|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje 13-mesečnika
3.9.2007 21:19:26   
Leone
Naš mali razgrajač je dolgo časa lepo sam zaspal (s flašo mleka) in tudi spal po 11 ur skupaj. Kakšen mesec nazaj se je pa začelo veselje. Po ta prvi flaši mleka (ga redčim, ker bi ga drugače preveč popil) se začne dretje in ne neha, dokler ne dobi druge flaše - pribl. 1 dcl. po ta drugi spet dretje in ko zdrvim že s ta tretjo proti sobi, ugotovim, da še ta druge ni do konca izpraznil... Ko mu uspe zaspat, pa po navadi že čez kakšno uro spet protestira - včasih zaspi nazaj sam, včasih pa rabi spet to flašo. To se ponovi še ok. 4-ih ponoči.
Ni mi čisto jasno, ali samo probava moje potrpljenje, ali mu res kaj fali, ali se je pa s to flašo tako razvadil, da če se zbudi mora nujno pit. Čez dan je drugače sploh ne pogreša - niti v vozičku, niti v avtu. Dude pa nima.
Ali ima katera kakšno idejo ali pa podobno izkušnjo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje 13-mesečnika
3.9.2007 21:42:33   
daša
A je možno da se tvoj z mlekom "naceja", tako kot se jih veliko s čajem? Recepta pa ne vem. Pri čaju smo zmanjševali  "moč" čaja - to je tako, da je bila na koncu samo še voda, ki mu ni bila najbolj všeč in je "nočno nacejanje" ukinil.
Tvoj ima pa najbrž "večerno nacejanje". Gotovo si s tem pomaga zapati - se pocrklja ob steklenički - naš se je vedno z eno roko za ušesek "čohal" ko je pil po steklenički.

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.9.2007 9:02:43   
NATALIJAS
Zala je stara 25 mesecev in še sedaj včasih ponoči zahteva čaj....
...moja krivda.
Zakaj?
Zato ko sem jo nehala ponoči hranit, sem to nadomestila s čajem in vsakič ko se je zbudila
sem ji dala čajuser posted image  (tudi po 5x na noč)
Nato sem začela tudi to zmanjševat, sicer s težavo (spali nismo tudi po par ur ne), ampak
se je počasi navadila, da tudi če bo zahtevala ne bo dobila, saj je bila to sama razvada in navada.
Kot sem že rekla, se še sedaj včasih zbudi, ampak zahtevanega ne dobi - včasih se počutim grozno, ker ne vem ali je res žejna ali je to tista navada. Vendar sedaj sem ugotovila kdaj je res žejna (ko ne zaspi takoj nazaj) in kdaj ne (ko zaspi v trenutku nazaj).
In tako smo prebrodili tudi to težavouser posted image

Upam da bo uspelo tudi vama!

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.9.2007 22:06:33   
tadejat
Mislem, da je to s flašo sredi noči že mal razvada pa tut provicera že mal. Sej vem, da se še zavedamo ne kdaj ga polomimo. Jaz sicer s tem nimam problemov, bi ti pa svetovala, ko začne jokat da ga poskušaš potolažiti in nato odditi in če je to potrebno večkrat, to ponovi. Če še vedno ne bo efekta ga probaj pustiti kričati, če imaš to možnost, da nihče ne posluša in imaš srce. Nočem biti pametna, poskusi mogoče bo to rešitev.

(odgovor članu NATALIJAS)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
5.9.2007 11:00:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tadejat)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.9.2007 21:20:35   
ninu
Aurora, tudi jaz se sprašujem kako naj svojo 15 mesečnico odvadim večernega uspavanja z mojo prisotnostjo, ki gre že v skrajnosti. Obvezno se mora mene tiščat in me ŠČIPAT in praskat, pa vrtat v popek, ki me že prav boli. user posted image user posted image  Ne bi se pritoževala, če bi to trajalo par minut, ampak včasih celo pol ure in po uspavanju sem taka kot bi prišla iz fronte. Poleg vsega je za nami prvi teden uvajanja v vrtec, tako, da moram kakšne druge metode uspavanja začet uvajat šele, ko se bo navadila na vrtec, vsaj tako berem, da ni dobro, da začnem še s kakšnimi drugimi spremembami in, saj vem, predolgo sem že odlašala.

