|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sirup iz regratovih cvetov
9.5.2009 21:52:31   
Anonimen
user posted image  Ne vem, kam to bolj spada, pod kujanje, rožice ali zdravje.

Pri nas je še nekaj regrata okoli hiše in bi rada naredila sirup iz regratovih cvetov. Se to naredi isto, kot iz smrekovih vršičkov ali  je postopek drugačen? Je potrebno spodnji zeleni del odstraniti ali se v kozarec vrže cel cvet? Rabim torej recept user posted image .
Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sirup iz regratovih cvetov
9.5.2009 21:56:31   
Onasiss
Zakaj pa naj bi se uporabljal? Jaz znam narest sirup iz vršičkov? A je način enak?

So what....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.5.2009 22:04:12   
Anonimen
Regratov sirup naj bi pospeševal prebavo, čistil kri in pomagal pri izkašljevanju.
Sirup iz smrekovih vršičkov sem že naredila, jutri se spravim še na borove, razmišljala sem tudi o regratu, samo rabim kakšen preverjen recept.

(odgovor članu Onasiss)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
9.5.2009 22:09:27   
Anonimen
kolkr jaz vem, se ta sirup kuha. cvetke namočiš za neki časa v hladno vodo, pol pa segrevaš do vretja in pustiš čez noč pol to. drug dan precediš čez krpo in v to zamešaš sladkor ( na 1l vode 1 kg sladkorja) in pol limone narezane in pol to počasi kuhaš na malem ognju, tolk da voda izpari in dobiš gost sirup. pol še vročga v steklenice in zapreš.

sam, ne vem zdej točne količine, kolk teh cvetov na liter vodeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.5.2009 22:21:31   
Anonimen
Aha, potem bolj kot bezgov sirup. Hvala, Ulla, bom še po netu malo pobrskala za točne količine.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.5.2009 22:47:26   
Gina
Jaz sem ga prejšnja leta kuhala, letos sem jih pa delala po recepturi od vršičkov (regrat, cukr), pa na sonce. Pa upam da bo ratalo. Oz. vidim da že nastaja, je že tekoče vmes. Nekaj cvetov sem pa posušila za v čaj. Regrat moraš zjutraj nabirat, da je še zaprt, sicer gre v "lučke". Pa smrekove vršičke tudi posušim za v čaj, so res strašno dobri, pa seveda sirup naredim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.5.2009 12:45:42   
Blueberry
Tukaj piše nekaj o tem sirupu. user posted image

¤ Nikoli ni tako hudo, da ne bi moglo biti še hujše. ¤

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?