|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje/ležanje na hrbtu
12.5.2010 12:48:20   
natasarobi
Pozdrav!

Brala sem, da ležanje na hrbtu v visoki nosečnosti ni priporočljivo. Večina časa se trudim, da spim na boku, kljub temu, da ne spim več najbolje in še vse me boli.

Včeraj sem zaspala pred TV, nakar se zbudim in igotovim, da sem kar nekaj časa spala na hrbtu, kar je potrdim tudi moj dragi. nakurila sem ga zakaj me ni zbudil, pa žal tega ni vedel.

Ali je lahko kaj narobe?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje/ležanje na hrbtu
12.5.2010 12:52:11   
Anonimen
Čudno da ljudje že nismo izmurli od tega spanja na hrbtu user posted image
Spi na hrbtu če ti paše,ne nič ni narobe

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.5.2010 12:52:50   
anju
ne vem čemu naj bi škodlo, če ne čutiš nič posebnegauser posted image  mene je motilo, ker se je mali ulegel na žilo in mi je zmanjkovalo krvi v glavi, sploh nisem mogla v znak ležat, še gin. pregled sem komaj zdržala.

Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2010 12:57:26   
AnciM
Priporočljivo ni zate. Otroku pa ne bo nič škodovalo. user posted image

Ležanje na boku se posebno svetuje le tistim, ki imajo zastoj v rasti.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.5.2010 12:57:48   
zmajaz
Tako je - če se ne počutiš slabo zaradi tega - da bi se ti vrtelo ali bi izgubljala zavest, ker bi ti otrok pritiskal na žilo, kot pravi anju, potem nima kaj biti. Če bi bilo kar koli narobe, ti itak ne bi pasalo tako ležati.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.5.2010 12:58:07   
sami0804
Mislim,da odsvetujejo ležanje plosko na hrbtu,na kakšni trdi podlagi v  zadnjem trimesečju.Zakaj točno,ne vem,mislim,da je povezano s prekrvavitvijo...
Sicer sem imela sama obraten problem,predvsem v drugi nosečnosti mi je nenormalno pasalo spanje na trebuhu;poleg straha,da bi bilo kaj narobe sem imela tudi tipično fizični problemuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 6
12.5.2010 14:16:43   
Taddy78
Jaz pa na hrbtu nisem mogla ne ležat in ne spat, ker me je kar začelo dušit.
Včasih sem samo kratek čas v pol sedečem gledala Tv in sem dihala kot konj. Menda sem kak sem zvedela da sem noseča spala na levem boku, ker mi je nabolj pasalo.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.5.2010 15:10:19   
isobel
Tudi mene so v gin. ambulanti opozorili, da pri ležanju na hrbtu lahko plod pritiska na glavno žilo in potem lahko padeš v nezavest.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.5.2010 15:13:57   
natasarobi
če se dobro spomnim je v eni knjigi, ki jo imam pisalo, da z ležanjem na hrbtu onemogočiš/oslabiš dotok kisika otroku, s tem, da lahko še mam izgubi zavest

Bom še enkrat prebrala kaj piše, pa bom sporočila.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.5.2010 15:30:48   
Natalija28
Strokovnjaki po 6. ali 7. mesecu nosečnosti odsvetujejo spanje na hrbtu.

Ali bi morale nosečnice spati na boku?
Erica Breneman
:
  Maternica lahko v tretjem trimesečju pritiska na veliko veno, ko ženske ležijo na hrbtu ali desni strani in tako morebiti zmanjša dotok krvi do srca. Ženske opogumljam, da spijo na levem boku, a zelo malo verjetno je, da se bo zgodilo kar koli groznega, če se nosečnica prebudi na desnem boku.
MaryJane Lewitt
:
  Ena od naših pomembnejših žil se nahaja poleg vaše hrbtenice. Če v visoki nosečnosti ležite na hrbtu, dojenčkova teža pritiska na to žilo in tako zmanjša dotok krvi v posteljico in vaše organe. V takem primeru se boste večinoma počutile omotične in vrtoglave ter boste verjetno same spremenile svoj položaj. Če boste pod vaš bok in/ali ramo podložile blazino, vam bo ta omogočila ležanje pod kotom, kar bo zmanjšalo pritisk na žile.
Samantha Maplethorpe:
  Spanje na boku izključno izboljša udobje. To ni stvar, ki bi morala nosečnice skrbeti. Ta položaj včasih uporabimo med porodom zaradi teorij o pretoku in dotoku krvi v srce, a ustrezne študije, ki bi dokazale, da je ležanje na eni strani boljše od ležanja na drugi, ne obstajajo.

< Sporočilo je popravil Natalija28 -- 12.5.2010 15:31:31 >

Neposredna povezava do sporočila: 10
12.5.2010 16:06:33   
Anonimen
Potem bi tudi znala tudi to,da bi tebi postalo slabo ali karkoli pač in ti ne bi pasalo spati na hrbtu user posted image
Tako,da nekateri ala "strokovnjaki" strašijo brezveze in tudi ve mamice ste tako panične,da bi se res lahko vprašale kako za vraga obstajamo še ljudje na tem svetu če je to taaako nevarno
še nobeden otrok ni umrl ali postal invalid karkoli zaradi spanja na hrbtu

(odgovor članu Natalija28)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
12.5.2010 16:16:50   
isobel
Marsikdo prehitro označi skrb za lastno telo in še nerojenega otroka za paniko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.5.2010 16:24:30   
natasarobi
Sem vzela knjigo v roke kjer piše:

'OPozorilo: v pozni nosečnosti nikoli ne ležite plosko na hrbtu, ker lahko ovirate dotok kisika otroku, pa tudi vam se lahko zmegli pred očmi.' - Elizabeth Fenwick: Nega matere in otroka

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.5.2010 16:31:27   
Natalija28
Anonimen - vsak si vzame k srcu navodilo, ki se njemu zdi pomembno!!! Jaz zase vem, da se bom potrudila po svoji najboljši moči, da se bom izognila tistemu kar bi lahko meni in mojemu otroku škodilo. Nobeno opozorilo ni odveč in mislim, da je prav, da nekatere napotke vzamemo resno. Ni pa rečeno, da se meni ali otročičku ne more kaj pripetit, si vsaj ne bom očitala, saj sem zase in zanj naredila kar je bilo v moji moči. Ne bi mogla živeti z mislijo, da sem bila sama kriva, ker sem bila tako neodgovorna. SAMO MOJE MIŠLENJE... 

Neposredna povezava do sporočila: 14
12.5.2010 18:07:56   
Anonimen
A tebi se to zdi pomembno?
ja,potrudi se seveda po najboljših močeh,sama si pridelaj hrano,tako bo najboljše za otroka,jej vse zdravo,telovadi...
ja,opozorilo,ki je nesmiselno je odveč.
Očitaš si lahko samo nesmisle in paničnost tam kjer ni treba.Veš,včasih je najboljše ne bratiuser posted image

(odgovor članu Natalija28)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?