Anonimen
|
Meni so sprožili porod 4 dni po PDP, ker so na rednem pregledu z UZ ugotovili, da imam premalo plodovnice, ki pa mi ni odtekala, ampak jo je Nejc že začel piti. V MB sicer porod sprožijo šele 14 dni po PDP, če ni nič narobe. Ob 9. uri so mi dali izvid in me napotili v porodne sobe. Jaz sem vztrajala, da mora moj še nekaj prej pojest, zato sem se oglasila v porodnih šele ob 11. uri. Takoj sem se preoblekla, CTG so mi naredili, pregledali so odprtost in potem so me namestili v porodno sobo. V MB ne dajejo klistirja, britja pa nisem potrebovala, je možek dobro opravil svoje delo. Moža so poslali domov, ker mu je babica povedala, da sploh ne vedo, če bo prva sprožitev delovala in če ne bo, mi naslednjo lahko vstavijo šele čez 8 ur, ker pa bo takrat že večer, me bodo verjetno poslali na oddelek, da si spočijem čez noč in zjutraj nadaljevali. Zato je bolje, da se mož doma naspi, da bo pripravljen na akcijo. Ob 11.50 mi je zdravnica vstavila gel na maternični vrat, kar bi naj bila najbolj zanesljiva sprožitev poroda. Ob 12. uri je zaključila in rekla, da moram eno uro ležati. No, čez 15 minut so se začeli popadki na 5 minut, ki so trajali 2 uri, potem so bili že na 4. Ko sem bila odprta 2 cm, so rekli, da lahko pokličem moža, ker je torej vse kazalo na to, da bom rodila danes. Čez 4 ure, ko sem imela popadke še vedno na 4 minute (zelo blage, kot menstrualne krče) so mi predrli mehur in dodali umetne popadke v žilo. Takrat pa se je začelo tisto pravo. Ojej, mi je pasalo, da je bil mož poleg. No, tako je to trajalo potem z divjimi popadki celo večnost. Ker me je babica hotela odrešiti muk, me je z roko odprla sama, v dveh minutah kristusovih muk me je odprla s 4 cm na 9 cm. Potem sem se v naslednjih 10 min. odprla sama še za 1 cm in začeli so se popadki pritiskači. Tukaj bi se zadeva počasi zaključila, če bi se Nejc spustil v porodni kanal, a se ni in ni mogel, zato se je vse skupaj zavleklo dalj, kot bi se sicer. Sledile so preiskave (njegova kri), pritiskala sem vsaj 10x, pa nič. Potem so mi babice zelo pomagale in končno se je rodil Nejc ob 20.00. Torej, rojevala sem 8 ur od vstavitve gela, če pa bi bilo vse po sreči, pa bi trajalo nekje 6 ur, pa še to le zato tako hitro, ker me je babica sama odprla. Če me ne bi, pa bi se verjetno zadeva zaključila šele naslednji dan. Želim ti veliko sreče, verjamem, da boš imela hiter in lahek porod in čimprej se javi, kako ste!!!!
< Sporočilo je popravil Blacky -- 20.2.2006 20:27:02 >
|