|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sem res hudobna, nehvaležna?
20.11.2008 8:05:13   
Polona31
Živim v hiši ki sta delno zgradila starša, delono pa sem pri gradnji pomagala sama. Tako da imam sedaj stanovanje, ki sem ga v celoti sma sprojektirala in opremila po lastnih zamislih, z lastnimi sredstvi. Bila pa sem toliko neumna, naivna da si nisem naredila ločenega vhoda, priključka za vodovod, elektriko...Sedaj prispevam vsak mesec 100eur, za tekoče stroške, kurjeve plačam polovico. Vse lepo in prav, dokler se v mojem življenju ne pojavi moški. Stara sem 34 let, želim si ustvariti družino, vendar kakor sedaj izgleda, to skoraj ni mogoče, da bi mi uspelo v mojem stanovanju.
Pred pol leta sem spoznala fanta, s katerim sva se nekako ujela, imava dokaj podobne cilje, želje, poglede na svet?začela sva se pogovarjati o skupnem življenju, o načrtovanju družine. Poiskala sva službo zanj v bližini mojega doma, ki bi jo nastopil z novim letom, vendar?med vikendom je prišlo pri meni doma do neprijetne situacije. Fant je pomival posodo in pride mama k meni, povedat da se za pomivanje uporablja topla voda iz vodovoda. Ker jaz nisem nič odreagirala, ker mi je bilo to neumno, je odvihrala nazaj dol. In to ni bilo dovolj, da je to rekla meni, je drugi dan še šla fantu razlagat, kako pri nas varčujemo z plinom, z vodo, da če bi ona ne varčevala ne bi imeli to kar imamo. Bilo mi tako zelo nerodno da groza. On je doma iz mesta in ve kako delujejo plinski kotli in ni rabil razlage.
Ko je potem še naslednji dan zjutraj prišla v spalnico in povedala da si ne more skuhati kave, ker je zmanjkalo plina in da bo kar pri nama ker je spodaj mrzlo. Do danes še niso pripeljali plina in ga je še vedno ni zmanjkalo. Gorelo ni zato ker je serviser zaprl ventil.
In fantu je bilo dovolj. Je rekel da tega njemu ni treba prenašati, da doma lahko toči toplo vodo tako dolgo kot hoče, da doma mu nihče ne hodi v spalnico in da nima namena priti k meni in da v takšnih pogojih niti razno ne misli živeti in ustvarjati družine.
Mami sem že ne vem kolikokrat povedala da sva midva zgornja soseda in da naj se tega zaveda, vendar?ko ji rečem da ne more kar tako hoditi gor in komandirati, se začne smiliti sama sebi in mi govoriti, da sem nehvaležna, da sem hudobna z njo. samo jaz moram imeti svoje življenje in NE MOREM živeti zato da ji bom vedno na razpolago. Tako mi je hudo, ker sta se oba moja starša res veliko žrtvovala, delala, se odrekala, garala, da imamo to kar imamo in sedaj bo vse to delo, garanje, odrekanje brezpredmetno, če nam tega ni dovoljeno koristiti, oz. lahko koristimo samo pod njenimi pogoji, kar pa ne gre!!!!
Mi je rekla da ko je šla ona v Ljubljano za gospodinjsko pomočnico, so ji tudi razložili kako in kaj. Halo?!? Ko sem ji rekla da ona je bila tam v službi moj fant pa ni tukaj v službi mi je odgovorila da se še nismo nič dogovorili kakšna je njegova funkcija pri naši hiši. DOGOVORILI?!? Ja pa kaj se imamo za dogovarjati? Če je prišel za hlapca? Ali za delavca? Ali za hčerinega partnerja?
Pred dobrim letom sem šla narazen s partnerjem ki je pri meni živel 5 mesecev in stanje je postajalo vse bolj nevzdržno. Prav tako je komplicirala zaradi vode, plina,  štopala je kako dolgo sva se tuširala, kaj delava, oz nič ne delava...če sva bila v trgovini, jo je zanimalo kaj sva kupila in ker se meni ni dalo razlagati je bilo to kot da me je on naščuval da ne smem povedati.... In tip je začel bežati stran od pritiska, začel hoditi po gostilnah, vendar jaz sem mislila da beži od mene in...nisem razumela, vedela...
Sedaj sva pri meni vsak drugi vikend in to naj bi po njeno povišalo znesek stroškov in bi se morali dogovoriti, koliko bo njegov delež. Mislim res je najbolje da si poiščem stanovanje plačam sicer več kot doma, vendar živim v božjem miru. Ne vem....Da bom pustila stanovanje v katerega sem vlagala vse prihranka, ves čas…in šla nekam… če ne bom imela tistega kar želim - družine, mi nobeno moderno stanovanje ne more dati sreče….razmišljam da bi se preselila k njemu, vendar to pomeni da bi se morala vsak dan voziti 70km v eno smer. In pri njemu vsi full kadijo in me je strah razmišljati da bi si družino ustvarila tam, ker če bom imela kdaj otroke jim želim nuditi vse naj naj…in cigaretni dim sigurno ni to!!!
Sem res hudobna, ker sem raje sama v svojem stanovanju in se mi ne da vsak dan iti dol in se pogovarjati z njo? Sem res nehvaležna, ker me moti da hodi vsak dan v moje stanovanje, ker me moti da komplicira zaradi vode, plina? Mogoče preobčutljiva...ne vem....Tako sem utrujena, žalostna, zmedena…da…najlažje bi bilo izklopiti vsa čustva, nič čutiti, zaspati in se rešiti vse težav in problemov...želja, pričakovanj ki se nočejo izpolniti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sem res hudobna, nehvaležna?
20.11.2008 8:17:57   
Kerensa*
Če je tvoje nadstropje napisano nate, prodaj in se odseli tako hitro, da se bo kadilo za tabo.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.11.2008 8:21:03   
lenika
Imaš samo dve možnosti. Odloči se hitro in naredi po hitrem postopku. Ali se preseli na svoje ali pa naredi svoj vhod in svoje priključke za plin, elektriko, vodo.
Aja je pa še tretja možnost, da se preseliš k njemu, samo razmisli, če bosta tam pa imela svoje stanovanje, če bo več intime in miru kot tukaj.
Pa čimprej se odloči, če ne boš zopet ostala sama.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.11.2008 8:21:36   
Anonimen
Nisi nehvaležna in nisi hudobna.

