Služba po porodniški (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Alberta -> Služba po porodniški (26.10.2007 22:25:33)

Zanima me nekaj nasvetov glede delovnega mesta po vrnitvi v službo. Sem namreč novopečena mamica, ki počasi zaključuje porodniško. Glede na to, da podjetje izvaja politiko zniževanja stroškov in so že pričeli z odpuščanjem delavcev (zaenkrat enega), me zanima, ali me delodajalec  lahko ob vrnitvi odpusti (ne dojim več) ali premesti na drugo delovno mesto. Sem redno zaposlena.
Trenutno me nadomešča nova oseba, ki pa bo najverjetneje sprejeta za stalno (govorice).
Za ponovno zanositev mi je prezgodaj, vendar pa je najverjetnejše zagotovilo za zagotovitev dela. Žalostno![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Hvala za kakšen komentar.

ona -> RE: Služba po porodniški (27.10.2007 9:26:05)

Če si zaposlena za določen čas,te lahko odpusti,ko ti poteče pogodba,on nima nobenih omejitev,ti je pač poteko delo za določen čas in gremo...
Če si pa za stalno,te bo pa težko dal kar tako stran...bo moral utemeljit svojo odločitev,ša še odpravnino ti mora dat,...
dej malo več napiši,česa te je v bisvu strah in kako si zaposlena,kaj pomeni pri tebi redno??

Alberta -> RE: Služba po porodniški (27.10.2007 22:30:15)

Hvala za komentar, ona.
Zaposlena sem za nedoločen čas, ampak sem slišala, da naj bi delodajalec imel pravico dati odpoved nekomu, ki je ravnokar prišel s porodniške.
Glede na to, da me zamenjuje (1 leto) novosprejeta oseba in sem slišala, da bo sprejeta za stalno, me zanima, ali je to lahko izvedljivo, glede na to, da je del. mesto moje. Možnost celo obsataj, da mi zato ponudijo drugo del. mesto, ampak spet ne vem, kakšno.....me lahko dajo na slabše plačano del. mesto? Upam, da ne.....saj bi morala tako podpisati verjetno novo pogodbo.
Opcija, da ostanem tam, kjer sem, je verjetno le....ponovna zanositev....

Hvala za nasvete.

BAMBINA_ -> RE: Služba po porodniški (28.10.2007 7:52:47)

Delodajalec mora v primeru redne odpovedi navesti resne in utemeljene razloge, ki so lahko:
  • poslovni; prenehanje potreb po opravljanju dela zaradi ekonomskih, organizacijskih, tehnoloških ali podobnih razlogov na strani delodajalca (v tem primeru ne more na to del. mesto zaposliti druge osebe),
  • razlog nesposobnosti; nedoseganje delovnih rezultatov, delo se ne opravlja kvalitetno, pravočasno ipd.
  • krivdni razlog; kršenje pogodbene obveznosti.
V primeru razporeditve na drugo delovno mesto, pa ti mora v podpis ponuditi novo pogodbo o zaposlitvi.

Stran: [1]