|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Seznam- kaj nabaviti za novorojenčka
9.10.2005 22:09:32   
Tina76
Alo bejbe!

Nekoč sem zasledila nek seznam kaj naj bi nabavila pred rojstvom svojegauser posted image . Ampak sedaj ga ne najdem.user posted image .
Če ima katera ta seznam bi bila zelo hvaležna, če bi mi ga lahko posredovala.

Hvala v naprej!

Tina + user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Seznam- kaj nabaviti za novorojenčka
9.10.2005 22:49:34   
Marogica
Tu sem našla eno izmed debat o nakupu stvari za novorojenčka.....

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=553339

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2005 9:54:54   
tinkamiška
Tina, nekaj sem našla tukaj, jst sem si pomagala s tem seznamom in mi je prišel kar pravuser posted image

http://ringaraja.net/nosecnostClanekPodrobno.asp?id=137&kat=8&podkat=
http://ringaraja.net/nosecnostClanekPodrobno.asp?id=68&kat=14&podkat=

LP,
Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.10.2005 9:41:02   
sarazan
Živjo!

Jaz sem naredila svoj seznam iz vseh možnih seznamov. Kaj mogoče sploh ne bom kupila, kaj bom pa še dodatno morala. Za orientacijo pa le je. Imela bom pa zimskega otroka.
Na koncu je še seznam, kaj bom nesla v porodnišnico oziroma mi bo nekaj kasneje prinesel moj mož.
Upam, da kateri kaj pomaga.

Za novorojencka

vozicek

lupinica

postelja

banjica

lavor za vodo 

grelec za steklenicke

sterilizator

pumpica za crpanje mleka

termometer za zrak in vodo

elektronski termometer za uho

gumirano platno za previjanje na obiskih

previjalna podloga 

jogi

posteljnina :

kovter in vzglavnik

odeja

rjuhe za kovter in vzglavnik

jogi rjuhe

obrobe

rokavica za umivanje

kopalna brisaca (2x)

skarjice z zaoblenimi konicami

glavnicek in krtacka

Avent steklenicka

dudica (2x)

scetka za ciscenje steklenick

aspirator za nosek

tetra krpice za umivanje (30 kom malih)

tetra plenice (20-30 kom)

povijalne plenice (10 kom)

plenice za enkratno uporabo

pajacki z zaprtimi nogicami in zapenjanjem na ramenih (6-10 kom)

mako majcke (10 kom) ali bodi z dolgimi rokavi (10 kom)

kapica mehka, tanka (2 kom)

kapica mehka, topla za ven (2 kom)

topel kompletek (2 kom)

copatki / nogavicke (3 kom)

topel pajac ali vreca za ven

pizama (2 kom)

zabice do pasu (3 kom)

plisasti pajacek (3 kom)

bombazni pajacek (3 kom)

mandljevo olje

hladilno mazilo za ritko

krema za obraz

trdo otrosko milo

bombazna vata cik-cak

70% alkohol

sterilne gaze za umivanje popka (50 kom)

fizioloska raztopina za nos

robcki za brisanje ritke

bebi palcke za dojencke

Bepanthen krema oziroma nekaj za nego telesa

dezinfekcijski robcki za roke

paloma brisacke

sampon za kopanje

Porodnišnica

potrjena zdravstvena izkaznica

potrdilo tecaja za oceta

materinska knjizica

napotnica ginekologa

porocni list

osebna izkaznica

rojstni list od mamice

GSM in polnilec

nedercek za dojenje

prsne blazinice za v nedercek

nastavek za dojenje Avent

copati za mamico (debel podplat)

vlozki VIR 80 (10 paketov, vsaj 2 v porodnišnico)

spodnjice za enkratno uporabo 

krema za bradavice - lanolin

osebna higiena

zobna scetka in pasta

milo za tusiranje

ogledalo

labelo za ustnice

krema za obraz in roke

papirnati robcki

deodorant

skarjice za nohte in pilica

glavnik

fen

sampon za lase

dudica

sponka za spenjanje spalne srajce

plastenka vode 

nogavice

nogavicke za otroka (das na roke, da se ne popraska)

japanke za pod tus

knjiga ali revije za branje

pisalo in blokec za vprašanja in vtise

denar v manjsih bankovcih

plavalni obroc za pod zadnjico

tetra plenicke (3 kom)

povijalna plenica

pampers (2 kom)

kompletek oblacil za domov za otroka

kapica bombazna

kapica vrhnja

odejica

lupinica

obleka za mamico

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.10.2005 11:52:04   
tinkamiška
Sarazan, nekaj podobnega sem tudi sama izpisala, čeprav bom na začetku kupilamanj kozmetike in še ene par stvari sem črtala, pa bom kupila kasneje, če bo treba.

