pupika -> RE: Sonična ščetka vs električna (23.4.2009 7:42:27)
|
Kaya tudi pri nas imamo paradontalno v družini, če je to dedno, je toliko bolj slabo, jaz imam paradontalno že kakih 8 let, pa se mi je stanje z to ščetko kar izboljšalo, sem pa pred meseci odkrila eno fajno zobno pasto in ustno vodo, ki se imenuje sarakan in je naravna, narejena iz nekih drevesnih listov, ki naj bi ustavilo paradontozo. Tudi jaz si redno čistim medzobne prostore z medzobno ščetko. SEm pa enkrat prebrala en članek v enem časopisu, da si je en moški ustavil paradontalno bolezen samo z masiranjem dlesni in to brez zobne paste, se prav spomnim, da je napisal naj ne uporabljamo zobne paste z florom ampak naravno, masiranje dlesni pa naj bi izboljšalo dlesni, saj to lahko sami opazujete po barvi, če so dlesni bledolične ali rožnate barve so zdrave, medtem ko so rdeče dlesni bolane. Kakšne so te tabletke, ki ti ugotavljajo koliko odplaka imaš? Sem pa že bila na operaciji dlesni pred 4 leti, ampak samo na 4 zobeh, ker sem potem zanosila, sedaj pa bi se morala spet naročiti, takl da bomo vidli v avgustu kako je.
|
|
|
|