Ampak, bomo že kako.. JAz upam, da bo prerasla. Tudi če se čisto zadelam in zavjiem v kovtr zvrta luknjo, ali pa me ščipa po vratu.. Drugače se sploh ne umiri. Grozno. Je imela še katera tak primer? user posted image

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.9.2007 21:44:41   
Leone
Hvala za predloge! Malo smo eksperimentirali.
Mleko sem redčila že 1 mesec, ampak kadar je bilo preredko ni hotel pit. No, zdaj, ko smo se ta teden pridno uvajali v vrtec in je tam celo 2x prespal in to tudi brez flaše (v vrtcu mleka, razen če je del obroka, ne dajejo) in brez problemov, sem mu tudi zvečer, ko je šel spat namesto mleka dala vodo. In je celo takoj zaspal! Prvi večer je za spanje še dobil mleko, ko se je zbudil ok. 3-eh, sem mu dala vodo in je bil jok. Po 10 min. sem ponovila in spet jok. Po 5-ih min. sem mu pa v isto flašo, v kateri je bilo zvečer mleko vlila malo vode (da je pobralo okus po stenah flaše) in se je očitno vdal v usodo in zaspal. Drugo noč je že za spat dobil vodo - in celo zaspal! Ponoči se je sicer zbudil in je spet dobil vodo. Je kar hitro spet zaspal. Tretjo noč se sploh ni zbudil, danes bomo pa vidli. 2x je že v spanju nekaj zastokal.
Vztrajali bomo na tem in upam, da bo od zdaj boljše. user posted image

(odgovor članu ninu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.9.2007 10:33:05   
pupika
Tudi jaz imam probleme s sponjem našim malim. Naš se zbuja na vsaki dve uri in zahteva čaj, smo imeli pa že večje probleme ko se zbujal na vsake pol ure, potem spet kako urco spal in spet kake pol ure ali 15 min. Vam povem sem bila potem kot zombi.  Upam, da bo tudi naš mali počasi začel spati malo dlje. Sem pa tudi jaz naredila to napako, ko sem ga nehala dojiti pri 9 mesecih sem mu dala čaj ponoči. Jaz sem pa mislila, ko ga bom nehala dojiti bo začel bolje spati, pa se mi zdi da vesno slabše, sploh če dobi kaki zob, takrta pa skoraj nič ne spim.
Pa tudi moj tako zaspi, da ga moram nositi okrog in mu peti uspavanko, seveda moja napaka.

Kako ga navaditi, da naj sam zaspi.

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.9.2007 12:14:02   
Vesna
tudi mi imamo probleme z nočnim vstajanjem,dajem mu mleko,ma ni efekta,ker se še doji in zahteva dojenje,flaško kar zamahne z roko,me pa ful ščipa kot ninu sem kot iz fronte,tako se nekam pomirja amapk mene boli,in ponavadi ga uspavam jaz,in če ni preveč utrujen sem lahko tudi eno uro z njim,se samo dudka na prsih in ščipa.začela mu bom redčit mleko kot pravijo druge upam da bo užgalo.
lp

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.9.2007 12:16:11   
biba77
No, nas je zdaj slabih 15 mes. star in je zacel jesti ponoci.user posted image

Pri enem mesecu je prespal po 10 ur na noc, pri enem letu je duda ponoci cisto zalegla, zdaj pa je ponoci lacen. Pit sploh noce, mleka ne mara, hrana pa JA.

Ali je mozno, da ima poskok rasti in dejansko rabi vec? Da se zbudi, ker je lacen? Sva rabila nekaj casa, da sva ugotovila, da hrana pomaga. Namrec, ko se zbudi, poisce dudo, se vleze nazaj, potem pa po par minutah zacne spet jokat...

Vecerja obilno (kolikor sam zeli), ponoci se zbuja cisto razlicno; zaspi okoli pol osmih, osmih, prebudi se pa 1x in sicer med enajsto in cetrto uro ponoci.
Takrat poje cel kos kruha s cimerkoli (ali brez vsega). Hrano na zlico ponoci zavraca... In zaspi do petih, pol sestih zjutraj, izjemoma do sedmih.

Bo tudi to samo prehodno?

