|
Sem res hudobna, nehvaležna? 20.11.2008 8:05:13
|
|
|
|
Polona31
|
Živim v hiši ki sta delno zgradila starša, delono pa sem pri gradnji pomagala sama. Tako da imam sedaj stanovanje, ki sem ga v celoti sma sprojektirala in opremila po lastnih zamislih, z lastnimi sredstvi. Bila pa sem toliko neumna, naivna da si nisem naredila ločenega vhoda, priključka za vodovod, elektriko...Sedaj prispevam vsak mesec 100eur, za tekoče stroške, kurjeve plačam polovico. Vse lepo in prav, dokler se v mojem življenju ne pojavi moški. Stara sem 34 let, želim si ustvariti družino, vendar kakor sedaj izgleda, to skoraj ni mogoče, da bi mi uspelo v mojem stanovanju. Pred pol leta sem spoznala fanta, s katerim sva se nekako ujela, imava dokaj podobne cilje, želje, poglede na svet?začela sva se pogovarjati o skupnem življenju, o načrtovanju družine. Poiskala sva službo zanj v bližini mojega doma, ki bi jo nastopil z novim letom, vendar?med vikendom je prišlo pri meni doma do neprijetne situacije. Fant je pomival posodo in pride mama k meni, povedat da se za pomivanje uporablja topla voda iz vodovoda. Ker jaz nisem nič odreagirala, ker mi je bilo to neumno, je odvihrala nazaj dol. In to ni bilo dovolj, da je to rekla meni, je drugi dan še šla fantu razlagat, kako pri nas varčujemo z plinom, z vodo, da če bi ona ne varčevala ne bi imeli to kar imamo. Bilo mi tako zelo nerodno da groza. On je doma iz mesta in ve kako delujejo plinski kotli in ni rabil razlage. Ko je potem še naslednji dan zjutraj prišla v spalnico in povedala da si ne more skuhati kave, ker je zmanjkalo plina in da bo kar pri nama ker je spodaj mrzlo. Do danes še niso pripeljali plina in ga je še vedno ni zmanjkalo. Gorelo ni zato ker je serviser zaprl ventil. In fantu je bilo dovolj. Je rekel da tega njemu ni treba prenašati, da doma lahko toči toplo vodo tako dolgo kot hoče, da doma mu nihče ne hodi v spalnico in da nima namena priti k meni in da v takšnih pogojih niti razno ne misli živeti in ustvarjati družine. Mami sem že ne vem kolikokrat povedala da sva midva zgornja soseda in da naj se tega zaveda, vendar?ko ji rečem da ne more kar tako hoditi gor in komandirati, se začne smiliti sama sebi in mi govoriti, da sem nehvaležna, da sem hudobna z njo. samo jaz moram imeti svoje življenje in NE MOREM živeti zato da ji bom vedno na razpolago. Tako mi je hudo, ker sta se oba moja starša res veliko žrtvovala, delala, se odrekala, garala, da imamo to kar imamo in sedaj bo vse to delo, garanje, odrekanje brezpredmetno, če nam tega ni dovoljeno koristiti, oz. lahko koristimo samo pod njenimi pogoji, kar pa ne gre!!!! Mi je rekla da ko je šla ona v Ljubljano za gospodinjsko pomočnico, so ji tudi razložili kako in kaj. Halo?!? Ko sem ji rekla da ona je bila tam v službi moj fant pa ni tukaj v službi mi je odgovorila da se še nismo nič dogovorili kakšna je njegova funkcija pri naši hiši. DOGOVORILI?!? Ja pa kaj se imamo za dogovarjati? Če je prišel za hlapca? Ali za delavca? Ali za hčerinega partnerja? Pred dobrim letom sem šla narazen s partnerjem ki je pri meni živel 5 mesecev in stanje je postajalo vse bolj nevzdržno. Prav tako je komplicirala zaradi vode, plina, štopala je kako dolgo sva se tuširala, kaj delava, oz nič ne delava...če sva bila v trgovini, jo je zanimalo kaj sva kupila in ker se meni ni dalo razlagati je bilo to kot da me je on naščuval da ne smem povedati.... In tip je začel bežati stran od pritiska, začel hoditi po gostilnah, vendar jaz sem mislila da beži od mene in...nisem razumela, vedela... Sedaj sva pri meni vsak drugi vikend in to naj bi po njeno povišalo znesek stroškov in bi se morali dogovoriti, koliko bo njegov delež. Mislim res je najbolje da si poiščem stanovanje plačam sicer več kot doma, vendar živim v božjem miru. Ne vem....Da bom pustila stanovanje v katerega sem vlagala vse prihranka, ves čas…in šla nekam… če ne bom imela tistega kar želim - družine, mi nobeno moderno stanovanje ne more dati sreče….razmišljam da bi se preselila k njemu, vendar to pomeni da bi se morala vsak dan voziti 70km v eno smer. In pri njemu vsi full kadijo in me je strah razmišljati da bi si družino ustvarila tam, ker če bom imela kdaj otroke jim želim nuditi vse naj naj…in cigaretni dim sigurno ni to!!! Sem res hudobna, ker sem raje sama v svojem stanovanju in se mi ne da vsak dan iti dol in se pogovarjati z njo? Sem res nehvaležna, ker me moti da hodi vsak dan v moje stanovanje, ker me moti da komplicira zaradi vode, plina? Mogoče preobčutljiva...ne vem....Tako sem utrujena, žalostna, zmedena…da…najlažje bi bilo izklopiti vsa čustva, nič čutiti, zaspati in se rešiti vse težav in problemov...želja, pričakovanj ki se nočejo izpolniti.
|
|
|