako bi pa pač na nuhalni dala kri in bi potem spet morala čakat za rezultate ob DH na nuhalni. opravljala sem jo samoplačniško v zdravstvenem centru dravlje pri dr. reševi. super baba meni je ginekolog avtomatsko dal AC. menda je samo nekaj miniminimalno procentov bolj zanesljiva od biopsije. potem se nisem več niti zanimala da bi se mogoče premislila. ostalo je pri AC. aja. čeprav mi je ginekologinja rekla, da imam ok rezultate upoštevajoč dvojni hormonski in starost, sva se z lubijem vseeno odločila da greva še na AC.
|