|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spremenjen ritem spanja
24.9.2008 20:50:46   
picola1
Ojla!

Odkar je šla moja hčerka v vrtec, se nam je čist pobrkljal ritem spanja...Prej je spala enkrat na dan, in sicer je šla spat okrog 13ih. Zdej grejo v vrtcu spat ob desetih in spijo do dvanajstih. Ko pride domov, niakor ni zaspana, ampak postane zaspana šele okrog 17-ih. takrat je pa čist prepozno za njo, ker potem bi šla zvečer spat šele ob 22ih. Zdej je pa problem v bistvu v tem, ker popoldan ne hodi več spat in je zato ob 19ih že čist gotova (komej priguramo do tam), posledično pa se zato zbudi že ob 4ih zjutraj,ker se je valda naspala pa po moje tut zato, ker je lačna...
Nimam pojma, kaj naredit...A se bo ta ritem sčasoma sam uredil al kaj? (da se bo zbujala kasneje zjutraj-vsaj ob 6ih) Zvečer je ne morem dat spat tako kot prej (ob 20.15-20.30), ker je do takrat neznosna in že kar kinka...
Kaj bi ve naredile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spremenjen ritem spanja
24.9.2008 21:08:05   
Naja30
Kako pa to, da grejo v vrtcu spat ob 10h??
Ponavadi grejo po kosilu, to je okoli 12h.

Je pa naša imela tudi malo pobrkano spanje prva dva tedna, pa je prišlo spet v stare tire. V bistvu se je še lepše uredilo.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.9.2008 21:27:30   
nynna
Jaz pa prvič slišim da grejo otroci v vrtcu spat ob 10. user posted image  Kdaj imajo pa potem kosilo? Pri nas, pa kolikor vem tudi drugje, grejo v jaslih spat po kosilu okrog 11.30 (11.45.) pa spijo tja do 13.30 -14.00.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.9.2008 7:27:51   
*piškotek*
IZVIRNO SPOROČILO: nynna

Jaz pa prvič slišim da grejo otroci v vrtcu spat ob 10. user posted image  Kdaj imajo pa potem kosilo? Pri nas, pa kolikor vem tudi drugje, grejo v jaslih spat po kosilu okrog 11.30 (11.45.) pa spijo tja do 13.30 -14.00.

V našem vrtcu je točno tako, tako da tole spanje ob 10 je pa res malo čudno user posted image

------------------------------------
Če sončka ni, sonček bodi ti!
------------------------------------

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.9.2008 13:09:33   
picola1
A res? Svašta!user posted image

Moja je v jaslih in vgojiteljica pravi, da jasličarji ne zdržijo tako dolgo, da bi šli spat šele po kosilu. Včasih celo že pred deseto ležijo po blazinah in trečnarijo, tako da jih da spat celo prej...
No, v bistvu nima veze...niste mi še povedale, kaj bi ve naredile na mojem mestu?user posted image (razen Naje 30, ki je rekla, da je bilo potem celo še bolje, čeprav jaz ne vem, kako bi to lahko izgledalo pri nas...-mogoče tako, da gre spat ob 19ih in se zbudi ob 6ih...user posted image user posted image -sanja svinja...))

(odgovor članu *piškotek*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.9.2008 14:30:55   
diva 4
No , ko je naša Ana prišla v jasli (11m) smo imeli enak problem.Čez čas se je navadila na ta ritem in smo prilezli do sedme ure zvečer brez tečnobe.Pri treh letih pa so hodili spat med enajsto in pol dvanajsto, pa normalno še ni bila zaspana in tisti , ki v dvajsetih minutah niso zaspali so se lahko šli igrat v garderobo.Zato smo imeli zopet popoldan napad tečnobe.To je trajalo cca.8 mesecev.Zdaj pa sploh ne hodijo več spat.Naša še sicer včasih - zelo redko - spi popoldan.Sem pa ravnateljici rekla , da to ni glih normalno, pa je rekla ,da imajo vsi omogočen počitek po lastnih potrebah.Ja pa ja!!!. In se ni dalo nič zmenit čeprav je večina staršev jamrala , ker so otroci prišli domov utrujeni.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.9.2008 15:02:33   
tojeto1
Tole je res fuuuul čudno, da hodijo ob 10h spat. Jaz bi vprašala ostale starše, če imajo kj zdrmani ritem. Res, da tako mali ne zdržijo tako dolgo, vendar naj jih navajajo počasi. Kosilo ob 11h, nato 11.05, nato 11.10 itd. pa bodo prišli do 11.45 kot ga imajo ''povsod'' v jaslih.
Če imajo povsod v vrtcih tako, mi ni jasno, kako jih dajo tukaj spat ob 10h, saj so otroci v povprečju vsi isti.
Pomojie so vaše vzgojiteljice utrujene in jim paše mir, pa jih dajo prej spat, namesto da bi se malo potrudile in vzpostavile ''tapravi'' ritem.
Ful čudn ob 10huser posted image user posted image

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.9.2008 9:26:41   
nynna
IZVIRNO SPOROČILO: tojeto1

Pomojie so vaše vzgojiteljice utrujene in jim paše mir, pa jih dajo prej spat, namesto da bi se malo potrudile in vzpostavile ''tapravi'' ritem.
Ful čudn ob 10huser posted image user posted image

Tole je pomoje kar pravi razlog. Rešitve pa pravzaprav ne vem, razen da bi se jaz malo posvetovala z ostalimi starši. Saj potem tudi nikamor ne grejo, se ne igrajo, nimajo programa... Ubistvu pridejo jest in spatuser posted image

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Teža po porodu
grahek85

Koliko časa po porodu ste rabile, da ste dosegle težo kot pred nosečnostjo?

en mesec ali manj (21%)

nekaj mesecev (19%)

vsaj pol leta (18%)

eno leto ali več (17%)

je nisem dosegla (25%)

Število vseh glasov: 411

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!