V izogib hujšim sporom se raje odselita pa nej pol deli stroške z luftom ki prebiva v zgornjem nadstropju.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
20.11.2008 8:27:59   
wing
Preberi si še enkrat kar si napisala. Starši so se odrekali, da so prišli do nekega materialnega portfelja, ki pa bi ga smela ti uporabljati pogojno. Ta pogojno pa je problem v tvoji zgodbici. Tu zate ne bo sreče. To si že sama ugotovila. Če si ti sprejela pogoje, pod katerimi živiš pri starših-v svojem stanovanju(!!!!!!!!), si ne delaj iluzij, da bo isto počel fant.

Opravi najprej s svojimi občutki krivde do staršev in se odloči tako, kot ti narekujejo lastni vzgibi.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.11.2008 8:30:54   
nicimoja
Toliko kolikor si stara, bodi pametna in čimprej pokaj NA SVOJE. Ne k njemu, ampka za sebe, na svoje. To je milina, sreča, veselj, zadovoljsto in dober, boljši odnos z vsemi domačimi. Pusti svoja vlaganja in zaenkrat pozabi na njih. Mogoče bo le tako mama videla, kaj ti je storila. Enkrat bo verjetno vse to tudi tvoje, mar ne?

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.11.2008 8:41:27   
MAŠKA
Je rekel da tega njemu ni treba prenašati

Res je, in tudi tebi nima smisla načrtovati življenja pod isto streho. To kar dela tvoja mama, je več kot preveč, tega nihče ne bi mogel prenašati. In vse kar sta tvoja starša ustvarila postane v takšni situaciji brezpredmetno in sploh nimaš razloga, da se s tem obremenjuješ.

