|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Seznam potrebščin
1.9.2007 12:22:26   
Solero
Helo!
V materinskih šolah dajejo seznam stvari, ki jih je potrebno pripraviti za dojenčka. Pa me zanima, koliko tega se dejansko res rabi?
Predvsem sprašujem glede kozmetike. Pa v čem je razlika med hladilnim mazilom za ritko in mazilom za vneto ritko? Pa vsa ta mleka in olja za po kopanju...
Vaše izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Seznam potrebščin
1.9.2007 15:15:17   
lea23
ogromno tega je bilo že VELIKORAT napisanega! odtipkaj v iskalnik pa ti bo vrglo ven! odtipkaj tetra plenice, pa boš dobila ven kakšne, katere, koliko,.. odtikpaj olje pa boš spet dobila katero in ali ja ali ne, pa spet odtipkaj mazilo za ritko,...... in tako naprej!

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.9.2007 15:43:48   
Spark
Kakšna je razlika med kremami ti ne znam povedati. Samo bom pa rekla da se mi zdi da pretiravajo. Jaz sem koristila za ritko hladilno mazilo od lekarne, eno milo od Nivee, in olje od Bubchena (to ne vsakič). In je čisto zadosti. Spomnim pa se da sem kupila šampon, olje,  mleko pa ne vem kaj še, pa sem na koncu vse sama porabila. 

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.9.2007 16:43:26   
Naja30
Glede potrebščin se strinjam, da uporabi iskalnik.

Razlike med kremo za ritko in kremo za vneto ritko tudi jaz ne poznam. Vem le, da za vsakdanjo uporabo uporabljam kremo iz lekarne, ko je ritka vneta pa npr. Bepanten ali praško pasto ali tudi ribjo mast. user posted image

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.9.2007 16:47:15   
Strawberrie Cherrie
Pred porodom sem kupila 1mleko od Bubchena, ki smo ga uporabljali ravno 1x. Prav tako milo in šampon, pa hladilno mazilo in nevemkajševse od Bubchena, zapravila sem kar lepo vsotico za to bedarijo.

Ožbej ima zelo občutljivo kožo, zato smo v prvih 3mesecih uporabljali samo vodo (s kakšno kapljico olja) in ribodermin. Potem sem ga še občasno namazala s kakšno Lineo Fett, potem sem dokupila še njihovo kopel, ki je superca za njegov tip kože. Najbolj sem pa zadovoljna s kozmetiko Aderma, za tamalega in zase. recimo da na vsake 3m kupim 1tubico Aderma kreme (sojini izvlečki itd itd), za umivat pa še vedno voda in krpice.

V 9mesecih sem kupila menda ene 3pakunge čistilnih robčkov, samo za 'potovanja' in v torbico ter ene oljne.

V glavnem imej v mislih, da manj je več. In tele neke firmice ala Nivea in bubchen so samo tralala, mi smo dobili samo izpuščaje in vneto ritko. novorojenček je pa sploh dovzeten za take zadevščne in pri novorojenčkih so takšne kemikalije čsto odveč. Če bi jaz še 1x kupovala za prvi mesec, bi kupila tole:

Tosama toto softy vatike, tosama velike kosme vate, ene 12kom tetra krpic, eno ljubko plastično posodo za vodo, otroško olje (jaz sem imela mandljevo od Knappa, sedaj imam njihovo olivno), 70%alkohol, ene male blazinice za čistit popek, palčke za ušesa, hladilno mazilo za ritko iz lekarne (ala Bebival, ki je po mojih izkušnjah najboljši), Ribodermin (jekoderm...) ... pa če je že nujno potrebno potem še kakšno trdo milo. To je to. Za obraz pa kremico od Aderme.

Ma to imaš ziher za 3mesece dovolj, ne samo za 1user posted image

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.9.2007 16:48:18   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: Solero

Helo!
V materinskih šolah dajejo seznam stvari, ki jih je potrebno pripraviti za dojenčka. Pa me zanima, koliko tega se dejansko res rabi?
Predvsem sprašujem glede kozmetike. Pa v čem je razlika med hladilnim mazilom za ritko in mazilom za vneto ritko? Pa vsa ta mleka in olja za po kopanju...
Vaše izkušnje?

