Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Sprememba namembe parcele 3.10.2011 11:25:55
|
|
|
|
Medea10
|
V kraju kjer sem včasih živela, še vedno živi moja babica, ki ima tam tudi svojo parcelo in na njej je hiša. Z babico sva se pogovarjali o dediščini. Babi ima 4 otroke, samo 2 bosta dedovala (moja mama in njena sestra). S partnerjem sva razmišljala in ugotovila, da je moja mama povsod zadolžena (mobitel, simobil, RTV, še stare najemnine izpred 5 let in več niso poravnane) delat se ji ne ljubi in vleče socialno podporo od države poleg vsega tega pa še pije, torej predvidevam, da ko bo dedovala se ji bo vrjetno kak rubež vsedel na premoženje (parcelo+del hiše) ker dolgov ne bo zmožna plačat nikoli. V primeru, da ji imetje ostane (v kar močno dvomim) pa se bom sama itak morala odpovedat dediščini, ker vse skupaj ne bo toliko vredno kot bom morala državi vračat, ker je bila celo življenje vzdrževana od nje. No, in vse to sem tudi povedala babici, ki pa je zdaj malo zaskrbljena, da bo res tako. Da jaz ne bi ostala brez čisto vsake dediščine smo začeli vsi skupaj (babi, partner in jaz) razmišljat, da bi babica vsaj en del (mislim da je parcela velika 1 ar) sicer kmetijskega zemljišča dala pisat name. Ampak, če zemljišče nikoli ne bo zazidljivo potem ga jaz ne bi imela s čemer se strinja tudi partner, saj želiva enkrat graditi. Ker ne vem kako potekajo te zadeve me zanima kaj zdaj? Ali naj grem na občino in vprašam kako je s to parcelo? Ali bi morala imet babičino pooblastilo? Menda jaz ne smem vložit vloge za spremembo namembe parcele, bi jo morala babica?
|
|
|
|
RE: Sprememba namembe parcele 3.10.2011 12:57:39
|
|
|
|
t5t6
|
Vlogo za spremebmo namembnosti mora seveda vložiti lastnik, ampak to ni njavečji problem. Problem je v tem, da vi lahko še zelo dolgo ne boste vedeli kaj bo s to parcelo. Mi smo npr. za našo parvcelo dali vlogo 10 let nazaj pa še vedno ne vemo če sploh bo kdaj zadidljiva. Vmes smo sezidali hišo drugje, ker če ne bi prej otroci zrastli. Ne vem pa zakaj nebi iemla kmetijske parcele, saj je boljše nekaj kot nič? Pojdi na občino tam kjer izdajajo lokacijske informaciji (zanjo lahko zaprosiš tudi če nis lastnik) pa poskušaj kaj izvedet, če se na občini že dela plan..., ker spremembe namembnosti grejo v paketu, nikoli se tega ne dela samo za eno parcelo.
|
|
|
|
RE: Sprememba namembe parcele 3.10.2011 13:05:41
|
|
|
|
petea
|
t5t6, v 10 letih je vaša občina vsaj 1x spremenila prostorski plan; če ste dali vlogo za spremembo namembnosti, ste morali biti obveščeni o izidu; tako kot se spremembe izvajajo paketno, se potem po sprejetju odloka tudi ljudi obvesti paketno, če je bilo njihovi zadevi ugodeno ali ne
|
|
|
|
RE: Sprememba namembe parcele 3.10.2011 13:10:30
|
|
|
|
t5t6
|
Ne naša ni, verjami, da se sproti informiramo kaj se dogaja in smo kar na tekočem. Tudi vlogo smo že večkrta dali in vedno nam odgovorijo, da pač še ni, pa tudi neuradno vemo, da še ni nič. No sedaj sem preračunala in je mimo 9 let jaz sem pa prej zaokrožla na 10.
|
|
|
|
RE: Sprememba namembe parcele 3.10.2011 22:08:17
|
|
|
|
Sonček in poletje
|
V Celju se tudi že zelo dolgo ni nič spreminjalo, sigurno 9 let ali več. Te stvari se dogajajo tako počasi, da ne moreš vrjet. Pejdi vprašat, stane te nič ne, mogoče imate še čas za vložitev pobude za spremembo namembnosti.
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.