|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sonična ščetka vs električna
21.4.2009 11:51:42   
smigli
Pozdravljene,

zanima me če mi lahko katera razloži razliko med sonično zobno ščetko in med električno?

hvala in lep dan
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sonična ščetka vs električna
21.4.2009 12:02:52   
pupika
Sonična je mislim, da deluje na neko magnetno čiščenje zob, ali kaj ajz vem. Jaz jo imam že 5 let, pa če si kdaj umijem z navadno prav občutim razliko. Jaz je ne menjam, no sedaj zrazmišljam da bi kupila novo, ker dobiš dve ščetki, je neka akcija.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.4.2009 12:32:36   
smigli
Rabim ščetko in prho in ne najdem te kombinacije s sonično ščetko, mi gre prav na jetra. Na eni enoti je sam prha v kombinaciji z električno ščetko.
Brrrrr me jezi, drago ko žafran in zgleda, da bo še dražje, ker bom mogla kupit dva izdelka.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.4.2009 13:04:40   
abi
IZVIRNO SPOROČILO: pupika

Sonična je mislim, da deluje na neko magnetno čiščenje zob, ali kaj ajz vem. Jaz jo imam že 5 let, pa če si kdaj umijem z navadno prav občutim razliko. Jaz je ne menjam, no sedaj zrazmišljam da bi kupila novo, ker dobiš dve ščetki, je neka akcija.

Misliš tole ?                           user posted image
PHILIPS SONICARE HX6932/34 sonična zobna ščetka, priloženi dve ročki!,  flexcare sonična zobna ščetka, kombinacija visokofrekvenčnega ščetkanja in nežnih zvočnih vibracij, pripomore k izboljšanemu zdravju dlesni, prispeva za naravno bolj bele zobe Cena: 153.99 €

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.4.2009 16:55:18   
kaya2007
jaz imam sonicare in po pravici povedano ni nič posebnega...kamen se mi vseeno nabira, tudi paradontalno bolezen vseeno imam user posted image  no, ne vem kaj bi bilo, če ne bi imela te krtače, mogoče bi bila že brez zob? user posted image  user posted image

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.4.2009 18:27:23   
BUŠICA
sonična je boljša- deluje na enakem principu kot zadeva s katero vam zobozdravnik čisti kamen, le v dosti manjšem obsegu. el. pa ni nič drugega kot navadna ščetka na baterije.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.4.2009 8:30:53   
smigli
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

jaz imam sonicare in po pravici povedano ni nič posebnega...kamen se mi vseeno nabira, tudi paradontalno bolezen vseeno imam user posted image  no, ne vem kaj bi bilo, če ne bi imela te krtače, mogoče bi bila že brez zob? user posted image  user posted image

kaya

tudi jaz imam težave s začetno paradontozo, v družini jo imata mama in oče, tako da me je pošteno strah. Kaj pa vodno prho, jo imaš? Pravijo da je super za dlesni?
Kako pogosto obiskuješ zobozdravnika? Si pogosto čistiš kamen? Imaš kakšne posebne izdelke za nego?

Bušica, saj to je to, tudi meni se zdi električna ščetka občutno predraga, ker ni nič posebnega.

Rada bi nek izdelek, ki mi bo vsaj malo pomagal pri zaviranju paradontoze, ščetko v kombinaciji s prho, sam še vedno ne vem kaj bi vzela.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.4.2009 20:43:54   
kaya2007
smigli, jaz sem bila pri paradentologu na luščenju korenin (iz žepkov pod dlesnijo ti spucajo obloge), drugače so mi pa pač priporočili nitkanje, pa tiste tablete za odkrivanje plaka, da vidiš, če si ok sčistil...ker če se plak nabira, potem se spet vse skupaj ponovi user posted image

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.4.2009 22:03:34   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: smigli

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

tudi jaz imam težave s začetno paradontozo,

Ja, potem električna odpade. Ker bi si naj zobe ščetkali od dlesni stran, električna pa deluje po krožnem principu, kar lahko paradontozo samo še stopnjuje. S sonično pa ne vem kako gre.

