maša78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič Sešteješ vse stroške, ki jih imaš z otrokom in deliš z dva: Varstvo ali šola, če je otrok že v šoli. Kozmetika (plenice, robčki, mila, kreme, WC papir). Obleke in obutev. Hrana. Igrače. Frizer. Stroški stanovanja (ogrevanje, voda, komunala, elektrika). Jaz bi napisala dodatne stroške, ki jih imam zaradi otroka in ne celoten račun, ki ga dobiš, deljeno z dva Eventuelno večja najemnina za stanovanje, saj z otrokom ne moreš živeti v 20m2 veliki garsonjeri kot lahko živiš sama. Tehnično je sicer izvedljivo, ampak zaradi ločitve (?) otrok ne sme biti prizadet. Oprema za stanovanje; ko otrok raste, potrebuje večjo posteljo, pisalno mizo za v šolo,... Bencin, ki ga pokuriš, ko otroka voziš v vrtec in na ostale dejavnosti. Krožki, glasbena šola, jezikovna šola,... Knjige in naročnina na njegov časopis. Glasba. Športni rekviziti (kolo, smuči, rolke, žoge,...) karte za smučanje, plavanje,... Počitinice. Posteljnina za njegovo posteljo. Hrana za otrokovega psa, če je ta njegov. Rojstnodnevna zabava. Očetova zavarovalna polica, katere upravičenec je obvezno otrok. Verjetno to ni vse. Naj kdo z izkušnjami še kaj doda . In drage moje - namenjeno tistim, ki se jim čudežno stroški v zvezi z otrokom ob ločitvi potrojijo?!?! Malo realnosti pri zneskih za preživnine, ki so po mnenju nekaterih primerne take, da poštena delavka za tekočim trakom ne prejme plače v tej višini. in mora pravtako preživeti sebe, dva otroka in še koga. In glej ga zlomka, ta delavka za nagrado plača še vrtec, ki ga raznorazne "samohranilke", brez zaposlitve ne potrebujejo. Kako pa one preživijo. Da ne omenimo tega, da te "samohranilke" zaradi svoje silne ubogosti prejemajo še konkretni otroški dodatek in da ga pozabijo navesti pri vseh možnih pribitkih in odbitkih ob preživnini. No, saj pravzaprav odbitkov tako nimajo, ker kao nimajo prihodkov. Kot vidite ločujem samohranilke in "samohranilke", da ne bo pomote in zamer. Zato drage moje, ki se vam že suče od vrtoglavih zneskov - malo realnosti, nič drugega. Da me katera ne obsodi prehitro, poznam več otrok, ki so oblečeni, oprani, siti, imajo igračke, gredo večkrat na izlet...in ne potrebujejo takšnih bajnih denarjev za njihovo preživetje. In se vprašam - a živimo v isti državi?!?
|