Anonimen -> RE: Slabost (10.10.2006 22:47:23)
|
Ja, veliko je "receptov" proti nosečniški slabosti, kako učinkoviti so, pa je odvisno od posamezne nosečnice. Ko sem sama iskala rešitve proti slabosti so večinoma omenjale žvečilne gumije. No...meni niso pomagali. Niti coca cola, kot sem zasledila, da je pomagala drugi... Lahko ti napišem par "receptov" pa poskusi če ti bo kateri pomagal, kar je v krepkem tisku je meni pomagalo oz. lajšalo slabosti. Mogoče pa odkriješ svoj način lajšanja slabosti.. 1. Ingver - surov, kot začimba, v čaju, v pecivu...(speculaas piškoti) 2. Žvečilni gumiji 3. zeliščni čaji (meta, melisa) 4. popiti veliko tekočine - vode 5. razni bomboni (osvežilni oz. pekoči imajo baje boljši učinek) 6. imeti vedno nekaj (suhega) v ustih - suhe marelice, krekerji, piškot, grisini, prepečenec....Vedno sem imela kak grižljajček pripravljen tudi za ponoči 7. kaka gazirana pijača (v zmerni količini, ker se med nosečnostjo odsvetuje) - meni je bilo najboljše zdravilo proti slabosti ravno Shwepees 8. uporaba kakega osvežilnega eteričnega olja v stanovanju (evkalipt, sivka, kapljice 31) 9. opustila sem Tifol tablete (in presenečeno ugotovila, da mi je pol manj slabo!) Sej ne da koga napeljujem k opustitvi jemanja folne kisline...ampak jo je možno dobiti z (zeleno) hrano - špinača, brokoli,... Če se bom spomnila še kaj bom pa dopisala...Sicer pa poslušaj svoje telo; pojej in popij karkoli se ti bo zahotelo ali zadišalo (vendar bodi pri tem zmerna!) Telo samo najbolje ve kaj potrebuje. Tako je bilo pri meni s Swepees-om (al kako se že napiše "šveps") - kar treslo me je tako se mi ga je zahotelo - in glej, pomagal mi je lajšati slabosti!
|
|
|
|