Na vajinem mestu bi za začetek najela stanovanje in se čimprej odselila. Pa srečno!

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.11.2008 8:45:55   
Marogica
Čisto na kratko. Če ne bi bila rada celo življenje sama, brez partnerja, se odseli in to čimprej. Brez pogovarjanj, dogovarjanj, pogajanj z mamo...samo pojdi, kajti tukaj ne vidim rešitve.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu nicimoja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.11.2008 8:50:39   
ribica.
men se zdi da tvoja mama ni srečna če ni nesrečna. Rojena mučenica. To je srž cele zgodbe. In to se mi zdi prav bolano, da en starš svojemu otroku ne bi mogu privoščit sreče brez da se vtikuje.

Ne nisi grozna, čeprav se bo na nek način zdelo grozno, ko ji boš jasno in glasno dala vedet kje ji je mesto. Upam vsaj da ji boš.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.11.2008 8:53:01   
aprilčica07
Čisto na kratko. Če ne bi bila rada celo življenje sama, brez partnerja, se odseli in to čimprej. Brez pogovarjanj, dogovarjanj, pogajanj z mamo...samo pojdi, kajti tukaj ne vidim rešitve.

Podpis pod tole!

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.11.2008 8:56:50   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Imaš samo dve možnosti. Odloči se hitro in naredi po hitrem postopku. Ali se preseli na svoje ali pa naredi svoj vhod in svoje priključke za plin, elektriko, vodo.
Aja je pa še tretja možnost, da se preseliš k njemu, samo razmisli, če bosta tam pa imela svoje stanovanje, če bo več intime in miru kot tukaj.
Pa čimprej se odloči, če ne boš zopet ostala sama.

Kratko in jedrnato napisano - se zelo strinjam. Svetujem resen, odrasel pogovor z mamo (omenjaš samo njo, kaj pa oče?) - povej ji, da sta samo dve opciji - ali ostaneš in si urediš neodvisno življenje (lasten vhod, ločeni stroški) ali pa preprosto greš na svoje. Dovolj si stara, da si urediš svoje življenje.

Kakor si predstavila, jaz osebno menim, da tudi ločen vhod ne bi bil prava rešitev, ker očitna mama ne razume, da ima vsak svojo zasebnost, intimo in da jo moraš spoštovati.

Seveda pa - kot vedno - vemo samo tvojo plat zgodbe in samo tvoje videnje situacije...

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.11.2008 8:58:48   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

se strinjam.

verjetno si edinka oz. edina ki živiš pod isto streho in pač nekomu mora težit. kaj pa tvoj oče? kako on gleda na to?

< Sporočilo je popravil Tanik -- 20.11.2008 8:59:01 >

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.11.2008 9:07:27   
Polona31
Oče je na žalost pred 5 leti umrl, tako da...pa tudi če bi bil še živ mislim da situacija ne bi bila dosti drugačna, ker je bila mama vedno vodja vsega.
Glede na to da bom morala iti, ker dvomim, resno dvomim da bi se lahko z njo dogovorila da naj me pusti da živim svoje življenje,
Me pa zanima kako s krediti. Denarja nimam privarčevanega čisto nič, ker sem vse vlagala v stanovnje. Da bi šla v najem, se mi zdi brezveze, ker in plačevala najemnino, potem je bolje da vzamem kredit in in je z vsakim mesečnim plačilom odplačan obrok kredita, ne vem...svetujte mi...
Nika v službi imaš prav, tukaj je predstavljena samo moja verzija, mamina bi bila čisto drugačna. Povedala bi ti da nmi hoče samo dobro, jaz pa nehveležnica ji vračam tako da, ko pridem domov grem v svoje stanovanje, da sem takšna kot moj oče in tašča - hudobna. Hudo mi je.user posted image user posted image  V bistvu je ona edini človek, ki ga imam, če gledam po sorodstvu. Nimam bratov , sester...njo pa lahko imam če...živim po njenih pravilih.user posted image user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.11.2008 9:09:48   
Tanik
to verjetno izvira od prej, obnašanje tvoje mame. ima težave sama s sabo, po moje je strah da bo ostala sama. torej če ti dobiš fanta, družino, ona misli da bo tazadnja pri vsem, zato pa take dela.
no mogoče se motim, al jo je pa sama zloba. koliko je pa stara?
namreč jaz poznam primer, je babica ki meša štrene pri vseh in to iz zlobe.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.11.2008 9:11:41   
Anonimen
Probleme si delaš v večji meri sama ker dovoliš da kar taca po stanovanju. Mislm, zakleni vrata od znotraj in konc. Postav se zase in povej da je to tvoje in da se trka oz. zvoni tko k pri drugih. Plin ipd. si pa naredi svoje priključke al pa vsaj števce. Enkrat mal vzroji, ne pa da sam jamraš.
Tvoja mama je pač rada mučenica. To je pa lahko sam zato ker ji dovolte da je.