PDP imaš pa na moj rojstni dan, tako, da se bom sigurno spomnila nateuser posted image
Vodnarčki smo fajn ljudjeuser posted image user posted image user posted image

LP,
Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.10.2005 12:59:20   
Grascakinja
Če lahko samo pripomnim, pajacki za zapenjanje na ramenih so poden - otroka dosti laže previješ in manj premetavaš, če jih ima samo do pasu. V LJ imajo tudi v porodnišnici takšne.

Ravno tako toplo priporočam bodije na preklop namesto mako majčk. Ostanejo na mestu in ne zlezejo otroku do podpazduhe in lepo pokrivajo ledvičke.

Poleg tega na začetku ne pretiravat z otroško kozmetiko. Za kopanje naj bo trdo milo (je dobro tudi za umivanje glavice) in mandljevo olje iz lekarne za namazat po teleščku. Šamponi, geli za umivanje in kreme za obraz na tako nežni koži vsaj na začetku odpadejo.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.10.2005 14:28:23   
Pajaca
Tale seznam ki je tu objavljen ma tričetrt stvari preveč!!!!

Določenih stvari ne rabiš, oz jih kupiš po potrebi!

lavor za vodo, grelec za stekleničke, sterilizator, pumpa za črpanje mleka, gumirano platno za previjanje na obiskih (majo v dm take fajn podloge za enkratno ali večkratno rabo), vzglavnik (ga otrok še pri letu in pol ne rabi), avent steklenička (zakaj ravno avent???), aspirator za nosek, tetra krpice za umivanje (zakaj če imaš rokavico za umivanje), povijalne plenice (rabiš le če je treba na široko povijati, drgač ne).

Pa še oblekce: pajacki z zaprtimi nogami in zapenjanjem na ramah so nepraktični! Če oblečeš čez pulover je težko otroka previt! mako majčke oz karkoli za zvezat.... fantje težko to zvežejo imajo večje roke, raje body na preklop.

Kozmetika. Za prvo silo rabiš ali alkohol ali fiziološko za popek, olje (mandljevo, olivno), žajfo in razne robčke za rito, pa sterilno gazo. Pa bepanten, če se kaj uname ali so izpuščaji, ali je rita rdeča. Aja pa hladilno mazilo.

Porodnišnica: svojega rojstnega lista ne rabiš, nastavki so boljši od chichota (bolj mehki), dobiš tudi v porodnišnici pa kupiš potem po potrebi. Fajn je met cel čas nekaj s sabo za otroka preoblečt, pri nas je zmanjkalo.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.10.2005 16:10:09   
sarazan
Seznam je sestavljen glede na to, kaj večina uporablja. Seveda, da naj ga vsaka prilagodi na svojo logiko.

Tudi jaz ne bom kupovala sterilizatorja in pumpice že zdaj, ampak ko bom ugotovila, da se ne bomo dojili. Avent stekleničko sem napisala, ker bom uporabljala aventove stvari. Sicer je pa vseeno, katero firmo kupiš, kar ti pač bolj paše.
Lavor (majhen) in tetra krpice so na seznamu, ker mislim otroku umit ritko pri vsakem previjanju (prej, kot na tri dni pa ne mislim prati, zato taka številka). Kupljene robčke za brisanje ritke bom uporabljala samo, kadar drugače ne bo šlo. Rokavico za kopanje pa bom uporabljala pri kopanju.
Slišala sem, da razen v primeru medenične vstave in takega rojstva, v Lj. porodnišnici ne delajo UZ kolkov takoj. Zato priporočijo 3 mesece preventivnega širokega povijanja - do pregleda. Ker bom rodila v Lj., bom rabila tako previjalke kot tetra plenice.

