|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Služba po porodniški
26.10.2007 22:25:33   
Alberta
Zanima me nekaj nasvetov glede delovnega mesta po vrnitvi v službo. Sem namreč novopečena mamica, ki počasi zaključuje porodniško. Glede na to, da podjetje izvaja politiko zniževanja stroškov in so že pričeli z odpuščanjem delavcev (zaenkrat enega), me zanima, ali me delodajalec  lahko ob vrnitvi odpusti (ne dojim več) ali premesti na drugo delovno mesto. Sem redno zaposlena.
Trenutno me nadomešča nova oseba, ki pa bo najverjetneje sprejeta za stalno (govorice).
Za ponovno zanositev mi je prezgodaj, vendar pa je najverjetnejše zagotovilo za zagotovitev dela. Žalostno!user posted image

Hvala za kakšen komentar.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Služba po porodniški
27.10.2007 9:26:05   
ona
Če si zaposlena za določen čas,te lahko odpusti,ko ti poteče pogodba,on nima nobenih omejitev,ti je pač poteko delo za določen čas in gremo...
Če si pa za stalno,te bo pa težko dal kar tako stran...bo moral utemeljit svojo odločitev,ša še odpravnino ti mora dat,...
dej malo več napiši,česa te je v bisvu strah in kako si zaposlena,kaj pomeni pri tebi redno??

(odgovor članu Alberta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.10.2007 22:30:15   
Alberta
Hvala za komentar, ona.
Zaposlena sem za nedoločen čas, ampak sem slišala, da naj bi delodajalec imel pravico dati odpoved nekomu, ki je ravnokar prišel s porodniške.
Glede na to, da me zamenjuje (1 leto) novosprejeta oseba in sem slišala, da bo sprejeta za stalno, me zanima, ali je to lahko izvedljivo, glede na to, da je del. mesto moje. Možnost celo obsataj, da mi zato ponudijo drugo del. mesto, ampak spet ne vem, kakšno.....me lahko dajo na slabše plačano del. mesto? Upam, da ne.....saj bi morala tako podpisati verjetno novo pogodbo.
Opcija, da ostanem tam, kjer sem, je verjetno le....ponovna zanositev....

Hvala za nasvete.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2007 7:52:47   
BAMBINA_
Delodajalec mora v primeru redne odpovedi navesti resne in utemeljene razloge, ki so lahko:
  • poslovni; prenehanje potreb po opravljanju dela zaradi ekonomskih, organizacijskih, tehnoloških ali podobnih razlogov na strani delodajalca (v tem primeru ne more na to del. mesto zaposliti druge osebe),
  • razlog nesposobnosti; nedoseganje delovnih rezultatov, delo se ne opravlja kvalitetno, pravočasno ipd.
  • krivdni razlog; kršenje pogodbene obveznosti.
V primeru razporeditve na drugo delovno mesto, pa ti mora v podpis ponuditi novo pogodbo o zaposlitvi.

(odgovor članu Alberta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Ime deklice
kyra

Katero ime za deklico vam je bolj všeč?

Flora (27%)

Kaja (42%)

Taja (31%)

Število vseh glasov: 404

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!