Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Spanje/ležanje na hrbtu 12.5.2010 12:52:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Čudno da ljudje že nismo izmurli od tega spanja na hrbtu Spi na hrbtu če ti paše,ne nič ni narobe
|
|
|
|
RE: Spanje/ležanje na hrbtu 12.5.2010 12:52:50
|
|
|
|
anju
|
ne vem čemu naj bi škodlo, če ne čutiš nič posebnega mene je motilo, ker se je mali ulegel na žilo in mi je zmanjkovalo krvi v glavi, sploh nisem mogla v znak ležat, še gin. pregled sem komaj zdržala.
|
|
|
|
RE: Spanje/ležanje na hrbtu 12.5.2010 12:57:26
|
|
|
|
AnciM
|
Priporočljivo ni zate. Otroku pa ne bo nič škodovalo. Ležanje na boku se posebno svetuje le tistim, ki imajo zastoj v rasti.
|
|
RE: Spanje/ležanje na hrbtu 12.5.2010 12:57:48
|
|
|
|
zmajaz
|
Tako je - če se ne počutiš slabo zaradi tega - da bi se ti vrtelo ali bi izgubljala zavest, ker bi ti otrok pritiskal na žilo, kot pravi anju, potem nima kaj biti. Če bi bilo kar koli narobe, ti itak ne bi pasalo tako ležati.
|
|
RE: Spanje/ležanje na hrbtu 12.5.2010 12:58:07
|
|
|
|
sami0804
|
Mislim,da odsvetujejo ležanje plosko na hrbtu,na kakšni trdi podlagi v zadnjem trimesečju.Zakaj točno,ne vem,mislim,da je povezano s prekrvavitvijo... Sicer sem imela sama obraten problem,predvsem v drugi nosečnosti mi je nenormalno pasalo spanje na trebuhu;poleg straha,da bi bilo kaj narobe sem imela tudi tipično fizični problem .
|
|
|
|
RE: Spanje/ležanje na hrbtu 12.5.2010 14:16:43
|
|
|
|
Taddy78
|
Jaz pa na hrbtu nisem mogla ne ležat in ne spat, ker me je kar začelo dušit. Včasih sem samo kratek čas v pol sedečem gledala Tv in sem dihala kot konj. Menda sem kak sem zvedela da sem noseča spala na levem boku, ker mi je nabolj pasalo.
|
|
|
|
RE: Spanje/ležanje na hrbtu 12.5.2010 15:10:19
|
|
|
|
isobel
|
Tudi mene so v gin. ambulanti opozorili, da pri ležanju na hrbtu lahko plod pritiska na glavno žilo in potem lahko padeš v nezavest.
|
|
|
|
RE: Spanje/ležanje na hrbtu 12.5.2010 15:13:57
|
|
|
|
natasarobi
|
če se dobro spomnim je v eni knjigi, ki jo imam pisalo, da z ležanjem na hrbtu onemogočiš/oslabiš dotok kisika otroku, s tem, da lahko še mam izgubi zavest Bom še enkrat prebrala kaj piše, pa bom sporočila.
|
|
|
|
RE: Spanje/ležanje na hrbtu 12.5.2010 15:30:48
|
|
|
|
Natalija28
|
Strokovnjaki po 6. ali 7. mesecu nosečnosti odsvetujejo spanje na hrbtu. Ali bi morale nosečnice spati na boku? Erica Breneman: Maternica lahko v tretjem trimesečju pritiska na veliko veno, ko ženske ležijo na hrbtu ali desni strani in tako morebiti zmanjša dotok krvi do srca. Ženske opogumljam, da spijo na levem boku, a zelo malo verjetno je, da se bo zgodilo kar koli groznega, če se nosečnica prebudi na desnem boku. MaryJane Lewitt: Ena od naših pomembnejših žil se nahaja poleg vaše hrbtenice. Če v visoki nosečnosti ležite na hrbtu, dojenčkova teža pritiska na to žilo in tako zmanjša dotok krvi v posteljico in vaše organe. V takem primeru se boste večinoma počutile omotične in vrtoglave ter boste verjetno same spremenile svoj položaj. Če boste pod vaš bok in/ali ramo podložile blazino, vam bo ta omogočila ležanje pod kotom, kar bo zmanjšalo pritisk na žile. Samantha Maplethorpe: Spanje na boku izključno izboljša udobje. To ni stvar, ki bi morala nosečnice skrbeti. Ta položaj včasih uporabimo med porodom zaradi teorij o pretoku in dotoku krvi v srce, a ustrezne študije, ki bi dokazale, da je ležanje na eni strani boljše od ležanja na drugi, ne obstajajo.
< Sporočilo je popravil Natalija28 -- 12.5.2010 15:31:31 >
|
|
|
|
RE: Spanje/ležanje na hrbtu 12.5.2010 16:06:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Potem bi tudi znala tudi to,da bi tebi postalo slabo ali karkoli pač in ti ne bi pasalo spati na hrbtu Tako,da nekateri ala "strokovnjaki" strašijo brezveze in tudi ve mamice ste tako panične,da bi se res lahko vprašale kako za vraga obstajamo še ljudje na tem svetu če je to taaako nevarno še nobeden otrok ni umrl ali postal invalid karkoli zaradi spanja na hrbtu
|
|
|
|
RE: Spanje/ležanje na hrbtu 12.5.2010 16:16:50
|
|
|
|
isobel
|
Marsikdo prehitro označi skrb za lastno telo in še nerojenega otroka za paniko.
|
|
|
|
RE: Spanje/ležanje na hrbtu 12.5.2010 16:24:30
|
|
|
|
natasarobi
|
Sem vzela knjigo v roke kjer piše: 'OPozorilo: v pozni nosečnosti nikoli ne ležite plosko na hrbtu, ker lahko ovirate dotok kisika otroku, pa tudi vam se lahko zmegli pred očmi.' - Elizabeth Fenwick: Nega matere in otroka
|
|
|
|
RE: Spanje/ležanje na hrbtu 12.5.2010 16:31:27
|
|
|
|
Natalija28
|
Anonimen - vsak si vzame k srcu navodilo, ki se njemu zdi pomembno!!! Jaz zase vem, da se bom potrudila po svoji najboljši moči, da se bom izognila tistemu kar bi lahko meni in mojemu otroku škodilo. Nobeno opozorilo ni odveč in mislim, da je prav, da nekatere napotke vzamemo resno. Ni pa rečeno, da se meni ali otročičku ne more kaj pripetit, si vsaj ne bom očitala, saj sem zase in zanj naredila kar je bilo v moji moči. Ne bi mogla živeti z mislijo, da sem bila sama kriva, ker sem bila tako neodgovorna. SAMO MOJE MIŠLENJE...
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?