Hladilno mazilo za ritko je za 'sprotno' uporabo, za vneto ritko pa takrat, ko je rita vneta. user posted image

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.9.2007 20:32:23   
suzanamai
Tudi meni je prvič ostala vsa kozmetika, ki sem jo nakupila po spisku iz MŠ. tako da imam sedaj namen kupiti samo olje za kopanje od Eucerina,hladilno mazilo na recept, lanolin za mene in oranžni bepanten za oba.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.9.2007 20:54:23   
Anonimen
Ti kupi samo vato, kremo za rito od bübchena, pa trdo milo, pa robčke.

Drugo ne rabiš.
olja pozabi, se jih več ne sme uporabljati, pa tudi razna mleka se odsvetujejo.

Koža mora sama delati in se privaditi.

(odgovor članu suzanamai)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
1.9.2007 21:02:28   
neja24062007
Ojla,
naša muca je alergična na hladilno mazilo, kadarkoli smo jo mazali s hladilnim mazilom je dobila rdečo ritko, tako da nam je patronažna svetovala izključno uporabo Bepanthena, pa še tega ne uporabljam vsakič ob previjanju. Prvič ko je pediatrinja kopala malo jo je namazala z oljem (vso kozmetiko za nego imamo id Nivee) in noben mi ni nič omenil, da se olja sedaj ne sme več uporabljatiuser posted image  O tem se malo še pozanimaj...

Pa srečno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.9.2007 11:07:56   
mateyka
men so rekli nobenih krem in šamponov - mal olja v vodo, ko jo kopamo in kremo proti vnetju, če ma rdečo ritko, drugač pa čistimo samo z vodo in občasno z malo olja namažemo. in dela k urca, nobenih problemov do sedaj user posted image (tuki na Švedskem, kjer trenutno smo, ti tupijo v glavo od začetka, da uporabljat čimmanj česarkoli, tud kopat ne prepogosto, ker majo dojenčki suho kožo in jo lahko tud voda izsuši, če pretiravaš) tok od mene user posted image

(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.9.2007 11:59:35   
Miša...
dan.
meni je sestrična svetovala, navadno belo hladilno mazilo iz lekarne, in kopel linola tudi iz lekarne, pa milo trdo od nivee. pa vate..ona je pa tudi od rojstva naprej uporabljala vlažilne robčke-js še študiram.
kar se pa tiče olj pa ostalih kremic, mi je svetovala, da če bo kje suha koža naj kr s hladilno kremo namažem, in po obrazu tud s hladilno kremo.kaj preveč mazat je pa rekla da nima smisla.
ampak veliko ljudi in veliko različnih mnenj...user posted image

Bistvo je očem nevidno!!

15.9. 2007

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2007 20:22:57   
Nikki24
Naš Tim je iz porodnišnice prišel že z rdečo in rahlo mozoljasto ritko, ker smo imeli samo neke italijanske plenice in mazilo za ritko. Sama uporabljam Bubchen hladilno kremo za ritko in Pampers sensitive robčke ter pleničke in v dveh dneh je bilo dobro. Nobenega izpuščaja ali rdečice več. Za umivanje uporabljam toto blazinice iz vate ter toto baby soft krpice. Od kozmetike še mandljevo olje in Bubchen losion in mleko, za popek zložence in fiziološko.

V desetih dneh smo porabili 1 paket Pampers plenic, 2 paketa Pampers robčkov, 4 pakete zložencev in 1,5 paketa toto baby soft krpic.

(odgovor članu Miša...)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.9.2007 21:39:21   
glista
Ženske ne pretiravat z vsemi potrebščinami za dojenčke. Ne rabijo vsega tega oz. jim celo bolj verjetno škoduje. Zadostuje navadna voda, hladilno mazilo in malo oljčka.
Za Bubchen kozmetiko v lekarni pravijo, da je preagresivna za novorojenčke. Pa itak se jih umiva le z vodo, le cca 1x tedensko s kakšnim zelo milim šampončkom ali milom.
Veliko alergij povzročijo mamice svojim dojenčkom ravno zaradi preveč nanašanja preagresivnih krem, šamponov in ostale kozmetike na nežno občutljivo dojenčkovo kožo.
LP;
Pija.

(odgovor članu Nikki24)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.