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.4.2009 22:54:47   
kaya2007
ne vem, meni paradentologi sonicara niso odsvetovali, tako da je ta očitno ok

< Sporočilo je popravil kaya2007 -- 22.4.2009 22:56:21 >

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.4.2009 7:42:27   
pupika
Kaya tudi pri nas imamo paradontalno v družini, če je to dedno, je toliko bolj slabo, jaz imam paradontalno že kakih 8 let, pa se mi je stanje z to ščetko kar izboljšalo, sem pa pred meseci odkrila eno fajno zobno pasto in ustno vodo, ki se imenuje sarakan in je naravna, narejena iz nekih drevesnih listov, ki naj bi ustavilo paradontozo. Tudi jaz si redno čistim medzobne prostore z medzobno ščetko. SEm pa enkrat prebrala en članek v enem časopisu, da si je en moški ustavil paradontalno bolezen samo z masiranjem dlesni in to brez zobne paste, se prav spomnim, da je napisal naj ne uporabljamo zobne paste z florom ampak naravno, masiranje dlesni pa naj bi izboljšalo dlesni, saj to lahko sami opazujete po barvi, če so dlesni bledolične ali rožnate barve so zdrave, medtem ko so rdeče dlesni bolane.

Kakšne so te tabletke, ki ti ugotavljajo koliko odplaka imaš?

Sem pa že bila na operaciji dlesni pred 4 leti, ampak samo na 4 zobeh, ker sem potem zanosila, sedaj pa bi se morala spet naročiti, takl da bomo vidli v avgustu kako je.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.4.2009 7:50:42   
Zala01
Punce nitkanje, nitkanje, nitkanje...katerakoli ščetka, brez nitke ne gre. Žepki se vam bojo samo še poglabljali in dlesen krvavela...kljub 10 parodontološkim operacijam...tako da kar veselo na delouser posted image

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.4.2009 7:56:16   
mika
Za zobni kamen  predlagam, da si zobe očistite s sodo bikarbono. Ni za vsakodnevno čiščenje, ampak toliko da gre kamen dol. Baje da se začne  luščit. Jaz nimam zobnega kamna, tako da ne morem govorit iz lastnih izkušenj.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.4.2009 9:56:24   
Zala01
mika, za zobni kamen je najboljše iti k zobozdravniku...in najbolj varno...user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.4.2009 11:09:33   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

mika, za zobni kamen je najboljše iti k zobozdravniku...in najbolj varno...user posted image

Ravno to ni. Ker večkrat čistijo kamen, bolj se nabira. Poleg tega še sklenino poškoduje.

Moja mama je sodelavcu povedala za sodo bikarbono in je bil presenečen kako se je odluščil. Je pa že bil naročen pri zobozdravnici za brušenje kamna, ta pa  ga je užaljeno vprašala, zakaj je sploh prišel.

Še enkrat ....ni za vsakodnevno uporabo, ker bi si potem tudi sklenino poškodoval, ampak ko čutiš kamen, potem se uporabi. Pa še čakat ne rabiš in plačevat.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.4.2009 11:13:06   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Ravno to ni. Ker večkrat čistijo kamen, bolj se nabira. Poleg tega še sklenino poškoduje.

mika to pa ne bo držalo. kamen je kalcificiran plak, nabiranje kamna pa je odvisno od higiene, sestave sline in površine same sklenine, nikakor pa ne od čiščenja pri zobozdravniku.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.4.2009 11:20:00   
Zala01
Res je..in kot sem že enkrat napisala...zobno nitko v roke in kamen se vam bo v 90% manj nabiral...srečnouser posted image

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.4.2009 11:38:06   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

IZVIRNO SPOROČILO: mika

mika to pa ne bo držalo. kamen je kalcificiran plak, nabiranje kamna pa je odvisno od higiene, sestave sline in površine same sklenine, nikakor pa ne od čiščenja pri zobozdravniku.

