Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Spolno prenosljive bolezni 11.6.2009 18:14:27
|
|
|
|
Camila
|
Pozdravljene!! Jst sem totalno zmedena in pač paničarim in bi rada vedla ene par stvari ampak na netu je o tem premalo. Ginekolognja pa itak nima nikoli časa za take debate. Zadnjič ko sem bila na pregledu mi je rekla da mam PAP C3!! A mi zna katera razložiti kaj to pomeni? A je to že HPV-virus ali so samo spremenjene celice. Zdej mi je zopet vzela bris, tako da čakam na rezultate. A to pomeni da mi je vzela bris če je prisoten HPV-virus ali morm it to posebe kam testirat? Zdej pa sem ratla totalno panična zaradi teh bolezni in sem ratla totlno obsedena in skoz berem o teh bolezni, klinični znaki pa to. In bi rada da greva oba s fantom se testirat.... Čeprav leto pa pol k smo skupi nisva mela nobenih problemov, nobenih čudnih kliničnih znakov, kot so: povečan izcedek iz nožnice, pekoč občutek, krvavitev, ... Nevem zakaj delam tako paniko, ampak bi se rada prepričala, ne pa ko bova delala bejbke da bo kaj narobe?? O tem se premalo govori, ker enostavno je toliko teh bolezni. Čeprav dajem vsako leto kri-krvodajalska, je vse cool!! Ampak so nekatere okužbe ki s krvjo se jih ne da dokazat!!! Katere pa?? Prosim, malo debate o tem, k se mi že pošteno meša... in sem skoz slabe volje...!! Pa sej ne da bi mela za kaj jamrat k sva s fatnom mela poštimano preteklost kar se tiče spolnih odnosov.... ampak zadosti je enkrat!! Hvala za posluh... rada vas mam!!! mwa****
|
|
|
|
RE: Spolno prenosljive bolezni 11.6.2009 18:16:48
|
|
|
|
blaža
|
baje da se zdej ne označuje spremembe na 1 2 3 ampak na stopnje a b c. In, če prav razumem imaš ti c in je to pokazatelj da so spremembe na n ajvišji stopnji. Jaz bi spet poklicala k G in se pogovorila z njo, magari po telefonu in vprašala kaj to točno pri tebi pomeni.
< Sporočilo je popravil blaža -- 11.6.2009 18:17:56 >
|
|
RE: Spolno prenosljive bolezni 11.6.2009 18:24:24
|
|
|
|
Felicita
|
http://www.kala.si/index.php?id=58&tx_ttnews[tt_news]=418&tx_ttnews[year]=2009&tx_ttnews[month]=02&tx_ttnews[day]=19&cHash=815a61062a p.s.: nehi brat po internetu, škoda živcev. aja, še to - na krvodajalski akciji testirajo kri za hep b in c, hiv in sifilis. Testi na infekcijski pokrivajo (se mi zdi): sifilis, trichomonas, gonorejo, klamidijo, herpes in HIV (dodatno za hiv se lahko testiraš še na IMI)
< Sporočilo je popravil Felicita -- 11.6.2009 18:32:54 >
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Spolno prenosljive bolezni 11.6.2009 19:12:54
|
|
|
|
uursa
|
Tudi čakam na izvide drugega brisa - imela PAP C. Pravtako več ne vem kot to. Sem po netu iskala in je dr. Pušenjak na drugem forumu neki ženski odgovoril, da mora vedet več, ker sam PAP C nič ne pove in da ne bo delal panike po nepotrebnem. Prej je bilo od 1 do 5, po novem pa od A - C. C je lahko vse kar je bilo prej 3,4 ali 5. Sama sem imela pred leti 3, pa je bilo samo vnetje. Tako, da mislim da bo najbolj točen odgovor od G, ker je to preveč široko. Veliko sreče! lp
|
|
|
|
RE: Spolno prenosljive bolezni 11.6.2009 19:24:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Spremenjene celice na testu niso nujno spremembe zaradi okužbe s HPV virusom, lahko gre tudi za kakšno vnetje. Zato so potrebni dodatni brisi in spremljanje stanja. HPV virusi so zelo pogosti in jih je malo morje, od povsem nedlžnih, ki povzročajo bradavice na rokah do škodljivih, ki povzročajo raka na materničnem vratu (označeni so s številkami 16, 18 in 25, če se ne motim). Okuženost s tem virusom med ženskami je zelo visoka, če se ne motim 75%. Virusi HPV, ki povzročajo spremembe na materničnem vratu, se ne prenašajo s krvjo, se pa prenašajo s spolnimi odnosi. Samo to ne pomeni, da je zdaj eden v partnerstvu varal, ker se virus v telesu obdrži dalj časa, več let. Pri enih s časom propade, pri enih se obdrži dolgo časa in ne povzroča problemov, pri nekaterih se razvije vnetje in pri redkih rak materničnega vrata. Ni pa potrebno delat neke panike, ker spremembe zaradi testov praviloma odkrijejo zelo zgodaj in je tudi zdravljenje, če je potrebno, zelo uspešno.
