|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slabost
9.10.2006 10:14:05   
Palčica*
Hja, pri nas se sedaj ukvarjamo z slabostjo. Ne gre samo za jutranjo,vleče se cel dan in lahko si predstavljate...Nekje sem sicer prebrala naj bi sok rdeče pese umirjal zadevo,a očitno spet odvisno od ženske do ženske. Punce,ki ste se ukvarjale s podobnimi težavami, s čim ste si pomagale ve?
Poleg počivanja,seveda.

lp,

Palčica*
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Slabost
9.10.2006 10:23:30   
smotka lonib
Živjo Palčica! Jaz sem si pri drugi nosečnosti pomagala z nekimi tabletami, ki mi jih je priporočil moj G (ne vem katere so bile), vendar sem jih jemala samo tri dni, ker sem imela non stop suha usta, slabost pa ni minila. Tudi zdej mi je slabo čez cel dan. Če jem mi je slabo in če sem lačna mi je slabo. Ampak stvar se mi pri 14T nosečnosti že umirja. Še v nobeni nosaečnosti mi ni bilo tako slabo kot zdej, pa tud bruhala sem po malem. Mislim, da se tukaj ne da ničesar narediti. Parvijo, da slabost lahko traja tja do 16. Upam, da te slabost kmalu minila.

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2006 11:49:52   
Palčica*
Sej se mi je zdelo,da najbrž kaj dost za narest kot počakat do 3 mesecev,ni.
Sama se počutim kot bi bila skoz na čolnu,pa nikjer nobenega otoka v bližini.user posted image
Tudi jaz upam,da naju tale slabost cimprej mine.

Srečno tudi Tebi Lonib.

Palčica

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2006 14:00:46   
urla

Hoj,
sem v 20. tednu nosečnosti in slabost je delno še kar prisotna. Non stop pa se me držala do 18. tedna (cel dan, pa nič bruhat).
Pa sem odkrila čudežno zdravilo - pa ne se smejat, meni je pomagalo takrat, ko mi je bilo najhuje. Vzela sem dva dražeja Orbit fruit (srebrne barve na koncu pa so malo rumeni). Vam rečem, v nekaj minutah žvečenja mi je nehalo biti slabo. So bili pa to edini žvečilni, ki sem ga sploh lahko dal v usta.Probajte, meni je pomagalo.

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2006 14:06:02   
mtina
IZVIRNO SPOROČILO: urla
Vzela sem dva dražeja Orbit fruit (srebrne barve na koncu pa so malo rumeni). Vam rečem, v nekaj minutah žvečenja mi je nehalo biti slabo. So bili pa to edini žvečilni, ki sem ga sploh lahko dal v usta.Probajte, meni je pomagalo.

Sem se prav nasmejala  user posted image , ampak zato, ker so to bili tudi pri meni, edini čigumiji, ki sem jih sploh prenašala, pa pomagali so mi pri povečani količini navzgravžne sline ...  Pa se čist nič ne zezam.

Drugače je pa meni pri slabosti pomagal svež  zrak.

Pa resnično upam, da te čim prej mine, ker vem da je hudo (jaz sem še bruhala - vsak večer - sva bili s školjko the best friendici).

Lp

Sonce!!!

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2006 10:59:49   
Palčica*
Grem po žvečilne !!!

Palčica

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.10.2006 12:35:18   
Alisa
Meni so tud pomagale žvečilne al pa bomboni!

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.10.2006 22:47:23   
Anonimen
Ja, veliko je "receptov" proti nosečniški slabosti, kako učinkoviti so, pa je odvisno od posamezne nosečnice. Ko sem sama iskala rešitve proti slabosti so večinoma omenjale žvečilne gumije. No...meni niso pomagali. Niti coca cola, kot sem zasledila, da je pomagala drugi...
Lahko ti napišem par "receptov" pa poskusi če ti bo kateri pomagal, kar je v krepkem tisku je meni pomagalo oz. lajšalo slabosti. Mogoče pa odkriješ svoj način lajšanja slabosti..

1. Ingver - surov, kot začimba, v čaju, v pecivu...(speculaas piškoti)
2. Žvečilni gumiji
3. zeliščni čaji (meta, melisa)
4. popiti veliko tekočine - vode
5. razni bomboni (osvežilni oz. pekoči imajo baje boljši učinek)
6. imeti vedno nekaj (suhega) v ustih - suhe marelice, krekerji, piškot, grisini, prepečenec....Vedno sem imela kak grižljajček pripravljen tudi za ponoči
7. kaka gazirana pijača (v zmerni količini, ker se med nosečnostjo odsvetuje) - meni je bilo najboljše zdravilo proti slabosti ravno Shwepees
8. uporaba kakega osvežilnega eteričnega olja v stanovanju (evkalipt, sivka, kapljice 31)
9. opustila sem Tifol tablete
(in presenečeno ugotovila, da mi je pol manj slabo!)
Sej ne da koga napeljujem k opustitvi jemanja folne kisline...ampak jo je možno dobiti z (zeleno) hrano - špinača, brokoli,...

Če se bom spomnila še kaj bom pa dopisala...Sicer pa poslušaj svoje telo; pojej in popij karkoli se ti bo zahotelo ali zadišalo (vendar bodi pri tem zmerna!) Telo samo najbolje ve kaj potrebuje. Tako je bilo pri meni s Swepees-om (al kako se že napiše "šveps") - kar treslo me je tako se mi ga je zahotelo - in glej, pomagal mi je lajšati slabosti!

(odgovor članu Alisa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.10.2006 10:51:55   
Palčica*
Hvala caffe.

Žal z žvečilni ni efekta. Probala bom še kar si mi napisala Ti,ker grem sama sebi na živce s to čudno brezvoljo.Vem,da ima vsaka svoj sistem,a mi je nekoliko lažje ko berem s čim ste si pomagale ve. Ker se mi zdi ta trenutek kot da se mi vse gravža. 

A veš,da sem tudi jaz razmišljala okrog Folne kisline in Dabrastona, ki ju jemljem. Ne zaradi drugega ampak tri dni nazaj sem tablete pozabila v službi in bila brez njih cel dan,pa se mi je počutje zdelo res bistveno boljše. Kolk časa naj bi se ta Folna kislina sploh jemala?

lp,

Palčica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.10.2006 12:11:57   
mtina
Folna kislina se jemlje do konca 12 tedna.

Sonce!!!

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.10.2006 13:33:49   
Xandra1
Živjo Palčica!
Meni je bilo pri mojem prvem sinu tudi non stop slabo. Bruhala sem sem po dolgem in počez. Se spomnim, kako vesela sem bila neko popoldne, ko mi končno ni bilo slabo. Pa me je popadla nosečniška želja po jagodnem soku (ki ga ponavadi ne pijem user posted image ). Komaj sem dobro popila sok ... adijo mijo mi je bilo slabo!!!
Kako pomagati si? Prisluhni svojemu telesu ... to je edina terapija!user posted image
Bo pa zagotovo po 3-eh mesecih veliko bolje! user posted image

Pa še to ... pri drugem sinu pa lahko preštejem na prste ene roke kolikokrat mi je bilo slabo! user posted image

Srečno! user posted image

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?