Kar se oblekic tiče, pa seveda dobrodošle pripombe, saj nimam izkušenj.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.10.2005 18:55:52   
Anonimen
Glede širokega povijanja: v ZD Šiška so v materinski šoli rekli, da ni treba široko povijat, razen če to izrecno naročijo v porodnišnici. Povedali so tudi nekaj trikov, ki nadomestijo široko povijanje, npr. da papirnati plenički spodnji del (ki je običajno prevelik) zapogneš in zalepiš, tako ojačaš predel med nogicami. Ali pa preko papirnate pleničke daš eno racman bombažno krojeno pleničko in je to že dovolj. Dali so tudi poudarek na to, kako držati otroka, da je za kolke najboljše.

To je samo to, kar so nam povedali. Svojega mnenja o tem še nimam, sama ne vem, kaj bom. Bomo videli.

(odgovor članu sarazan)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
13.10.2005 0:10:45   
Jessy
Moje izkušnje so take, da potrebuješ:
- plenice za enkratno uporabo
- tetra plenice
- povijalne
- 2 manjša lavorčka (eden za vodo, drugi za odpadke, ki jih mečem v polivinilaste vrečke od sadja..-moj palček zavijalček, ki je zelo poceni)
- vatirane paličice (na začetku za nego popka, pa za ušesa in včasih tudi nosek)
- vata (meni najbolj odgovarja Jasmin vata, ker je že narezana, nato pa jaz še vsako razdelim na 3 dele, uporabljam jo pa za jutranje umivanje celotnega telesa, ter umivanje ritke)
- kobacaj plenične predloge (za miljenje pri kopanju, ker so zelo nežne in se mi zdi rokavica pregroba zaenkrat, ko smo še tako majhni, uporabljam jih pa tudi za osušitev umite ritke, ker na zraku je ne mislim sušiti, ker predolgo traja)
- bepanten mazilo (za nego ritke, prvih 14 dni pa tudi za nego obraza)
- hladilno mazilo (v primeru, da je ritka vneta, drugače ne)
- krema za nego telesa (sem in tja se namaže tudi telo, drugače pa s to kremo vsakodnevno mažem ritko, včasih uporabim bepanten, če ritka malce spremeni barvo)
- olje za nego telesa (za čiščenje ritke, saj blato le z oljem in vodo lepo odstraniš s kože, včasih se pa tudi namaže po celem telesu)
- tekoče milo in šampon
- škarjice z zaobljeno konico
- krtačo in glavniček
- 70% alkohol (za nego popka)
- fiziološka raztopina (za čiščenje noska)
- banjica
- termometer za merjenje T vode
- toplomer

V porodnišnico toplo priporočam, da vzamete mazilo za dojke, nastavke za dojenje in nikar ne pozabite na črpalko za mleko, saj ko pride do navala mleka si je potrebno črpat, kar otrok ne popije, saj drugače lahko pride do mastitisa. Jaz sem jo za las odnesla, ker sem bila tako pametna, da sem črpalko pustila doma, s črpalko iz porodnišnice mi pa ni šlo, ker mi je bila pregroba, tako da sem se en dan matrala na roko stiskat. Ko so mi jo naslednji dan prinesli od doma, se mi je kar oddahnilo. Ne pozabite na obroč za sedenje.

Za oblačila pa lahko rečem, da sem sprobala in mako majčke in bodije na preklop in lahko rečem, da mi bodiji na preklop niso všeč, ker je pod vratom otrok izredno razgaljen. Zdaj, ko je bolj hladno, najprej oblečem mako majčko, čez pa bodi na preklop - to je čisto vredu, ker mako majčka zapre to razgaljenost. Meni so mako majčke zelo uporabne! Moški naj se pa tudi navadijo na te reči! Kje pa piše, da morajo biti štorasti? Praksa dela mojstra! Naj se potrudijo!
So pa bodiji fajn, ker je res dobro zaščiten čez ledvice. Zelo uporabne so tudi žabice. Poleti so dovolj samo žabice, pozimi pa jih oblečeš pod kakšne hlače.
Pajacki so meni všeč taki, katerim se celotna ritka da odpeti posebej. Tako ti ni potrebno slačiti zgornjega dela pajacka, ko previjaš. Tudi tisti so mi vredu, ki se odpnejo po nogicah, vendar so vredu le toliko časa, dokler je pajac še malo prevelik, saj ko postane prav je nogice že težje dajat ven in nazaj noter.
Tudi pajacki, ki se zapenjajo na ramenih so mi čist vredu. Res je, da je treba v tem primeru otroka v celoti sleči. Kadar kam greš, da oblečeš čez kakšen pulover ali jopico, pač takrat oblečeš kaj takega, da ti ni potrebno slačiti vsega, za doma so pa dobri, ker praviloma doma niso v puloverjih, ker je dovolj toplo.
Potrebuješ pa še kakšno jopico, pa kapice, copatke, kak slinček (te rabiš pozneje), za pozimi tudi kombinezonček, šal, rokavičke...

