Gina -> Sprožen porod (29.3.2005 21:20:59)
|
Če ti tole kaj pomaga, je skopirano iz foruma mama, nosečnost, stran 4. Tam je tudi sodelovala špelina, in tam je tudi njen mail. Pisala je mamica, ki je imela porod v 21. tednu, kot sem razumela, pa otroček ni preživel. Takole piše: "Kot, da že ni vse dovolj boleče. Na Centru za socialno delo so mi dejali, da če mi na odpustno pismo iz bolnice napišejo, da sem rodila (kar tudi sem) in da je bil pri porodu otrok mrtev, se pravi mrtvorojen, da mi takrat pripada 42 dni porodniškega dopusta. Saj so na odpustno pismo napisali, da sem imela pri 21. tednu splav, sicer iz njihove strani sprožen, vendar da je to bil SPLAV. Moj tako imenovan "splav" je trajal 34 ur v popatkih in dvema inekcijami proti bolečinam. Zato sem danes poklicala v Mariborsko porodnišnico, kjer sem se obrnila na šefa oddelka mag. Lužnika in ga prosila, če mi lahko da nekakšno potrdilo, da je pri meni šlo za porod in ne za splav. Verjeli ali ne bil je hladen kot ledena gora, osoren in dal mi je občutek da sem navadna smet. Vglavnem bilo je grozno. Rekel mi je da glede na to da sem bila noseča 21. tednov se to ne smatra za porod. Porod je po njihovem in po mnenju države šele od 22. oz. 23. tedna in 500g porodne teže otroka naprej. Kako se lahko to dogaja! Mislim, da bi bila to izredno dobra tema za kakšen prispevek. Saj ne morem verjeti, da je država lahko tako kruta. Danes se počutim, kot da me držejo narazen. Kot da že vse skupaj ni dovolj boleče."
|
|
|
|