Če pa še ne bo pomagal pa bejž čim dlje stran.

< Sporočilo je popravil brisačkarca -- 20.11.2008 9:12:46 >

(odgovor članu Tanik)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
20.11.2008 9:16:52   
MILU1
TVOJA MATI JE V SVOJEM ZAKONU NESREČNA IN ZDAJ ŠE TEBI NE PRIVOŠČI SREČE. NIMA MATERINSKE LJUBEZNI.
ODSELI SE , DOKLER SI ŠE MLADA!!

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.11.2008 9:29:36   
Edinka
Punce imajo kar prav. Vsaka po svoje. Mami je očitno zelo dolgčas in komandira tam, kjer lahko. Najprej razloži fantu, kako in kaj. Naj ti pove še on svoje mnenje (sicer ga poznamo, ampak mogoče ima kakšno idejo, kako postaviti mamo na realna tla). Poskusi se pogovoriti z mamo. Če ne gre drugače, zaropotaj, ker imaš vso pravico živeti v lastnem stanovanju v  miru. Dogovorita se do centa, koliko boš plačevala. Če ji gre v nos voda in elektrika, pa daj dve tretjini, da ji zavežeš jezik. Ena je rekla - zaklepaj! Se strinjam. Samo še ena ideja. Ko bo naslednjič mama prikorakala v stanovanje, naj vaju najde s fantom pri zelo erotičnem početju. Mogoče ji bo potegnilo, da imaš svoje stanovanje z namenom. Sicer pa ne, nisi nehvaležna. Znebi se občutka krivde - vsi se čemu odrečemo na račun stanovanja, hiše, ogrevanja itd.
Lp v upanju, da boš našla pravo rešitev!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.11.2008 9:52:59   
blaža
Ne nisi ne hudobna, ne nehvaležna. To kar tvoja mama počne tebi ni materinska ljubezen. Ona je en velik egoist in rada igra mučenico. Če imaš rad svojega otroka, mu tega kar ona tebi počne, ne delaš. Ona vzbuja pozornost in s tem ti greni življenje. Če bi se ona hotela pozdravit, bi rabla psihjatra, ki sama se najbrž ne bo spremenila. Na žalost je tako. ti pa se postavi zase in če ni druge rešitve pojdi od tod. Drži skupaj s fantom in mu pokaži, da si na njegovi strani, ker ga boš čene izgubila. Če bi bila jaz na fantovem mestu bi želela, da držiš z mano in to brez občutkov krivde, ki ti jih namerno daje mama, da je znova in znova v vlogi žrtve.

lahko se zmeniš tudi ti za kakšen obisk pri psihjatru in ti bo tudi on dal potrditev tega kar smo ti punce napisale. s tabo ni čisto nič narobe, ti bo pa mama po malem uničila življenje, če se bo to nadljevalo. naj gre h vragu vse materijalno, kar si vložila v stanovanje, ti si bolj pomembna od vsega denarja.