Za previjanje otroka kje drugje jaz enostavno pogrnem eno pleničko in previjem na plenički. Imam pa s seboj čistilne robčke, ki pa jih doma ne uporabljam.
Sterilizator se mi zdi nepotreben. Vzameš velik lonec, na dno daš kakšno sito z ravnim dnom ali nekaj drugega, ker ima luknje in je malce dvignjeno od dna lonca. Na dno naliješ malo vode, na sito zložiš kar želiš sterilizirati, pokriješ in pustiš vreti 20 min. Lahko pa prevreš tudi direktno v vodi, le da v tem primeru plastika postane belkasta zaradi vodnega kamna.
Grelca stekleničk ne rabiš, če imaš doma mikrovalovko.

Potrebuješ pa še:
posteljico, jogi, kovtrček, zaščito za posteljico, dvoje prevleke za posteljico in jogi, previjalno mizo ali samo podlogo (odvisno od prostora, ki ga imaš na razpolago), brisačo, odejica (za čez dan, ko spi, pa tudi za v voziček), voziček, lupinica, 2 steklenički, dudo.

Se mi zdi, da sem več ali manj napisala vse. Je pa to res tisto ta osnovno, kar rabiš za otroka (zaščita za posteljico tudi ni nujna). Možno pa je, da mi je kakšna malenkost tudi ušla, ker pišem po spominu.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.10.2005 8:22:37   
karin412
Mene pa zanima, kje se kupi previljalne plenice (tiste kvadrataste, ki jih daš spodaj, sem že videla, te za čez povijat pa ne).

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.10.2005 13:23:49   
Jessy
Jaz ti to ne znam svetovat, ker mi jih ni bilo potrebno kupit, saj mi jih je posodila sestra.
Povijalne si zagotovo že videla...imajo na vrhu tako trikotno obliko, spodaj so dolge in imajo 2 vrvici...joj, joj,...kompliciram...bom nehala razlagat....user posted image

Sem se pa v postelji spomnila, da sem pozabila še nekaj napisat na "seznam". Potrebovala sem tudi sterilne zložence, velike 5x5 cm, za popek.
Za v porodnišnico pa priporočam tudi prsne blazinice, pa ne zaradi tega, da bi se iz dojk kaj cedilo, ampak predvsem zato, ker so bradavice razbolele in te drgnenje modrčka še dodatno boli. Če pa daš blazinico je pa čist vredu. Priporočam pa Chiccove blazinice, ker nikoli ne premočijo in so res nežne.
Za vložke in hlačke za enkratno uporabo pa tudi verjetno ni potrebno posebej razlagat, kajne?!

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.10.2005 14:30:36   
mujcek
povijalne plenice najdeš v pikapolonici, baby centru,... oz. v večini trgovin kjer prodajajo oblačila oz. opremo za dojenčke; povijalne plenice najdeš tudi v različnih barvah user posted image

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.10.2005 18:49:32   
Anonimen
Uhhhhhh user posted image , jaz si tudi želim malega bebija,...upam, da hitro mine študij potem boma pa delala na tem.

(odgovor članu mujcek)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
23.10.2005 11:11:51   
Nyah*
user posted image user posted image user posted image user posted image  BRAVO PUNCE, ful mi je dobro, ko si takole izmenjujete mnenja, mi je ful lazje si predstavljat, kaj se potrebujem in cesa se ne takoj po rojstvuuser posted image . Res, vsa cast, vsaka ima namrec drugacno mnenje in izkusnje, ki pa nam, ki smo se brezuser posted image  pridejo zelo prav!

Kar tako naprej pa res hvalauser posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.10.2005 10:08:33   
asso
Seznam, ki sem ga jaz imela preden sem rodila:

Evo seznam:

OPREMA ZA NOVOROJENČKA!!!

