nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Dolg NLB do hrvaških in bosanskih varčevalcev......? Dolg je dolg praviš....ni važno, kako je nastal in kaj ga je povzročilo...... Ja, dolg je dolg. Tudi dolg NLB. Je pa tukaj treba dokazati, da denar hr. in bos. varčevalcev ni ostal v Slo, ampak v Bg, če ni, je fer, da NLB ta denar vrne. Tudi jaz bi želela, da bi mi npr. Beograjska banka, v kolikor bi bila njen varčevalec, dala moj denar. IZVIRNO SPOROČILO: liliana Takratne razmere ne moreš gledati zgolj v luči "dolg je dolg".......komunizem je po koncu II. vojne in predvsem do Stalinove smrti predstavljal svetu (ZDA in Evropi) skoraj večjo nevarnost kot Hitler.....sicer pa ZDA ni stopila v vojno dokler je Japonci niso napadli.....prav Angleži so Hitlerju omogočili, da je začel svoj osvajalski pohod.......komunistov so se bali mnogo bolj kot Hitlerja.....pa Hitler je še z židi "obračunal", ki jih itak nihče nikjer ni želel......in že pred koncem vojne so zavezniki taktizirali, kako se bodo znebili "legla komunizma v Evropi"......na eni stani Tito (Juga je dobila drugače največji znesek "zavezniške finančne inekcije", takoj za Nemčijo, verjetno je prej razpadla, preden je vse vrnila.....v Španiji so raje "vzpostavili" fašiszem, da je brutalno obračunal s komunisti, v Italiji so za to izkoristili mafijo, v Franciji so malo bolj elegantnto to storili......poleg tega, da se je proti koncu vojne začelo tudi zavezniško tekmovanje v bombardiranju nemških mest in namerno povzročanje civilnih žrtev, rušenje celih mest, da se pokaže "ko je jači".....in ko vse to upoštevaš te niti ne preseneti, da se je odpisalo nekaj dolga (še iz I. svetovne vojne) Nemčiji....... S tem si samo potrdila mojo prejšnjo trditev, od koder lahko postavimo temeljno vprašanje, zakaj so se tako bali komunizma (sploh ZDA)? Ker je komunizem onemogočal prosto pot njihovemu kapitalu, prostemu trgu in tržnemu gospodarstvu, konkurenčnosti etc. in predvsem, ker se komunistične države niso želele podrediti njihovi moči. Torej vse skupaj je bilo spet v interesu kapitala. Politika je le kulisa. In če se dotaknemo Židov, ki jih takoooo nihče ni maral ... ZDA so jih očitno imele zelo rade, verjemi, ne iz človekoljubnih nagnjenj, ampak zgolj in samo iz ljubezni do njihovega bogastva in do njihove žilice za trgovanje. Kajti vsi vemo, da so prav Židje v ZDA največji lobij, da držijo v rokah velik del ameriškega gospodarstva in financ. IZVIRNO SPOROČILO: liliana Samo ko je ta neetični in nemoralni kapital potreben zato, da je na plačilni listi petega v mesecu plača, nas ta nemoralnost, neetičnost ne moti....... Oh, prosim te lepo ... vsak človek dela v prvi vrsti zato, da preživi. Nekoč je delal npr. čevlje za krompir, pa kasneje za dnino oz. dnevni obrok hrane, danes dela za plačo, s katero preživi. Tukaj pač ne moremo zanikati časa, v katerem živimo. In vsak človek, ki pošteno dela, si zasluži pošteno plačilo. In dam roko v ogenj, da vsaj 70% ljudi dela predvsem za preživetje + da si sem pa tja še kaj privošči (kar je normalno, kajti vsako živo bitje stremi k ugodju!!!). Staviti grem, da vsaj 70% ljudi nima nobenih apetitov po 20-metrskih jahtah, pa limuzinah, petih hišah ... ne, večina ljudi si želi varen dom, da lahko normalno prehrani družino, plača položnice in gre 1-2x na leto za en teden na dopust. Je pa res, da nas je čas, v katerem živimo, ostra propaganda (trgovskih, finančnih in gospodarskih9 lobijev prepričala, da nujno rabimo nositi oblačila priznanih znamk in voziti dobre avtomobile, ker drugače smo luzerji. IZVIRNO SPOROČILO: liliana Vedno sem govorila, da je problem naše zadolženost vse: zadolženost države, zadolženost gospodarstva (pa ne samo tajkonov, drugi "zdravi" del gospodrastva je precej zadolžen) in zadolženost gospodinjstev.......zato je tvoj cinizem povsem odveč.....in če si ti razumela to, da smo živeli preko svojih zmožnosti zgolj kot iskanje največjega krivca v malem človeku, je to zgolj tvoj problem.......res je pa, da mali človek pri krizi najbolj trpi......še posebno tisti mali človek, ki ima za 20 let za 800 EUR kredita in eden (ali pa oba) izgubita službo.......je težko ja, samo nihče ni nikogar silil, da tako nespametno najame kredit, ni zgolj banka kriva zato.....in kaj naj zdaj....banka kar odpiše kredit? Izgleda......meni ste se pa na forumu pred časom smejale, ko sem dejala, da v naši družini delujemo tako (že davno pred nastankom krize), da je s krediti obremenjena le 1/3 ene plače, da torej ostane ena cela plača in 2/3 druge plače brez kredita.......da lahko koliko toliko normalno živimo, tudi če en ostane brez službe...... Osebno mi je žal, da toliko ljudi temu naseda, ampak toliko pa že vem o psihologiji množic, da vem, kako enostavno je lahko sprožiti en tak val ljudske odvisnosti. Ja, kriv je vsak posameznik, a vendar je posameznik vedno del družbe, ki se ji mora prilagajati, če želi preživeti, hkrati pa smo se kot družba organizirali tako, da smo skrbi za mnoge stvari v življenju prepustili drugim (recimo pametnejšim, močnejšim ...). In v denarju je moč in moč je oblast. Zato se ni čuditi, zakaj se ljudje v prvi vrsti najprej grebejo za denar - ker jim ta odpira poti na vsa druga področja, ki predstavljajo moč in oblast. In prav ugodni krediti so ena izmed taktik finančnih lobijev, da folk dela čedalje bolj podložen in odvisen od njih. Prosim lepo, čemu namreč služi sistem, da je avto na lizing cenejši, kot če ga plačaš na keš Komu je v interesu, da dobi denar po delčkih namesto naenkrat? Budali, ja, ampak samo če ta budala ni pametna in ima zadaj nek skriven namen, kajne ... morda držati dolžnika v šahu?! Pa saj ni neke znanosti v tem. Aja, no, jaz se lahko pohvalim, da v življenju še nisem imela kredita, niti ga nimava zdaj z možem. Upam, da tako ostane. Se pa zavedam, da je temu tako tudi zaradi mojih staršev in bivšega sistema, ki jima je omogočil, da sta lahko veliko ustvarila, pa zaradi njune pridnosti in nezapravljivosti. In seveda malo zahvaljujoč tudi svoji nematerialistični naravi, kateri se zdi izvirni greh, da bi se za en pleh zakreditirala za par let.
< Sporočilo je popravil nejcko -- 7.10.2013 21:53:17 >
|