|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sem morda noseča?
10.2.2007 9:25:52   
Anonimen
Pozdravljene!
Za Vas imam eno vprašanje. V sredo sem dobila neke vrste menstruacijo (user posted image  bi morala biti prava in močna), ampak ne vem če je to user posted image , ker je bil blag rjavkasti izcedek in ni bilo prave krvavitve. Ta izcedek je trajal samo 3 dni, vmes me je ful bolel križ, pa še palačinke se mi zadnja 2 tedna sam luštajo, in brez da bi jih jedla zvečer ne gre. Pa še kisle kumarce mi dišijo in kava. Danes pa mi je postalo pri zajtrku zelo slabo, in sem mislila, da bom vsak čas bruhala-res mi je blo ful hudo in še zdaj mi je mal slabo, bruhat ne morem. Kaj sem morda noseča?

Hvala Vam za odgovore

Tina
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sem morda noseča?
10.2.2007 9:40:02   
Fargesia
na tole ti za ziher lahko odgovori samo test...si ga že delala?!

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.2.2007 9:56:36   
snake
meni ponavadi ko imam menstruacija in par dni preden jo dobim fula zapaše sladko, palačinke, vsa hrana mi diši, in pol se tako najem, da mi je slabo in mi gre že na bruhanje!!!ti hočem povedat da moraš naredit test, kako naj mi vemo preko spleta če si noseča!!!

vseeno pa lahko upamo da si!srečno, držim pestiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.2.2007 9:56:37   
stunfek
test naredi, ja. znaki so pravi, a na te se ne gre zanašat ker so lahko velikokrat lažni oziroma si jih znamo same pričarati v glavi.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.2.2007 12:27:36   
Anonimen
Hm?
V bistvu nimam tega v glavi, ker za zdaj s fantom nisva načrtovala otroka, morda za nekaj mesecev kasneje. Ampak kljub vsemu mi je še slabo, sploh mi ni trenutno za jest. Hm, testa se mal bojim, pa ne zato, da se bojim da bi pokazal user posted image  ampak nočem razočaranja. Malo bi še vseeno počakala, kaj če je morda kaj drugega krivo. Slabost pa je v bistvu na momente, kot da so nekakšni navali slabosti. Pa ne gre mi v glavo, zakaj sem dobila na dneve ko bi mogla bit normalna menstruacija, sam ta rjavskasti izcedek, ki je bil sam 3 dni.

Tina

(odgovor članu stunfek)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.2.2007 12:48:02   
Anonimen
Lahko čakaš potrditev naslednjih 8 mesecev, ali pa narediš test in boš vsaj vedela pri čem si. Če ne zaradi drugega da se naročiš na preglede, začneš jest folno ipd.
Jaz vem da nebi mogla živet v nevednosti.
Je pa pomoje boljše da si razočarana sedaj če že, kot pa čez mesec ko se boš že prepričala da je to to in poluser posted image . Moje mnenje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
10.2.2007 16:07:30   
nusigogo
Jest mislim, da bi bilo najbolje, da narediš test, da ne boš v dvomih! No vsaj jest bi ga na tvojem mestu naredila in se prepričala ali sem noseča ali ne! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.2.2007 17:14:27   
mlavla
se strinjam s predhodnico..tako boš še najbolj zagotovo izvedela..kaj se dogaja s teboj

lp
mlavla

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu nusigogo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.2.2007 18:33:48   
mala zirafa
Psiha dela čudeže.Ko ga midva nisva načrtovala, sploh nisem šla za tem, samo M mi je zamujala 1 teden, pa še dobro da sem se zavedla, ker takrat ne greš za tem.
Ko pa načrtuješ je pa to druga pesem-ravno obratno.
Pa ful sreče!

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sem morda noseča? ZNAKI NOSEČNOSTI
12.2.2007 10:33:45   
Position Female
Pozdrav.

Test ta vikend mi je potrdil, kar sem praktično že tri tedne vedela: noseča sem in sicer sem v 5 tednu.

Ko sem po internetu iskala informacije o znakih nosečnosti, preden ti občutke lahko potrdi urinski test nosečnosti, sem bila kar malce zmedena, saj so se znaki in občutki pri meni začeli veliko prej, kot to večinoma piše na internetu.

Praktično sem kmalu po oploditvi, verjetno v času, ko se oplojeno jajčece ugnezdi v maternici, nenadoma vedela, da sem noseča.

Ker gre za prvo nosečnost, sem negotova v svoje vedenje iskala informacije, kdaj ženska ve. In se našla med tistimi redkimi, ki to preprosto vedo, še preden se pokaže kakršen koli znak.

Potem so si pa znaki sledili zelo hitro.