LEŽIŠČE:
- postelja, košek ali zibelka z varnostno ograjo
- trdna podlaga "pena, žimnica, vzmetnica"
- gumirano platno za zaščito postelje
- kovter + deka
- 2 rjuhe
- prevleka za kovter
- jaz imam pojstlco in zraven še tiste spužve, ki se jih da okoli

OBLAČILA:
- 60-80 tetra planic "80*80" "če boste uporabljali plenice za enkratno uporabo, potem zadostuje 30 plenic"
- 7-10 povijalnih plenic
- 6-10 dolgih hlačk s stopalci "pajackov,ki se zapenjajo na ramenih" - jaz tega nimam in niti ne bom nabavila, ampak imam 5 hlačk takšnih kot žabice
- 10 bombažnih majčk, dolg rokav "mako, tetra"
- 1-2 topla kompleta "nap.: pliš" ; pozimi tudi copatki (2X) rokavičke in kapica
- 1-2 tanki bombažni kapici "mako, tetra"
- 1 topla vreča ali pajac "bunda" za hladne dni
- 1-3 pare nogavičk ali copatkov
- jaz imam še tri pižamice bombažne 56 in 3x 62 št.

Nekatere pravijo, da ne kupuj manjše od 62, druge, da ja. Prve mesce je baje samo v pižamici tako, da sem jaz kupila samo 3 56 in en kompletek za iz porodnišnice, ostalo večina 62. Št. baje, da preraste v 1 mesecu.

ZA NEGO OTROKA: - mandljevo ali olivno olje
- otroško trdo ali tekoče milo
- hladilno mazilo
- zaščitna krema za obraz (ribje mazilo, Malček mazilo)
- škarice z zaobljenim konicami za striženje nohtkov
- gost glavnik in mehka ščetka za nego lasišča
- bombažna vata + kobacaj krpice
- 70% alkohol
- fiziološka raztopina za nos
- gazice ali krpice za umivanje
- manjša plastična posoda za umivanje
- plastičen vrč za vodo
- plastična kopalna kad - banjica - jaz sem naročila celo previjalno z banjico
- 1-2 kopalni brisači - večji
- 2 rokavici za umivanje
- vodni termometer

PRIPOROČAMO: - previjalna miza, avtosedež, voziček (jaz sem kupila kombiniran trikolesnik z avtosedežem in trdo košaro)

OSTALO: - termometer za merjenje telesne temperature
- lonček za prekuhavanje vode ali kuhanje čaja
- 2 steklenički, 2 dudi, cedilo, žlička
- čaj za dojenje (janež, kumina, kamilice)
- sobni termometer

Seznam je prepisan in ni še preizkušen. Prilagodi ga po potrebi

No to je bilo, ko še nisem rodila in moram rečt, da v večini mi je zadostovalo.
No jaz sem najprej imela 20 tetra plenic, nato sem jih nabavila še 20, ker je vedno pri previjanju šlo kaj skozi in ogromno sem jih uporabljala zaradi polivanja tako, da mi jih je 20 zmanjkalo v enem dnevu.

Kar pišete za v porodnišnico se mi zdi prevečuser posted image  Res, da sem rodila pred letom dni, ampak jaz nisem potrebovala: vložkov, hlačk za enkratno uporabo, nastavka za bradavice... to sem vse dobila v porodnišnici. Rokavičke za user posted image , da se ne popraska tudi dobiš v porodnišnici.
Črpalko za mleko, ne vem zakaj bi že sedaj kupovale, še manj pa zakaj jo nesti v porodnišnicouser posted image . Dovolj je, da si malo iztisneš z rokami, ko je naval mleka in imaš zelo trde. Itak več kot le za olajšanje ni priporočljivo iztiskati.
No, jaz še danes dojim in črpalke nisem nikoli rabila.

Moje izkušnje še: prve tri mesece, ko sem še preventivno povijala so mi bile bolj praktične mako majčke in ne bodiji. In tudi pajacki, ki se odpenjajo čez celo namesto hlačk-žabic, ker pri teh drugih, sem vedno potem potrebovala 2 majčki, ki jih je bilo itak vedno premalo.

Veliko stvari boste lahko kupile naknadno, zato ni priporočljivo sedaj vse nabaviti, ker itak ne veš, če boš res potreboval.
Jaz sem kasneje oz. še kar hitro dokupila še mako majčk, ker sem najprej mislila, kaj bo umazal en user posted image  sej več ali manj samo leži. Ampak, ko smo se non stop polivali in sem morala vsak dan prati sem vidla, da potrebuješ kar nekaj majčk.

Uf, sem se razpisala. No, srečno nakupovanje.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.