|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Splav
4.7.2010 23:03:55   
powerwoman
Pozdravljene.

Temo sem objavila tudi na formu nosečnost - ss. Vendar ne vem, če bodo tam vesele te teme, glede na to, da večina tam žaluje za dojenčkom. Zato sem se odločila pisati tudi tu.


Mene pa zanima nekaj. Ali moraš obvezno iti na pogovor v babiško šolo v LJ, če želiš opraviti splav????

Gre se za to, da sem trdno odločena, da tega otroka ne bom imela. Če bi hoteli imeti novi naraščaj, bi prekinili z kont. tabletkami. Menim, da sta dva otroka čisto dovolj. Če ne bi bila toliko mlada 32 let, bi si dala spodvezati maternico.

Glede na to, da sem noseča 47 dni, in da je GV prazna-ploda ni, me zanima, zakaj, čemu in ali je nujno iti na ta pogovor. Je ginekologinja rekla, da bom morala iti 2x v LJ (nisem iz okolice LJ). Čeprav smo finančno v OK stanju, polovice hiše v naši lasti, redno službo imamo, enostavno ne želim imeti več otrok.

Ta dva sta prava zakladka ki jih imam.

Jutri nameravam iti tja. Pa ne vem, ali naj grem v ta pogovor (sem seznanjena z vsemi pravili, in stranskimi učinki, tako psihično kot fizično), ali naj grem direktno tja, kjer opravljajo splave. Saj niti ne vem, kje jih točno opravljajo.

Hvala za odgovore.

Lep pozdrav,
powerwoman

p.s. aja, tabletke ki sem jih redno jemala +- 1 ura, se imenujejo tabletke Cerazette. Ne vsebujejo prostragena. Je pa g. rekla, da je že nekaj primerov bilo takih (4 jih ona pozna), da so jemale ženske te tabletke, pa so zanosile.

Tako da, sigurno sledi menjava tabletk ali pa mirena.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Splav
4.7.2010 23:30:12   
barika
uf, to je kar težka tema.
sama ne vem, kako bi se odločila, imam dva, sem mlada in nočem več otrok, če se bi pa ponesrečilo, pa po resnici ne vem, kaj bi naredila, verjetno bi otroka obdržala, če bi nam finančno zneslo, in odvisno od kakšnih drugih dejavnikov.

Ti se pa odloči, kakor se ti zdi, da bo dobro za tebe in tvojo družino.  user posted image

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Splav
4.7.2010 23:57:21   
hmm...
Mene pa zanima nekaj. Ali moraš obvezno iti na pogovor v babiško šolo v LJ, če želiš opraviti splav????



Na to ti ne znam odgovoriti ampak ti želim, da se odločiš pravilno glede te pomembne odločitve.user posted image


_____________________________

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
5.7.2010 0:47:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu hmm...)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Splav
5.7.2010 4:46:25   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: powerwoman
Ali moraš obvezno iti na pogovor v babiško šolo v LJ, če želiš opraviti splav????

Kolikor je meni znano, je odločitev za prekinitev nosečnosti v popolni domeni nosečnice do 10. tedna nosečnosti in je dovolj, da gre v LJ v Leonišče, kjer se samo, po domače povedano, prijaviš v čakalno vrsto, ki pa, glede na situacijo, poteka zelo hitro (največ nekaj dni). Urediš birokracijo (menda moraš imeti napotnico svoje ginekologinje) in, če nimaš dodatnega zdravstvenega zavarovanja, doplačaš neko malenkost (menda cca. 10€). Pri nosečnosti do sedmih tednov izbiraš med dvema vrstama prekinitve - vakuumsko (opravijo v Leonišču, traja nekaj minut, lahko greš takoj domov) ali s tabletko (opraviš doma, se pa lahko vleče do 3 dni). Ne potrebuješ nobene komisije, edina pogovora pa sta s tvojo ginekologinjo in s sprejemno medicinsko sestro v Leonišču (pa še to dvoje ni pogovor - pri prvi samo poveš, da želiš napotnico, pri drugi pa kratka anamneza in ultrazvok, kjer nosečnost, katero bodo prekinjali, najprej potrdijo).

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Splav
5.7.2010 6:35:32   
Aja1
Cerazette? Ups....jaz jih imam tudi. Si me kar prestrašila.user posted image

Kaj pa če bi šla v kakšno drugo porodnišnico?

_____________________________




(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Splav
5.7.2010 10:08:54   
ronja
Glede na to, da sem noseča 47 dni, in da je GV prazna-ploda ni

glede na to ti po moje ni treba na noben pogovor. Saj ne nosiš otroka, ampak prazno vrečko in to odstranijo zato, ker je baje lažje kot čakat, da sama odmre.
Jaz bi šla na ginekološko kliniko - Leonišče v Lj. Mislim, da ti ne bo treba nič razlagat.

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Splav
5.7.2010 10:40:00   
melanija
Isto se je prejšnji teden zgodilo meni. V pon. imela Uz, prazna vrečka oz blind ovum. Dobila napotnico od svoje G za petek, za abrazijo. V petek sem šla v bolnišnico, naredili še enkrat Uz - pokazal da se vse že razkraja in ob 11.30 sem že bila na vrsti za abrazijo. Ne vem kaj bi hodila na neke pogovore, če je vrečka prazna - to nima niti smisla. Naredi kot so ti svetovale druge.

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Splav
11.7.2010 0:10:20   
powerwoman
Ojla.

No da vam povem kako in kaj.

V ponedeljek sem šla v LJ. Najprej sem šla do tiste babiške šole do socialne delavke, ki sem očitno morala iti, kajti ona je dala nekaj, kar sem morala izpolniti, dala mi je par listov, pa tudi ona je izpolnila vprašalnik. Povedala je tudi, glede na to, da sem  nizko noseča, da mi lahko dajo tabletke za splav ali pa mini splav. Nato je poklicala v staro porodnišnico DR. da vidi, če me lahko sprejmejo, glede na to, da so jih veliko še imeli od petka.

Rekli so, da grem lahko na pogovor z DR. No tam na dnevni kliniki me je sprejela G in mi pregledala še enkrat UZ. Prazna GV. Po pogovoru z G mi je rekla, da bi bilo dobro če bi splavila z tabletko, ker simulira naravni splav.

Tako da, sem sprejela tabletko, ki sem jo tam spila. Čez dva dni, sem se morala vrniti, kjer so mi dali 4 vaginalne svečke, ki so potem sprožile splav. Aja, prva tabletka je zato, da prekine nosečnost, oz. da se ne razvija in raste naprej.

Tako da, ................. ,  raje bi šla še stokrat rodit, kot še enkrat čez to. Ali pa bi počakala, da bi samo od sebe šlo. Je pa pomoje tabletka defenitivno najboljša izbira, kot pa če bi delali A.

LP. Pa hvala za vse info in podporo.


_____________________________

Bodite v cvetju in mir z vami.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Splav
11.7.2010 8:16:33   
viroza
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
drži se.

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?