|
|
|
|
RE: Spolno prenosljive bolezni 11.6.2009 20:06:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem mela operacijo zaradi tega sranja pred 11-mi leti nekje se mi zdi.Od takrat mi redno jemljejo brise lani me poslali v bolnico,ker ni bil bris dober kjer so mi delali biopsijo in abrazijo materničnega vratu in maternice pa je bil izvid ok.Letos sem spet mela bris pred dvema mesecoma pa je tudi ok.Pri nekaterih se baje ponovi pri drugih ne.
|
|
|
|
RE: Spolno prenosljive bolezni 12.6.2009 14:01:33
|
|
|
|
Camila
|
Full lepa hvala za odgovore, res!! Lepo je prebrati, ker o takih stvareh zelo težko govoriš z najbližjimi, saj potem takoj pomislijo, da z razlogom sprašujem take stvari... To je preventiva in če se s partnerjem odločiva čez 2 leti imeti otroka je prau da narediva vse teste, ker kar sem brala klamidija lahko povzroči tudi neplodnost. Glede na to, da sem dala kri... mi niso sporočili nič, da bi bla okužena, tako da lahko izključim: HIV, hep B in C, sifilis Zdej bi morala narediti še teste na infekcijski: trichomonas, HPV, gonorejo, klamidijo, herpes. Čeprav ko berem na netu, nekateri pišejo o znakih, kot so: pekoč občutek pri urinirjanju, pri doseganju orgazmu-pri moških, prisotnos krvi med spolnim odnos... Pri naju se kaj takega ne dogaja. Čeprav bi rada te preizkave šla naredit oba s partnerjem in glede na to, da sva oba študenta, me zanima kje lahko opraviva te preizkave brez plačila!! joj ej sem prau napeta zarad tega, se mi zdi tako čudno, da delam tako panika, ker so mi potrdili spremenjen celice ne materičnem vratu in zdaj je sama panika!!!
< Sporočilo je popravil Camila -- 12.6.2009 14:07:54 >
|
|
|
|
RE: Spolno prenosljive bolezni 12.6.2009 22:14:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Zakaj pa bi delala vse teste? Mislim, a imaš kakšen povod za to, da bi se dala pregledat za vse možne SPB? Imaš kakšne znake, razen spremenjenih celic, da bi sumila na kakšno drugo bolezen? Imam občutek, da mešaš bolezni med sabo, mešaš znake posameznih boleznih. Internet je fajn, ampak moraš brati podatke z glavo, racionalno in selektivno.
|
|
|
|
RE: Spolno prenosljive bolezni 15.6.2009 14:47:24
|
|
|
|
Anonimen
|
se ne spoznam na te h pa v viruse he he. no, jest sem imela pred 10 leti pap3, to je predstopnja raka, ker 4 je že rak. vendar, če se to pravočasno ugotovi, ti naredijo konizacijo, torej ti odstranijo z laserjem stvari na materničnem vratu in imaš potem mir. na preglede hodim na eno leto in do sedaj je bilo b.p. če se pa ne ugotovi in nič ne ukrene, znajo biti pa posledice. ko so mi to ugotovili, pred tem nisem imela nikakršnih posebnih težav, temveč sem imela takrat redno kontrolo in hvala bogu, da sem dosledna pri teh stvareh.
< Sporočilo je popravil Melodie -- 15.6.2009 14:48:16 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.