|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sprožen porod
29.3.2005 12:00:19   
viv_
Nekaj me zanima -
znanki so zaradi odmrtja otročka sprožili porod v 24 tednu nosečnosti. Koliko porodniškega dopusta (če kaj) ji za to pripada?

Hvala za odgovore in LP!

viv
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Sprožen porod
29.3.2005 12:04:49   
Mina1
Žal mislim da nič:(.

Se je že pisalo tule na RR o tem oz. o podobni žalostni zgodbici.

Baje je neka meja, do katerega tedna ti opravijo "splav" oz. do katerega tedna se šteje, da rodiš.

Vem, da tista "bodoča" mamica niti bolniške ni mogla dobiti. Verjetno je potem vse odvisno od tvojega osebnega zdravnika, ki ti da bolniško, da se fizično in psihično opomoreš, ob predhodnem potrdilu iz porodnišnice. Mislim pa da porodniške ne dobiš v nobenem primeru.

pa-pa Mina1

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Sprožen porod
29.3.2005 12:08:07   
viv_
Čeprav se mi zdi, da bi bilo fer, če bi dali vsaj tistih 105 dni porodniške.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Sprožen porod
29.3.2005 12:13:25   
Mina1
Absolutno se strinjam VIV. Si sploh ne predstavljam kaj in kako:( je tistim mamicam, ki jih doleti ta žalostna usoda.

Jaz sem imela pred prvim:duda: ss v 7.tednu , pa me je čisto zlomilo, kaj šele, če si že čez polovico nosečnosti.

Jaz sem se pri drugem zaradi slabe NS in potem AC skoraj zlomila, pa je moj osebni zdravnik rekel, da nihče razen mene in partnerja ne razume in ne more razumeti bolečino oz. kaj pprestajam (psiha, živci...). Sicer je bilo na koncu vse v redu in sedaj imam doma zdravega in lepega:duda:, ampak dvomi so bili vse do konca.

Zato še enkrat: absolutno bi bilo fer, da imajo tisti pari oz. "mamica", ki se ji sredi nosečnosti zalomi tako ali drugače vso podporo s strani zdravstva, države...nevem, kdo je odgovoren za te stvari.

pa-pa Mina1

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Sprožen porod
29.3.2005 12:21:09   
viv_
Joj, ja res si ne moreš predstavljati kako je to!

Jaz sem imela vse izvide OK, pa me je včasih grabila panika "kaj pa če..." No ampak, konec dober, vse dobro!

Čau

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Sprožen porod
29.3.2005 12:43:01   
Anonimen
Viv, vprašaj Špelino (Špelin@).
lp,:fis:

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Sprožen porod
29.3.2005 21:20:59   
Gina
Če ti tole kaj pomaga, je skopirano iz foruma mama, nosečnost, stran 4. Tam je tudi sodelovala špelina, in tam je tudi njen mail.
Pisala je mamica, ki je imela porod v 21. tednu, kot sem razumela, pa otroček ni preživel. Takole piše:

"Kot, da že ni vse dovolj boleče. Na Centru za socialno delo so mi dejali, da če mi na odpustno pismo iz bolnice napišejo, da sem rodila (kar tudi sem) in da je bil pri porodu otrok mrtev, se pravi mrtvorojen, da mi takrat pripada 42 dni porodniškega dopusta. Saj so na odpustno pismo napisali, da sem imela pri 21. tednu splav, sicer iz njihove strani sprožen, vendar da je to bil SPLAV.

Moj tako imenovan "splav" je trajal 34 ur v popatkih in dvema inekcijami proti bolečinam. Zato sem danes poklicala v Mariborsko porodnišnico, kjer sem se obrnila na šefa oddelka mag. Lužnika in ga prosila, če mi lahko da nekakšno potrdilo, da je pri meni šlo za porod in ne za splav. Verjeli ali ne bil je hladen kot ledena gora, osoren in dal mi je občutek da sem navadna smet. Vglavnem bilo je grozno. Rekel mi je da glede na to da sem bila noseča 21. tednov se to ne smatra za porod. Porod je po njihovem in po mnenju države šele od 22. oz. 23. tedna in 500g porodne teže otroka naprej.

Kako se lahko to dogaja! Mislim, da bi bila to izredno dobra tema za kakšen prispevek. Saj ne morem verjeti, da je država lahko tako kruta. Danes se počutim, kot da me držejo narazen. Kot da že vse skupaj ni dovolj boleče."

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Sprožen porod
29.3.2005 21:35:55   
viv_
Gina hvala!

Tukajle bi se našlo marsikaj za kakšen prispevek! Ampak ko slišiš takole zgodbo ti gredo pa res lase pokonci!

LP

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Sprožen porod
31.3.2005 20:00:36   
Anonimen
Jaz ti lahko povem, da 100% drži to, da porodniške nima nič, pač pa ima pravico do staleža oz. bolniške, če je zaposlena seveda, toliko kolikor je bila noseča. Se pravi 24 tednov bolniške ji pripada.

Če ji bo kdo nasprotoval, pa si naj zakone pogleda.

Želim ji, da ji čimprej mine ta kruti čas, da vsaj malo preboli to žalost!

Lp!:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?