- v tretjem tednu nosečnosti (saj se nosečnost šteje od prvega dne zadnje menstruacije) se mi je spremenil občutek v prsih. Postale so polnejše, čeprav ne vizualno večje in boleče - ne le na dotik. Občutek v njih je bil nekako razdražljivo pekoč.
- bazalna temperatura od 3. tedna dalje ves čas niha med 36,8 in 37,1 ter se pod 36,8 sploh ne spusti.
- v tretjem tednu se je tudi pojavil občutek otrdelega spodnjega dela trebuha.
- takoj ob nastopu 4. tedna nosečnosti se je pojavila utrujenost. Popolna izčrpanost, pravzaprav in potreba po veliko spanja.
- izmerila sem si tudi povečan utrip srca.
- 24 dan po prvem dnevu zadnje menstruacije sem v trebuhu dobila občutek podoben menstrualnim krčom, vendar veliko blažji in drugačen. Ti občutki se nadaljujejo v 5. teden in sicer občasno, vendar niso boleči.
- od 3. tedna imam nenavadne želje po hrani, čeprav mi nič ne smrdi, vonj pa imam zelo izostren.
- razpoloženjska nihanja so se pojavila v 4 tednu.
- v 4 tednu se je začela tudi omotičnost, predvsem, ko vsatjam iz ležečega ali sedečega položaja, zato sedaj ustajam počasi.
- prsi so bile v 4 tednu manj pekoče bolečega občutka, v 5 tednu pa se je občutek okrepil in skoncentriral v bradavice, ki me bolijo že na "pogled". :)
- od 4. tedna naprej lulam skoraj vsako uro, pogosto tudi ponoči.
- v 4. tednu se mi je pojavila zgaga (zaradi hormona, ki relaksira mišice maternice, da se raztezajo, se relaksija še druge mišice, vključno z želodčnimi, od tod zgaga in enako velja za relaksacijo črevesa, zato se mi nabira več plinov, a problem je minimalen).

To so bili moji znaki nosečnosti, preden sem naredila test, ki je nosečnost potem potrdil.

Nosečnost ni bila načrtovana, uspela je v prvič, ko sva bila s partnerjem neprevidna, stara pa sem 31 let. Vseeno sva nosečnost sprejela z veseljem in sedaj... še 35 tednov novim dogodivščinam naproti. :)

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.2.2007 10:40:55   
nemrak
user posted image user posted image
ČESTITKE!!!

(odgovor članu Position Female)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.2.2007 11:08:22   
bt08
user posted image čestitam
Ko sem zanosila,sem takoj vedela da sem noseča,nisem bla 100%,ampak vse me je bolelo,prsa so me tako bolela,da če me je kdo pogledal,kaj šele dotaknil.Ležat nisem mogla na trebuhu,tako so em bolela,križ me ni bolel,pol proti koncu pa zelo,da nisem mogla 500 m prehodit,kejti moj sonček se je zasidral v križ in tam užival 9 mesecev.Znaki so bili še sladkor ne izmerno sem rabila sladke stvari pa to ne vse,najbolj mi je bila čokolada,sladoled,tortice,in začela sem jest med,ki ga prej nisem mogla vidit.Aja pa zmatrana sem bila,cele dneve bi samo počivala,se crklala imela lepo v topli postli.
Taki so bili moji znaki,prve tri mesece so me boleli zobje,pa nič narobe z njimi,samo bolelo tako da sem jokala cele noči.Pol pa kot bi odrezal,nič več zobobolov.
Sedaj ko nisem noseča,mam podobno mensrtuacijo kot ste zgorej napisale,pa mi ginekolog pravi da to ni nič narobe,sem že tudi mislila da sem zopet noseča.Tko da najbolj je kupit test in se prepričat a pokažeuser posted image to al pa veseljeuser posted image to.
Tudi jaz upam da bom si upala spet zanosit,čeprav ni bila kej lepa nosečnost,zato pa je bilo pol lepše ko sem prijela mojega sončka Ožbeja v roke in sva skupaj se crklala in tudi danes se še,čeprav je 2 leti pa prav da se crklajo največ dojenčki on je pa že velik fantuser posted image

6.3.2005 prijokal moj sonček Ožbej!

100 ljudi in 100 različnih pogledov!

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.2.2007 11:15:33   
Position Female
Pozabila sem dodati: od trenutka, ko sem vedela, da sem noseča, le nekoliko negotovoa v svoje občutke, sem kupila tablete folne kisline in jo sedaj pridno uživam.