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.9.2007 21:31:24   
aezzy
ojla,
bi samo vprasala cemu redcenje mleka? prevec ga ne more popit, popije ga kolikor mu pase. pri 13 m se rabijo mleko in ni ravno v redu, da se jim ga odteguje.
mislim, da ce hoce mleko, mu ga daj.

mleko je nasitno in ga ne bi mogle piti iz navade. to je kot, da bi mi jedli iz navade; ko si sit ne mores vec, razen ce bruhas - ali bruha ko popije mleko?

nacejanje je lahko samo z vodo ali cajem.

ne vem, to je moje mnenje.

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.9.2007 22:59:20   
Leone
Problem v pitju mleka ponoči je v tem, da mu takrat prebavni mehanizem ne počiva, ko bi moral. Mleko ima kalorije tako kot hrana in se zato navadi jest in če ne dobi, se zbuja zaradi lakote. Mislim, da je v tem finta redčenja mleka, ker je to potem že pijača za žejo.

Naj omenim, da zdaj že 1 teden prakticiram vodo namesto mleka in mi tudi boljše spi. Kakšno noč se še zbudi, pa mu samo položim roko na hrbet in zaspi nazaj. Prej se je pa z mlekom nacejal, vmes bruhnil, moker je bil on in cela posteljnina, pa še verjetno ga je tiščalo v želodcu. Zvečer itak poje mlečni obrok, tako, da mleko dobi.

Biba77, kaj pa, če se zvečer preveč naje? Tako kot če mi preveč pojemo, se zjutraj zbudimo fejst lačni (vsaj jaz). Moj ta starejši, naprimer, je skoraj vsak večer zaspal za krožnikom (hrana ga je uspavala, kaj drugega pa ne). Pa se je zbujal ponoči skoraj do svojega 3. leta. On je imel pa svojo finto: da je zaspal, sem morala viset zraven ob njegovi postelji! Zvečer tudi po 1 uro, pa še ponoči kakšne pol ure. Zato sem rekla, da bo to pri ta drugem šlo malo drugače. No, zaenkrat mi uspeva user posted image .

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.9.2007 10:08:38   
biba77
IZVIRNO SPOROČILO: Leone

Biba77, kaj pa, če se zvečer preveč naje? Tako kot če mi preveč pojemo, se zjutraj zbudimo fejst lačni (vsaj jaz). Moj ta starejši, naprimer, je skoraj vsak večer zaspal za krožnikom (hrana ga je uspavala, kaj drugega pa ne). Pa se je zbujal ponoči skoraj do svojega 3. leta. On je imel pa svojo finto: da je zaspal, sem morala viset zraven ob njegovi postelji! Zvečer tudi po 1 uro, pa še ponoči kakšne pol ure. Zato sem rekla, da bo to pri ta drugem šlo malo drugače. No, zaenkrat mi uspeva user posted image .

Leone, hvala za misel.
Sem se tudi jaz to ze sprasevala? Pri nas je pac tako, da bauc je, dokler sam ne pokaze, da ima dovolj, tako, da ne vem, ce bi se ravno prevec najedel.
No, jaz nekako upam, da ga mogoce vseeno zobki mucijo (stirke se prebijajo) in mu pac kruhek potem pomaga pri dlesnih... Ne vem...

No, hvala vseeno.

Lp,
b77

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.9.2007 13:31:36   
pikipu
Leone, tudi pri nas imamo podoben problem, ko se ta mali - star je 14 mesecev - zbudi 3-4x na noč in pije. Če ne pije, težko zaspi nazaj. Pije kompotovo vodo. Tudi jaz se sprašujem ali je res tako žejen ali ne, ker preden gre spat, je kar precej spije (do 2 dcl). Mogoče sem ga razvadila takrat, ko je bil pri devetih mesecih bolan in se je kar naprej zbujal. In da bi zaspal sem mu dala malo kompota. Od takrat se namreč zbuja, prej pa je lepo prespal noč. Je pa res, da mu rastejo zobki, kar šest naekrat - dve trojki in vse štiri štirice - mogoče je pa od tega. Tudi jaz sem sklenila, da mu bom dajala vodo, ki je ne mara preveč, in malo potrpela, mogoče bo pa potem spal. Bomo videli.
Srečno vsem!

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?