|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sirota Jerica
3.7.2005 16:14:38   
signum
Kaj ima kdo besedilo pesmice o Siroti Jerici? Jo iščem po celem spletu, pa ne najdem nič. Druge pesmice iz Erazma in potepuha ja, Sirote Jerice pa ne. Boga, še vedno se ji dogaja krivica.:((

Sončen pozdrav iz Portoroža:sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Sirota Jerica
3.7.2005 16:25:36   
Gina
Ta pesmica je pa tako grozljiva. Saj je bila par mesecev nazaj na RR-ju. malo poišči z iskalnikom, če je niso še dol vrgli, če je prestara tema.

(odgovor članu signum)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Sirota Jerica
3.7.2005 18:52:01   
Anonimen
Živela je Sirota Jerica, ki je bila zelo revna. Da bi zaslužila vsaj za vsakdanji košček kruha, se je odločila, da si iz prihrankov kupi orglice. Pride v trgovino z glasbenimi inštrumenti in vpraša: "Ali imate orglice?"
"Ne, danes orglic nimamo. Pridite jutri," ji odgovori prodajalka. Naslednji dan gre Sirota Jerica spet v isto trgovino. "Ali imate danes orglice?"
"Ne, še vedno jih nimamo, pridite jutri." Nasledji dan se ponovi isto, in tako še cel teden. Prodajalka je je že sita in ji pomoli britvico: "Tu so orglice." Sirota Jerica ni še nikoli videla britvice, zato plača in gre. Naslednji dan je v časopisu pod rubriko Črna kronika naslov: Vedno bolj ko je igrala, vedno bolj se je smejala.

(odgovor članu signum)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Sirota Jerica
3.7.2005 18:53:14   
Anonimen
Sirota Jerica se je z otroki igrala na šolskem dvorišču.
Z gornjega okna gleda hišnik in jim grozi: "Če mi kdo razbije šipo, mu oko iztaknem !"
Ni hudič, da Jerica po nerodnosti brcne žogo naravnost v šipo. Brž priteče hišnik in vpraša: "Kdo je bil?"
Seveda se Jerica takoj javi. Hišnik pa reče: "Kar sem rekel, sem rekel."
Nakar Jerici iztakne oko. Otroci se igrajo dalje. Čez čas sirota Jerica, sedaj še bolj nerodna, zaluča žogo v drugo šipo. Spet v trenutku priteče hišnik in se z vprašujočim pogledom ozre po dvorišču. Jerica prostovoljno pride k njemu. Hišnik pa pravi: "Kar sem rekel, sem rekel !"
...in iztakne Jerici še drugo oko.
Jerica se obrne in počasi krene proti domu. V tem trenutku pa se hišniku milo stori pri srcu, poboža Jerico in reče:
"Saj še lahko ostaneš z otroki. Ostani in se igraj naprej!"
"Ne morem," reče Jerica, "mačeha je rekla, da moram iti domov takoj, ko bo tema."

(odgovor članu signum)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Sirota Jerica
3.7.2005 18:56:58   
Anonimen
Ne, pa je res ni, vsaj jaz je ne najdem.

(odgovor članu signum)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Sirota Jerica
3.7.2005 20:12:03   
Anitka
Tukaj je iskana pesem, ob kateri se mi vse dlake postavijo pokonci. Men je res grozno in kruto to besedilo:

Je bla ena deklica,
sirota Jerica,
roke vse potrgane,
noge vse prebodene.

Od kod vsa ta matrenga
od pisane matere.
Je mačeha udarjala,
jo glih po lobanjici.

Se krvca ji vsa strdi,
pa Jerica obleži.
Prišla je k nji ranjica,
ta prava nje mamica.

Ji kušnila laseke,
jo nesla k zvezdicam,
Oj lalala,
jo nesla k zvezdicam.

(odgovor članu signum)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Sirota Jerica
3.7.2005 20:14:07   
ZARA
Ta pesem je pa res grozna...joj :((...

(odgovor članu signum)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Sirota Jerica
3.7.2005 20:40:06   
signum
Hvala Anitka!
Res je ultra žalostna, ampak vseeno. glih zadnjič smo se pogovarjali o njej in razpredali kako lahko kdo napiše tako žalostno pesmico, pa se ni nobeden spomnil besedila.

(odgovor članu signum)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Sirota Jerica
3.7.2005 21:55:22   
HuAnita
smeško - z dlakami pokonci:(
A to je poslušala tista bolna mamica iz Avstrije, ki je ne vem koliok dojenčkov spravila na oni svet?:zmeden2:

(odgovor članu signum)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Sirota Jerica
4.7.2005 7:28:13   
soncece24
Grozna pesmica, res. Mi je kr slabo postalo zraven. Potem pa ni čudno, da so taki grdi vici s tega nastali. Tisti, ki je to napisal je res bil malo bolan v glavi.

(odgovor članu signum)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Sirota Jerica
4.7.2005 21:47:58   
signum
Astrid Lindgren, taista, ki je napisala Piko Nogavičko.

(odgovor članu signum)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?