Position Female -> RE: Sem morda noseča? ZNAKI NOSEČNOSTI (12.2.2007 10:33:45)
|
Pozdrav. Test ta vikend mi je potrdil, kar sem praktično že tri tedne vedela: noseča sem in sicer sem v 5 tednu. Ko sem po internetu iskala informacije o znakih nosečnosti, preden ti občutke lahko potrdi urinski test nosečnosti, sem bila kar malce zmedena, saj so se znaki in občutki pri meni začeli veliko prej, kot to večinoma piše na internetu. Praktično sem kmalu po oploditvi, verjetno v času, ko se oplojeno jajčece ugnezdi v maternici, nenadoma vedela, da sem noseča. Ker gre za prvo nosečnost, sem negotova v svoje vedenje iskala informacije, kdaj ženska ve. In se našla med tistimi redkimi, ki to preprosto vedo, še preden se pokaže kakršen koli znak. Potem so si pa znaki sledili zelo hitro. - v tretjem tednu nosečnosti (saj se nosečnost šteje od prvega dne zadnje menstruacije) se mi je spremenil občutek v prsih. Postale so polnejše, čeprav ne vizualno večje in boleče - ne le na dotik. Občutek v njih je bil nekako razdražljivo pekoč. - bazalna temperatura od 3. tedna dalje ves čas niha med 36,8 in 37,1 ter se pod 36,8 sploh ne spusti. - v tretjem tednu se je tudi pojavil občutek otrdelega spodnjega dela trebuha. - takoj ob nastopu 4. tedna nosečnosti se je pojavila utrujenost. Popolna izčrpanost, pravzaprav in potreba po veliko spanja. - izmerila sem si tudi povečan utrip srca. - 24 dan po prvem dnevu zadnje menstruacije sem v trebuhu dobila občutek podoben menstrualnim krčom, vendar veliko blažji in drugačen. Ti občutki se nadaljujejo v 5. teden in sicer občasno, vendar niso boleči. - od 3. tedna imam nenavadne želje po hrani, čeprav mi nič ne smrdi, vonj pa imam zelo izostren. - razpoloženjska nihanja so se pojavila v 4 tednu. - v 4 tednu se je začela tudi omotičnost, predvsem, ko vsatjam iz ležečega ali sedečega položaja, zato sedaj ustajam počasi. - prsi so bile v 4 tednu manj pekoče bolečega občutka, v 5 tednu pa se je občutek okrepil in skoncentriral v bradavice, ki me bolijo že na "pogled". :) - od 4. tedna naprej lulam skoraj vsako uro, pogosto tudi ponoči. - v 4. tednu se mi je pojavila zgaga (zaradi hormona, ki relaksira mišice maternice, da se raztezajo, se relaksija še druge mišice, vključno z želodčnimi, od tod zgaga in enako velja za relaksacijo črevesa, zato se mi nabira več plinov, a problem je minimalen). To so bili moji znaki nosečnosti, preden sem naredila test, ki je nosečnost potem potrdil. Nosečnost ni bila načrtovana, uspela je v prvič, ko sva bila s partnerjem neprevidna, stara pa sem 31 let. Vseeno sva nosečnost sprejela z veseljem in sedaj... še 35 tednov novim dogodivščinam naproti. :)
|
|
|
|