|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje pri starših
29.10.2004 23:58:10   
Annny
Ojla,

...to namreč prakticirava z najino 18 dni staro Najo zadnje dni..
Koška, ki stoji zraven zakonske postelje, punčka ne mara..najbrž jo utesnjuje in ne vidi ven, kaj pa vem...torej jo imava kar pri sebi..no, pa še praktično je, ker se zelo pogosto doji..
Vprašanje: je tudi katera od vas imela otročka ponoči pri sebi?
Koliko časa?
Kako ste jih kasneje tega odvadile? Ste imele s tem kake težave?

Vsi mi pravijo, naj vztrajam pri polaganju v košek (in naj čez dan prav tako spi tam), sicer jo bom razvadila in bom imela kasneje še hude probleme..
Kaj mislite?

Hvala lepa za odgovore:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Spanje pri starših
30.10.2004 0:22:41   
frutka_
Jaz sem imela košek in se mo zdi full praktična zadeva. Filip je zelo rad spančkal v njem.

Veš kaj, morda ji ne paše, da je iz svoje tople postelje daš v njeno mrzlo. Si poskusila s termoforjem. Položi ga noter, da segreje košek, ko bo topel ga vzemi ven in položi noter še njo. Majhni novorojenčki zelo čutijo tazliko v temperaturi.
Sicer pa poskusi biti dosledna pri spanju v svoji posteljici. Vedno, ko je čas za počitek jo polagaj v košek, da bo vedla, da se tukaj spančka, da bo košek povezala s spanjem. Lepo toplo ji ga obloži z odejicami, da se bo počutila varno...

Jaz sem ga čez dan dajala spančkat v košek (Prav tako zvečer) včasih pa je zaspal na moji postelji ali pa zunaj v vozičku.

Sicer sem si ga tudi jaz med dojenjem ponoči dajala k sebi ampak sem ga položila nato nazaj v svoj košek. Tako sem mirno zaspala, ne da bi imela v mislih, da ga lahko poležem ali da pade dol...

Lepe sanje!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Spanje pri starših
30.10.2004 2:44:00   
NinaŠ
Z Anžetom sva ves prvi mesec spala skupaj (bogi ati se je milostno preselil v dnevno - ampak bila je to njegova ideja), samo sem ga, ko je pojedel dala na drugo stran postelje tako da se ni ves čas mojčkov pri meni. Po mesecu dni pa sem ga dala spat v svojo posteljico in ni bilo nobenih problemov. Težave so nastale kasneje - pri približno štirih mesecih, ker si je Anže večkrat na noč zaželel moje memike in se meni ni ljubilo vstajat, tako da sem ga dala spet k nama v posteljo (pižamo gor, memiko ven, priklop in mami lohk spi naprej). Sedaj zvečer zaspi v svoji posteljci, ob ca polnoči jo ima pa dosti (ne vem zakaj) in ga dam k nama.
Lepe sanje.... LP

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Spanje pri starših
30.10.2004 8:14:06   
Primoza
Tako majhnega dojenčka nikakor ne moreš razvaditi. Tega ne prakticiraj le takrat ko sta s partnerjem izredno zbita, ker se lahko zgodi da se ga v spanju pomendra.

Drugače sva tudi midva imela nekaj začetnih tednov tamalga v postelji, pa zdaj mirno spi 8-10 ur neprekinjeno čez noč :bravo: v svoji postljici.


(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Spanje pri starših
30.10.2004 8:21:41   
Anonimen
:)-Ciaoooo.moja Nika ni in ni hotela spati ne v košku ne v svoji posteljici,histerični jok se je vlekel in vlekel.Za ljubi mir in da se sosedje ne bi razburjali,sem jo vzela k sebi.Spala je z nami do dveh let,potem pa kot bi odrezal,je hotela v svojo posteljo.Sedaj se to dogaja z Timijem,spi z svojo mamo,ko pa zjutraj gre v službo ga prinese k nam v posteljo.Mali spi kot angelaček,vem da bo kmalu tudi njega minilo,se ne obremenjujem s tem.Papa:morje::angel:

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Spanje pri starših
30.10.2004 10:27:07   
anaj
Annny vem, da je praktično imeti otroka pri sebi. Ampak dalj ko jo boš imela težje jo boš navadla spati v svoji postelji.
Jaz sem jo imela od vsega začetka v košari je jokala. Ampak ponavadi jokajo zato ker iščejo bližino mame. Daj ji poleg nje kakšen tvoj pulover. POMAGA. Mogoče se res sliši smešno ampak pomaga. Tako se bo navadila spati sama pa še malo več zasebnosti bosta imela imela z "očkom".