Bušica, tako je naša zobozdravnica rekla. Vem pa da si tudi zobozdravniki niso enotni glede mnenj. Tudi moj mož je imel težave s kamnom, pa si vsakih toliko časa očisti s sodo. prej pa je hodil na brušenje in zobozdravnica je rekla, da se temu bolj ali manj izogiba. Ampak ko je treba brusit, je pač treba.
zobna higiena pri nas ni niti najmanj vprašljiva, tako da je to bolj ko ne larifari za zobni kamen. redno uporabljamo zobno nitko, jaz pa še tisto mini oranžno ščetko, za čist zadnje zobe, ker ne pridem zraven z nitko.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.4.2009 11:41:28   
mika

Res je..in kot sem že enkrat napisala...zobno nitko v roke in kamen se vam bo v 90% manj nabiral...srečnouser posted image

kamen se pa pojavi tudi na ploskvah (eh, sej ne vem kako naj napišem) spredaj in zadaj, med zobmi ga moj ni imel.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.4.2009 11:42:42   
pupika
Meni se pa zdi, da je lažje z medzobno ščetko, kot pa z nitko, samo pravo velikost je treba kupiti. Jaz skoraj nimam kamna, tolko mi pomaga sonična ščetka. Ko sem prišla z obolelimi dlesni k zobarju pred leti, me je poslala slikat in ni mogla verjet, ker se samo na slikah videla bolezen, v ustih pa ne.Pa zobnega kamna tudi nisem imela.

Pri nas je to desno, ker ima mami in sestra. Pri naju z sestro se je to že zelo hitro pokazalo, jaz sem bila takrat stara 26, sestra pa ima že od 24 leta.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.4.2009 11:59:22   
Zala01
Ja pupika prav imaš, dednost je za parodontalno bolezen eden izmed glavnejših dejavnikov tveganja, ni nujno povezano z oblogami in zobnim kamnom, je pa zelo velika verjetnost, da se bo pri nekomu, ki slabše čisti in se mu posledično kamen nabira, parodontalna bolezen prej pojavila.

Mika te popolnoma razumem, katere ploskve zoba misliš...ampak verjemi, da je očitno res nekaj narobe z njegovo tehniko ščetkanja (ali je ščetkanje preredko ali pa nepravilno, pa nitkanja niuser posted image . Pa še to, če je kamen prisoten na notranji in zunanji ploskvi zob, je 100% tudi v medzobnih prostorih). Očitno bo moral nekaj spremeniti, pa ne mislim nič slabega, samo dobronamerno.user posted image

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.4.2009 13:20:25   
mika
Mika te popolnoma razumem, katere ploskve zoba misliš...ampak verjemi, da je očitno res nekaj narobe z njegovo tehniko ščetkanja (ali je ščetkanje preredko ali pa nepravilno, pa nitkanja niuser posted image . Pa še to, če je kamen prisoten na notranji in zunanji ploskvi zob, je 100% tudi v medzobnih prostorih). Očitno bo moral nekaj spremeniti, pa ne mislim nič slabega, samo dobronamerno.user posted image

to bi pa bilo možno ja, da tehnika ni prava. Ga bom danes pogledala kako ščetka. joj, kako se to bedasto slišiuser posted image . Ampak ko sva začela hodit, sem videla, da je kr tak ščetkal, ne po pravilih, kot so nas učili. Sem mu pokazala kako je pravilno, ne vem pa če se tega drži.   Nitko pa skoz uporablja, prav pretirava že.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.5.2009 8:47:20   
smigli
No po krajšem premoru, sem spet na tej "paeradontalni" temi in si vestno zapisujem ( v glavo user posted image  ) dobre nasvete.

Pupika

kje se kupi ta kul zobna pasta sarakan? danes moram nujno v nabavo, ker me je vedno bolj strah za moje zobke

Mika

na kakšen način pa se soda b. uporablja, jo daš na ščetko in go on? ali je kak poseben postopek?

lp, hvala in čim bolj zdrave zobke

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.5.2009 11:51:24   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: smigli

Mika

na kakšen način pa se soda b. uporablja, jo daš na ščetko in go on? ali je kak poseben postopek?

lp, hvala in čim bolj zdrave zobke

Tako kot si napisala..... ni posebnega postopka. Tudi rebi želim zdrave zobkeuser posted image

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.5.2009 15:50:35   
Aja1
Kakšna je pa ta? Je bistvena razlika med to in tisto za 153€?

http://www.lovecnacene.si/sonicna-zobna-scetka-hx-6730-duo-sonicare-philips/m/831792/

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?