Strawberrie Cherrie -> RE: Seznam potrebščin (1.9.2007 16:47:15)
|
Pred porodom sem kupila 1mleko od Bubchena, ki smo ga uporabljali ravno 1x. Prav tako milo in šampon, pa hladilno mazilo in nevemkajševse od Bubchena, zapravila sem kar lepo vsotico za to bedarijo. Ožbej ima zelo občutljivo kožo, zato smo v prvih 3mesecih uporabljali samo vodo (s kakšno kapljico olja) in ribodermin. Potem sem ga še občasno namazala s kakšno Lineo Fett, potem sem dokupila še njihovo kopel, ki je superca za njegov tip kože. Najbolj sem pa zadovoljna s kozmetiko Aderma, za tamalega in zase. recimo da na vsake 3m kupim 1tubico Aderma kreme (sojini izvlečki itd itd), za umivat pa še vedno voda in krpice. V 9mesecih sem kupila menda ene 3pakunge čistilnih robčkov, samo za 'potovanja' in v torbico ter ene oljne. V glavnem imej v mislih, da manj je več. In tele neke firmice ala Nivea in bubchen so samo tralala, mi smo dobili samo izpuščaje in vneto ritko. novorojenček je pa sploh dovzeten za take zadevščne in pri novorojenčkih so takšne kemikalije čsto odveč. Če bi jaz še 1x kupovala za prvi mesec, bi kupila tole: Tosama toto softy vatike, tosama velike kosme vate, ene 12kom tetra krpic, eno ljubko plastično posodo za vodo, otroško olje (jaz sem imela mandljevo od Knappa, sedaj imam njihovo olivno), 70%alkohol, ene male blazinice za čistit popek, palčke za ušesa, hladilno mazilo za ritko iz lekarne (ala Bebival, ki je po mojih izkušnjah najboljši), Ribodermin (jekoderm...) ... pa če je že nujno potrebno potem še kakšno trdo milo. To je to. Za obraz pa kremico od Aderme. Ma to imaš ziher za 3mesece dovolj, ne samo za 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|