Sirota Jerica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

signum -> Sirota Jerica (3.7.2005 16:14:38)

Kaj ima kdo besedilo pesmice o Siroti Jerici? Jo iščem po celem spletu, pa ne najdem nič. Druge pesmice iz Erazma in potepuha ja, Sirote Jerice pa ne. Boga, še vedno se ji dogaja krivica.:((

Sončen pozdrav iz Portoroža:sloncek:

Gina -> Sirota Jerica (3.7.2005 16:25:36)

Ta pesmica je pa tako grozljiva. Saj je bila par mesecev nazaj na RR-ju. malo poišči z iskalnikom, če je niso še dol vrgli, če je prestara tema.

Anonimen -> Sirota Jerica (3.7.2005 18:52:01)

Živela je Sirota Jerica, ki je bila zelo revna. Da bi zaslužila vsaj za vsakdanji košček kruha, se je odločila, da si iz prihrankov kupi orglice. Pride v trgovino z glasbenimi inštrumenti in vpraša: "Ali imate orglice?"
"Ne, danes orglic nimamo. Pridite jutri," ji odgovori prodajalka. Naslednji dan gre Sirota Jerica spet v isto trgovino. "Ali imate danes orglice?"
"Ne, še vedno jih nimamo, pridite jutri." Nasledji dan se ponovi isto, in tako še cel teden. Prodajalka je je že sita in ji pomoli britvico: "Tu so orglice." Sirota Jerica ni še nikoli videla britvice, zato plača in gre. Naslednji dan je v časopisu pod rubriko Črna kronika naslov: Vedno bolj ko je igrala, vedno bolj se je smejala.

Anonimen -> Sirota Jerica (3.7.2005 18:53:14)

Sirota Jerica se je z otroki igrala na šolskem dvorišču.
Z gornjega okna gleda hišnik in jim grozi: "Če mi kdo razbije šipo, mu oko iztaknem !"
Ni hudič, da Jerica po nerodnosti brcne žogo naravnost v šipo. Brž priteče hišnik in vpraša: "Kdo je bil?"
Seveda se Jerica takoj javi. Hišnik pa reče: "Kar sem rekel, sem rekel."
Nakar Jerici iztakne oko. Otroci se igrajo dalje. Čez čas sirota Jerica, sedaj še bolj nerodna, zaluča žogo v drugo šipo. Spet v trenutku priteče hišnik in se z vprašujočim pogledom ozre po dvorišču. Jerica prostovoljno pride k njemu. Hišnik pa pravi: "Kar sem rekel, sem rekel !"
...in iztakne Jerici še drugo oko.
Jerica se obrne in počasi krene proti domu. V tem trenutku pa se hišniku milo stori pri srcu, poboža Jerico in reče:
"Saj še lahko ostaneš z otroki. Ostani in se igraj naprej!"
"Ne morem," reče Jerica, "mačeha je rekla, da moram iti domov takoj, ko bo tema."

Anonimen -> Sirota Jerica (3.7.2005 18:56:58)

Ne, pa je res ni, vsaj jaz je ne najdem.

Anitka -> Sirota Jerica (3.7.2005 20:12:03)

Tukaj je iskana pesem, ob kateri se mi vse dlake postavijo pokonci. Men je res grozno in kruto to besedilo:

Je bla ena deklica,
sirota Jerica,
roke vse potrgane,
noge vse prebodene.

Od kod vsa ta matrenga
od pisane matere.
Je mačeha udarjala,
jo glih po lobanjici.

Se krvca ji vsa strdi,
pa Jerica obleži.
Prišla je k nji ranjica,
ta prava nje mamica.

Ji kušnila laseke,
jo nesla k zvezdicam,
Oj lalala,
jo nesla k zvezdicam.

ZARA -> Sirota Jerica (3.7.2005 20:14:07)

Ta pesem je pa res grozna...joj :((...

signum -> Sirota Jerica (3.7.2005 20:40:06)

Hvala Anitka!
Res je ultra žalostna, ampak vseeno. glih zadnjič smo se pogovarjali o njej in razpredali kako lahko kdo napiše tako žalostno pesmico, pa se ni nobeden spomnil besedila.

HuAnita -> Sirota Jerica (3.7.2005 21:55:22)

smeško - z dlakami pokonci:(
A to je poslušala tista bolna mamica iz Avstrije, ki je ne vem koliok dojenčkov spravila na oni svet?:zmeden2:

soncece24 -> Sirota Jerica (4.7.2005 7:28:13)

Grozna pesmica, res. Mi je kr slabo postalo zraven. Potem pa ni čudno, da so taki grdi vici s tega nastali. Tisti, ki je to napisal je res bil malo bolan v glavi.

signum -> Sirota Jerica (4.7.2005 21:47:58)

Astrid Lindgren, taista, ki je napisala Piko Nogavičko.

Stran: [1]