Hvala za čestitke, sem vesela. :)

Neposredna povezava do sporočila: 13
12.2.2007 11:28:47   
Laubica
user posted image tudi od mene čestitkeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
12.2.2007 12:25:22   
janice
Hoj,

jaz danes NE čakam na M, ampak imam zadnja dva tedna skoraj popolnoma enake znake kot jih naštevaš ti, Postition Female.
Tudi meni so se pojavili že nekje 5 dni po O in se potem samo še stopnjevali.
Najbolj izrazita in na nek način nenavadna, saj je bila prvič, pa je bila grozna utrujenost. Pravzaprav je še, samo čez vikedn sem jo skušala malo odmislit. ves čas brez energije, vse mišice mehke, samo spala bi, popoldne ko pridem iz službe gotovo spim eno uro, zvečer prej hodim spat, v soboto sem v trdo spala od 11 do 10 zjutraj! zbudila sem se samo zato, ker me je full tiščalo lulat. ampak, ne boste verjele, bila sem še kar zaspana. sigurno bi lahko zaspala naprej, sam sem se brcnila v rit in vstala.
Čez vikend sem poskušala ne misliti na to in je precej hitreje minil...
mogoče tudi za nasvet ostalim... user posted image

danes pa torej ne čakam. in zgleda vse ok, tut BT je bila zjutraj še kr povišana, pa prsa trda kot še nikoli.
črviči pa tudi mene nekak drugač.

tako da upam...
najbolj me z upanjem navdaja tale utrujenost. Če ne bo user posted image , se bom pa sigurno zasekirala kaj to je. zelo nenavadno namreč.
danes grem kupit test in jutri zjutraj pogumno na soočenje"
user posted image

Position Female, kateri dan izostanka M si delala test?

Lp vsem, ki smo danes na istem!

Neposredna povezava do sporočila: 15
12.2.2007 12:26:22   
janice
aja, pa seveda iskrene čestitke!!!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janice)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.2.2007 13:01:13   
Position Female
Ker imam cikel v povprečju 26 dnevni, menstruacijo pa sem dobivala med 24 in 27 dnevom, sem počala do 29 dne izostanka in naredila test. Plus je bil izrazit in nedvoumen. :)

Hvala za čestitke.

(odgovor članu janice)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.2.2007 13:12:19   
ur+sa
user posted image user posted image user posted image opa, bravo, čestitke, to je blo pa ekspresno hitruser posted image user posted image

Jutri je nov dan...
sem največja bebka na svetu... :¨(

Neposredna povezava do sporočila: 18
12.2.2007 13:26:43   
Position Female
Se strinjam. Zato sem bila tako skeptična do svojih občutkov, ker se mi je zdelo, da je je skoraj nemogoče, da sem zanosila v prvem nenačrtovanem in neprevidnem šusu.

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.2.2007 14:54:13   
Anonimen
Jaz pa sem pred dnevi pila za zajtrk kavo in jedla zravn kosmiče, nakar mi je po 5 min postalo ful slabo, in je ta slabost trajala cel dan, in ko sem zavohala krofe, sem mislila, da bom vsak čas bruhala. Ko sem se peljala z avtomobilom, mi je postajalo vse bolj slabo kadar sem zavirala in pa na ovinkih. Vmes sem opazila tudi zbadajoče bolečine v ledvenem predelu križa, pa še pogosteje hodim na wc, med drugim pa bi samo spala. Je možno, da sem zanosila? Je tista slabost možna posledica kave (sam ne gre mi v glavo, da bi mi kava povzročila slabost v 5 min po 2 malih požirkih kave)?

Nataša29

Neposredna povezava do sporočila: 20
12.2.2007 20:16:40   
bt08
Anonimen,lahko ti je blo zarad kave slabo,pojdi po test in se boš prepričala.Men so rekli v lekarni da test pokaže prvi dan po zaostali M.Probaj ga narest,pa boš vidla kje in pri čem si.Želim ti tisto kar si sama najbolj želiš. papauser posted image

6.3.2005 prijokal moj sonček Ožbej!

100 ljudi in 100 različnih pogledov!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.2.2007 11:07:27   
ajtak
Position Female, iskrene cestitke!!

Sama zal nimam te srece, da bi ratal v prvo, se namrec ze 6 mesecev trudiva... No, pri meni je bila O 8. vceraj pa se mi je zacelo dogajat... Prsi me bolijo in so precej napete, spodnji del trebuha imam mocno napet in lulanje- non stop.
Kar se hrane tice je pa tako, vse bi pojedla, pase mi pa pravzaprav nic ne...

Zal pa se mi taki znaki pogosto pojavljajo, ko cakam na tecko , tako da jim ne zaupam prevec! Bom mogla pocakat do 25., pa naredit test, ce se seveda prej ne pojavi user posted image .

Pa lep dan vsem user posted image

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?