Dashenka
|
Živjo. Torej mi s prebavnimi težavami (drisko) nismo imeli težav. Smo pa jedli le kuhano hrano, od solat le paradižnik, papriko, kumare (torej zelene solate ne), absolutno smo se izogibali raznoraznim dressingom in jogurtnih omakic, od sladic le pečene zadeve. Čeprav so bili videti razni moussi pa tortice prav slastno. Hči je trenutno v bolj izbirčni fazi, tako da se je bolj ali manj prehranjevala s kruhom, juhami, piščancem na 1000 in 1 način, govedino in rižem. Še najbolj me je skrbelo plavanje v bazenih - ker naši 2,5letnici tudi še ne morem dopovedat, da mora imeti usta zaprta. Čeprav smo maksimalno bili na plaži in plavali v morju, se je bilo seveda treba kopat tudi v bazenih. Pa se je izkazal strah za neutemeljen, kvaliteto vode kontrolirajo 2x dnevno in ustrezno klorirajo.. Pri vseh vragolijah, ki jih je počela, vključno s skakanjem v vodo in tunkanjem je zagotovo popila kar nekaj požirkov bazenske vode in to brez kakršnihkoli posledic. Še največja težava je res voda iz pipe, torej voda za umivanje in tuširanje. Ta pa res ni pitna. Zobe smo si umivali z ustekleničeno vodo, otroka sva tuširala skupaj, tako, da ji voda ni prišla niti v bližino obraza (tudi naš lumpek namreč z veseljem pije vodo me tuširanjem), lase je pa imla pač en teden neumite. Bolje to, kot pa fasat drisko. Drugeča pa uživajte v Hurgadi. Če se boste držali osnovnih načel glede prehranjevanja v tem delu sveta, ste lahko čisto brez strahu. Če pa vas slučajno ujame driska, potem imajo v vseh teh resortih tudi lekarne, kjer prodajajo precej močna in zelo učinkovita zdravila.
|