< Sporočilo je popravil blaža -- 20.11.2008 9:53:28 >

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.11.2008 9:59:02   
Polona31
Razmišljala sem da bi imela vse priključke za sebe in ne bi mogla težiti zaradi prabe  vode elektri, vendar mislim da....vseeno ne bi bilo miru, ker imamo manjšo kmetijo in jaz nimam interesa da bom po službi še delela doma. Moja mama je pa deloholik. Nikoli, nikoli v življenju si ni privoščila dopusta, vedno mora delati in to pričakuje tudi od mene in mojega partnerja. Meni SE NE DA po službi iti po lopato, motiko...!!! Vredu mi je delati na vrtu, delati z rožami, vendar kaj več...In danes mi je rekla da sva cele dneve v stanovanju, da samo poležavava, da nič ne delava, da bi lahko vzela lopato in šla ven na delo, ker je toliko za delati, midva pa... Jaz se po službi ukvarjam še s projektiranjem in pri tem zaslužim malo več kot da bom delala z lopato. In ker jaz velikokrat med vikendom delam to, moj kuha pospravlja...gospodinji in se prav vredu razumeva. edino kar ke narobe, da ne delava zunaj, na kmetiji...tisto kar bi morala, kar se od naju pričakuje.

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.11.2008 10:18:07   
kalbo
Če nočeš ostati poročena z mamo do poznih zrelih let, potem pojdi kar te noge nesejo na svoje. To je tvoja edina možnost.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.11.2008 10:21:15   
Anonimen
Veš saj najemnine niso tako hudo visoke. Pejd stran. Saj ne rabiš bit do konc življenja v najemu, sam trenutno pa je pomoje to najbolj pametna rešitev.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
20.11.2008 10:28:39   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: Polona31

Tako mi je hudo, ker sta se oba moja starša res veliko žrtvovala, delala, se odrekala, garala, da imamo to kar imamo

in sem prepričana, da sta ti to celo življenje tupila in vcepila vate, da si ju ja ne bi drznila zapustiti na stara leta.

Glej, lahko si bič in rečeš mami, da se boš odselila. Če je sama ji bo celo hišo najbrž težko vzdrževati in jo bo slej ko prej prisiljena prodati. Pa tvoj delež ti je potem dolžna. Povej ji ta dejstva. Najbrž bo vsaj malo premislila o stvari in se nehala vtikati.
Ja, vem da je svinjsko to kar sem napisala, ampak tudi ona se ne obnaša ravno korektno. Po mojem kar hoče, da tvoj fant zbriše, da te bo lahko še naprej srečno izkoriščala do konca svojih dni user posted image .

< Sporočilo je popravil muki1 -- 20.11.2008 10:29:21 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.11.2008 10:35:49   
Nika v službi
Ja, izgleda, da ne bo miru, dokler boš tam. Ker mama visi na tebi.

Če si edinka, bo nekoč hiša tvoja. To se sliši kruto in preračunljivo, ampak dejstvo je, da si verjetno veliko vložila v to stavbo, v tvoje stanovanje in zdaj načeloma ni šans, da bi to dobila povrnjeno. Verjetno zgolj stanovanje ni pisano nate, torej ga ne moreš prodati, mama te pa verjetno tudi ni pripravljena izplačati.

Jaz bi se pogovorila z njo in ji tudi to omenila - tvoj finančni vložek in tvoje plane. Pomeni se s fantom, kako bosta zastavila skupno življenje.

Srečno!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
20.11.2008 10:37:53   
blaža
Imam občutek, da se z mamo ne moreš pogovorit, kot je treba. Ona sliši le sebe in tako boš težko kaj dosegla. Če bi te vsaj enkrat poslušala in te probala razumet, bi zato tudi kaj ukrenila in ne bi nadaljevala po starem. Žal!

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
20.11.2008 10:56:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Katero ime vam je lepše?

Cvetka (14%)

Betka (21%)

ali Blažka? (65%)

Število vseh glasov: 389

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!