:kuza:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Spanje pri starših
30.10.2004 10:41:48   
BARBARA R.
Ojla! :kava:
Se strinjam z Anaj.Mi sicer nismo imeli nobenih težav,ko je bila pri treh mesecih prevelika za v zibelko,sva jo zamenjala z posteljico in je zopet lepo in mirno spala. 9nebesa
Kolegica ima fantka starega cca. 3 leta.Pred enim letom je zanosila še enkrat in kljub njenemu trebuhu in gužvi v postelji mu niso mogli dopovedati češ da je sedaj že prevelik,......Tako,da je njihova mala princeska v svoji postelji,sin pa še vedno pri njima spi.In kaj bo,ko bo hčerkica razumela in se želela priključiti k družinskemu spanju?!
:) Mislim,da je bolje da vstrajaš.Morda bi zamenjala košek z zibko ali posteljico?! Ji dala svoje stvari k vzglavju,da bi te vonjala....Jaz sem ji kupila ninico,se z njo pokrije čez glavo,levi palec v usta in gremo.Včasih malo zastoka vendar običajno ne mine 5 min in že spi. :duda:

:) Uspešno reštev! :)

:muca:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Spanje pri starših
30.10.2004 12:08:36   
Sarina
Jaz tudi pravim, da naj otrok spi v svoji posteljici :). Midva sva jo na to navajala že od samega začetka in med nama sploh ne more zaspat, ker ni navajena :). Zdaj bo stara 1 leto in vedno, ko je zaspana, jo dam v kinderpet, zraven njeno odejico, s katero se pocarta in zaspi kot top 9nebesa.
Moja kolegica pa je tamalo že od začetka dajala v veliko posteljo zraven sebe in še zdaj ne zaspi sama, pa je bila stara že 3 leta - ponoči se z njo celo igrajo itd.,ker so si jo tako navadili :(.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Spanje pri starših
30.10.2004 16:44:38   
Anonimen
To sem danes sicer že enkam drugam napisala , ampak bom še enkrat. Jaz sicer nikoli nisem hodila z mojim otrokom spat, ker pač ni bilo treba. Si za to ne štejem nobenih zaslug, tak se je že rodil. Že v porodnišnici je naprimer spal po 6 ur. Sem pa šla z njim spat na morju, v prikolici, ker pač ni bila njegova posteljica in recimo, da ga je bilo strah. Zgodilo se je, ko je bil star tri mesece. Potem, ko je zaspal, sem odšla iz prikolice, pustila vrata priprta. Sedeli smo zunaj in klepetali. To je trajalo kar nekaj časa, recimo kakšno uro, ko se mi je zazdelo, da nekaj slišim. Šla sem pogledat in zagledala ubogega dojenčka, pokritega čez glavo z mojim povštom. Jokal je na vse pretege, pa se ga je komaj kaj slišalo. Sploh ne vem, kako je pripšel do zraka. Bil je ves premočen in prestrašen. Torej, če ga polagate k sebi v posteljo, pa ga potem pustite spati samega (verjetno čez dan) bodite pozorne, da povšter toliko odmaknete, da ga otrok ne bo dosegel.

Sicer pa so otroci zelo različni. Eni rabijo več ljubezni in crkljanja, drugi pač manj. Moj otrok nikoli ni hotel spati pri meni v postelji. Kako rada bi ga včasih stisnila k sebi, pa se ne pusti. Kar žalostna sem. Ampak tak pač je. Eni pa mamino bližino potrebujejo tudi ponoči tja do šole. Takrat pa se po navadi "odlepijo" in začnejo spati v svojih sobah, v svojih posteljah. Če bi se pri nas to zgodilo, bi k zakonski postelji "prištukala" še eno navadno posteljo.

