Spisek stroškov-preživnina (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

anitaz -> Spisek stroškov-preživnina (26.12.2006 8:16:21)

Enkrat je Gina napisala prav seznam vseh stroškov za otroka. Iščem že ful dolg, pa ne najdem[sm=zmeden.gif] Sem hotela Gini poslati ZS, ampak vem da je zdaj nekaj časa ne bo gor, jaz pa to nujno rabim.

Mi lahko katera prosim pomaga? [sm=smiley13.gif]

Hvala! [sm=smiley31.gif]

Anonimen -> RE: Spisek stroškov-preživnina (26.12.2006 17:27:24)

Sešteješ vse stroške, ki jih imaš z otrokom in deliš z dva:

Varstvo ali šola, če je otrok že v šoli.
Kozmetika (plenice, robčki, mila, kreme, WC papir).
Obleke in obutev.
Hrana.
Igrače.
Frizer. 

Stroški stanovanja (ogrevanje, voda, komunala, elektrika). Jaz bi napisala dodatne stroške, ki jih imam zaradi otroka in ne celoten račun, ki ga dobiš, deljeno z dva
Eventuelno večja najemnina za stanovanje, saj z otrokom ne moreš živeti v 20m2 veliki garsonjeri kot lahko živiš sama. Tehnično je sicer izvedljivo, ampak zaradi ločitve (?) otrok ne sme biti prizadet.
Oprema za stanovanje; ko otrok raste, potrebuje večjo posteljo, pisalno mizo za v šolo,...

Bencin, ki ga pokuriš, ko otroka voziš v vrtec in na ostale dejavnosti.
Krožki, glasbena šola, jezikovna šola,...
Knjige in naročnina na njegov časopis.
Glasba.
Športni rekviziti (kolo, smuči, rolke, žoge,...) karte za smučanje, plavanje,...
Počitinice.
Posteljnina za njegovo posteljo.
Hrana za otrokovega psa, če je ta njegov.
Rojstnodnevna zabava.

Očetova zavarovalna polica, katere upravičenec je obvezno otrok.

Verjetno to ni vse. Naj kdo z izkušnjami še kaj doda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

tinatona -> RE: Spisek stroškov-preživnina (26.12.2006 21:20:13)

Hej!

Najbrž misliš tole:

http://ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1166727

LP Tina

p.s.:Si dobila moj mail?

anitaz -> RE: Spisek stroškov-preživnina (26.12.2006 21:37:09)

Obema fuuul hvala!!! [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

ps: Tina, sem dobila, ja! HVALA ti! [sm=smiley1.gif]

maša78 -> RE: Spisek stroškov-preživnina (28.12.2006 9:47:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Sešteješ vse stroške, ki jih imaš z otrokom in deliš z dva:

Varstvo ali šola, če je otrok že v šoli.
Kozmetika (plenice, robčki, mila, kreme, WC papir).
Obleke in obutev.
Hrana.
Igrače.
Frizer. 

Stroški stanovanja (ogrevanje, voda, komunala, elektrika). Jaz bi napisala dodatne stroške, ki jih imam zaradi otroka in ne celoten račun, ki ga dobiš, deljeno z dva
Eventuelno večja najemnina za stanovanje, saj z otrokom ne moreš živeti v 20m2 veliki garsonjeri kot lahko živiš sama. Tehnično je sicer izvedljivo, ampak zaradi ločitve (?) otrok ne sme biti prizadet.
Oprema za stanovanje; ko otrok raste, potrebuje večjo posteljo, pisalno mizo za v šolo,...

Bencin, ki ga pokuriš, ko otroka voziš v vrtec in na ostale dejavnosti.
Krožki, glasbena šola, jezikovna šola,...
Knjige in naročnina na njegov časopis.
Glasba.
Športni rekviziti (kolo, smuči, rolke, žoge,...) karte za smučanje, plavanje,...
Počitinice.
Posteljnina za njegovo posteljo.
Hrana za otrokovega psa, če je ta njegov.
Rojstnodnevna zabava.

Očetova zavarovalna polica, katere upravičenec je obvezno otrok.

Verjetno to ni vse. Naj kdo z izkušnjami še kaj doda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

In drage moje - namenjeno tistim, ki se jim čudežno stroški v zvezi z otrokom ob ločitvi potrojijo?!?!

Malo realnosti pri zneskih za preživnine, ki so po mnenju nekaterih primerne take, da poštena delavka za tekočim trakom ne prejme plače v tej višini. in mora pravtako preživeti sebe, dva otroka in še koga. In glej ga zlomka, ta delavka za nagrado plača še vrtec, ki ga raznorazne "samohranilke", brez zaposlitve ne potrebujejo. Kako pa one preživijo. Da ne omenimo tega, da te "samohranilke" zaradi svoje silne ubogosti prejemajo še konkretni otroški dodatek in da ga pozabijo navesti pri vseh možnih pribitkih in odbitkih ob preživnini. No, saj pravzaprav odbitkov tako nimajo, ker  kao nimajo prihodkov.

Kot vidite ločujem samohranilke in "samohranilke", da ne bo pomote in zamer.

Zato drage moje, ki se vam že suče od vrtoglavih zneskov - malo realnosti, nič drugega.

Da me katera ne obsodi prehitro, poznam več otrok, ki so oblečeni, oprani, siti, imajo igračke, gredo večkrat na izlet...in ne potrebujejo takšnih bajnih denarjev za njihovo preživetje. In se vprašam - a živimo v isti državi?!?

Anonimen -> RE: Spisek stroškov-preživnina (28.12.2006 23:44:16)

...in ne potrebujejo takšnih bajnih denarjev za njihovo preživetje

A je bilo kje govora o "bajnih" denarjih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mina1 -> RE: Spisek stroškov-preživnina (29.12.2006 7:51:29)

No, naj samo dodam: otroci tudi jedo, pa treba jih je tudi kam peljati, pa kdaj kaj kupiti, četudi je to samo sokec, ali pa če si zaželi iti v Mcdonald, tudi stane in tako. Pa večji raste kot kopriva, mlajši nekako več ali manj končno lahko nosi za njim, je veliko bolj drobcen kot prvi, pa v vrtcu non stop nekaj zahtevajo, za to in ono predstavo, pa za slikice, pa za...kaj že... in ali naj bo moj edini, ki nekam ne bo šel.

No, preživnina je bolj slaba, tudi sodnica je rekla na naroku, da je zelo zelo daleč od realnosti, pa se je "moj" samo smejal. Da ne govorim, koliko zmečem za plenice, kaj naj ga sedaj povijam v cunjo, da bom ceneje skozi prišla?

S tisto preživnino, če ji sploh lahko tako rečem, glih pokrijem jasli in vrtec, kje je pa ostalo? Aja, sem pozabila, da nič ne jesta in živita od zraka... pa se znajdi kakor veš in znaš.

Jaz sem pa itak nekje zelo zelo daleč: plačujem hipotekarni kredit pri bedni plači, pa stroške je treba tudi plačati, še dobro da imam kar imam od prej. Ampak očitno še ni tako zelo hudo, ker sem otrokoma uspela kupiti pod jelkico vsekemu komplet legic, očitno mi gre še dobro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Pa dokler še znese za kinder jajček za oba, potem je še super, kaj...

Ma brez veze... ene itak terate svojo lajno non stop. Never ending story, kajne.

Stran: [1]