Medea10 -> Sprememba namembe parcele (3.10.2011 11:25:55)
|
V kraju kjer sem včasih živela, še vedno živi moja babica, ki ima tam tudi svojo parcelo in na njej je hiša. Z babico sva se pogovarjali o dediščini. Babi ima 4 otroke, samo 2 bosta dedovala (moja mama in njena sestra). S partnerjem sva razmišljala in ugotovila, da je moja mama povsod zadolžena (mobitel, simobil, RTV, še stare najemnine izpred 5 let in več niso poravnane) delat se ji ne ljubi in vleče socialno podporo od države poleg vsega tega pa še pije, torej predvidevam, da ko bo dedovala se ji bo vrjetno kak rubež vsedel na premoženje (parcelo+del hiše) ker dolgov ne bo zmožna plačat nikoli. V primeru, da ji imetje ostane (v kar močno dvomim) pa se bom sama itak morala odpovedat dediščini, ker vse skupaj ne bo toliko vredno kot bom morala državi vračat, ker je bila celo življenje vzdrževana od nje. No, in vse to sem tudi povedala babici, ki pa je zdaj malo zaskrbljena, da bo res tako. Da jaz ne bi ostala brez čisto vsake dediščine smo začeli vsi skupaj (babi, partner in jaz) razmišljat, da bi babica vsaj en del (mislim da je parcela velika 1 ar) sicer kmetijskega zemljišča dala pisat name. Ampak, če zemljišče nikoli ne bo zazidljivo potem ga jaz ne bi imela s čemer se strinja tudi partner, saj želiva enkrat graditi. Ker ne vem kako potekajo te zadeve me zanima kaj zdaj? Ali naj grem na občino in vprašam kako je s to parcelo? Ali bi morala imet babičino pooblastilo? Menda jaz ne smem vložit vloge za spremembo namembe parcele, bi jo morala babica?
|
|
|
|