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Spanje pri starših
30.10.2004 18:00:57   
Abby
Jaz je nisem upala imeti pri sebi, ko je bila novorojenček, sicer pa je do 9m spala celo noč. ko se je začela zbujati, sem najprej prakticirala polaganje nazaj v njeno posteljo po dojenju, čez nekaj časa se je začela sredi noči seliti k meni, zdaj pa gre že zvečer spat v veliko posteljo. Mala posteljica bo pa za dojenčka.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Spanje pri starših
30.10.2004 20:06:35   
kati
Tudi jaz sem mnenja, da tako malega otroka ne moreš razvaditi. Naš je spal pri meni v porodnišnici in tudi doma do dveh mesecev, potem pa je brez kakršnih koli problemov spaal v svoji posteljici. Pomisli na to, da je tvoj otročiček devet mesecev skozi čutil toplino tvojega telesa zdaj pa je naenkrat čisto odtrgan od tebe, Daj svoji pončki čas da se na to navadi in se ne boj da se bo razvadla.
Lp

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Spanje pri starših
30.10.2004 21:47:41   
Pepa-2
Mi pa smo stari 7 mesecev in še vedno spimo skupaj. Če misliš spati z otrokom, moraš res misliti tudi na varnost. V knjigi Sladko spanje, brez joka v sanje (ne vem, če je točen naslov), imaš napisano na kaj vse je treba paziti. Moj pikec mikec se pri mamici zelo lepo počuti, pa tudi mamici je všeč. Tatiji pa se tudi hitro navadijo, da se ne obračajo precej naglo. Glede tega pa, da ga boš polegla... če nisi pod vplivom alkohola ali kakšnih tablet, mislim, da ni panike... Pa lep spanček.:angel:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Spanje pri starših
30.10.2004 21:49:23   
kimi
No naš mali je od začetka spal v posteljici potem pa preobrat niakor zvečer v posteljico vedno le pri nama. Jaz sem mu ugodila vendar se je potem ko je čez dan moral spati v posteljici navadil in sedaj celo noč spi v posteljici. Le do 6 zjutraj potem pa mora obvezno k nama v posteljo ker drugač bi mogla že ob 6 ustat

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Spanje pri starših
30.10.2004 22:28:21   
niki5
Svita sem to noč prvič dala spati v zibko, prej ko sem poskusila ni hotel biti in ga čisto razumem.. Revček je prišel iz utesnjenega prostora - maternice, v gromozanski prostor z novimi obrazi in kup stvari katerih se mora privaditi. Potreboval je mojo bližino in tudi sama sem zelo utrujena in sem med dojenjem zaspala. Sedaj imamo prižgano lučko z nežno svetlobo, ker sem ugotovila, da se tako bolje počuti. Ravnam (moj se še privaja ;) ) se predvsem po njemu in po sebi, to kar nama odgovarja. In tako majhnega sigurno ne bom silila v nekaj kjer se ne počuti varnega.
Jaz pravim, da je najbolje da se ravnaš po svojem občutku. Otroci so različni. Novorojenčki pa potrebujejo našo bližino in občutek varnosti in če si želijo biti poleg nas, se mi ne zdi to nič narobe.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Spanje pri starših
30.10.2004 23:09:32   
Anja167
Živjo! Mi smo tudi delali po občutku in prvi mesec in pol spali skupaj v ta veliki postelji. Potem sem pa dobila občutek, da se oči preveč premetava :zmeden2: :) pa sem začela dajati tamavčka ponoči raje v svojo posteljico. Je pa ta priklopljena k najini postelji, ker bi imela sicer najbrž težave, da bi zaspal. Prej, dokler je nismo potisnili zraven, ni in ni hotel spati tam, niti z mojimi puloverji, gretjem ipd. Po moje otroci čutijo, kako zelo zraven si, in na začetku jim gotovo bolj paše biti čisto blizu mamice in očija. Ampak od neke točke naprej se jih pa gotovo da prepričati, da grejo spat po svoje. Če staršu postane nekaj problem in želi to spremeniti, bo pač otrok takrat nekaj dni jokal, pa se bo že navadil. (Saj smo se vsi česa hudega navadili, ne?)

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Spanje pri starših
30.10.2004 23:43:46   
Nogavička
Tako malega otročka ne moreš razvaditi. Jaz sem Hano imela pri sebi, dokler sva se pogosto dojili (včasih sva se tudi na 15 minut). Pa še krče je imela in jih je tako lažje prenašala - kar v spanju, v posteljici pa se je vedno zbujala.

Ko je Hana začela spati ponoči po več ur hkrati, sem jo začela dajati v posteljico in ni bilo nobenih težav.

L.p.

Tea

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Gibi ploda
Alizee

Kdaj ste v prvi nosečnosti prvič začutile gibe ploda?

pred 20. tednom (65%)

v 20. tednu (17%)

v 21. tednu (10%)

v 22. tednu (4%)

v 23. tednu (2%)

kasneje (2%)


Število vseh glasov: 48

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!