ronja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II So vam starši kaj prepovedali? Ne. Zaupali so mi in tako sem se tudi obnasala...ponavadi. Vcasih pa tudi ne. Saj se tudi oni niso vedno....in smo bili bot. Se podpišem. Na morju sem bila vedno pozno ponoči pokonci in sta to oba vedela - vse moje prijateljice so morale prej domov in sem jih pospremila in če se mi še ni dalo it spat, sem včasih na pomolu gledala zvezde. Nihče mi ni težil zato. Samo morala sem prit po tiho in ju ne zbudit, to razumem. Doma je bilo malo bolj zoprno, ker oče ni zaspal, dokler nisem prišla - nikoli mi ni nič rekel, vendar sem vedela, da je buden in to je bil nek pritisk, čeprav nenameren. Lahko sem šla, kamor sem hotela, itak pa nisem imela kaj dosti denarja za kake hude zabave. NIsta mi prepovedovala alkohola, vendar ga nikoli nisem pila, ker tega tudi doma nisem videla. Če bi mi starši dali "horo legalis", 100% ne bi prišla tisti čas domov, pa če bi mi bilo najbolj dolgčas zunaj! Iz principa, ker si ne bi pustila ukazovat kar tako. To sta vedela in na srečo nista postavljala nekih blesavih pravil. Ker sta mi zaupala, nisem imela nobene potrebe, da se napijem, zakadim ali seksam pri 14ih... Ne vem, pri meni se je svobodna vzgoja definitivno boljše obnesla kot bi se neka prisila, ker vem, da bi se upirala, kolikor bi le lahko. Mislim, da pri malih divjačkih veliko več dosežeš z zaupanjem in s tem, da jim pokažeš, da naj mislijo s svojo glavo - potem ne bojo delali bedarij samo zato, ker jih delajo vsi drugi...
|